Articolul precedentDeblocând creierul
  Articolul următorLumina Lumii

  Băiatul care a reuşit să…

  Toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede! (Marcu 9:23)

  Se povesteşte că doi copii patinau cu viteză pe un lac îngheţat. Dintr-odată, gheaţa s-a rupt şi unul dintre ei a căzut în apele îngheţate. Curentul intern l-a dus la mai mulţi metri sub gheaţă şi singura modalitate de a-l salva era să spargă gheaţa care-l acoperea. Celălalt băiat a strigat după ajutor, dar nimeni nu i-a răspuns. Atunci, spunând o rugăciune, a început să bată repetat din toate puterile în gheaţă până ce în cele din urmă s-a deschis o breşă. Atunci, băgând mâna prin gaura creată şi înşfăcându-l, l-a tras cu toată puterea afară, salvându-l de la o moarte sigură.

  Aceasta s-a întâmplat cu mai multe minute înainte de sosirea pompierilor. Când micul erou le-a povestit ce s-a întâmplat şi cum a putut să-şi salveze prietenul, salvatorii se întrebau cum a fost capabil acest băiat atât de fragil să spargă pătura groasă de gheaţă care-l ţinea captiv pe prietenul său. Şi comentau între ei: E imposibil să fi putut face aşa ceva singur, e imposibil! Nu are forţa necesară. Dar cum a reuşit? Un bătrânel care era prin împrejurimi, după ce a ascultat conversaţia pompierilor, s-a apropiat de ei şi le-a spus:

  – Eu ştiu cum a reuşit.

  – Cum? Au spus ei miraţi.

  – Pentru că nu a avut pe nimeni lângă el care să-i spună că era imposibil.

  Biblia este plină de persoane care au reuşit pentru că nimeni nu le-a spus că nu pot. Ei au făcut lucruri extraordinare, care din punct de vedere omenesc ar părea imposibile. De exemplu Iosif, el a devenit primul ministru al Egiptului, pentru că nu a fost nimeni lângă el să-i spună că era imposibil aşa ceva. Ghedeon a derutat armata madianită pentru că nu a avut pe nimeni să-i spună că e imposibil.

  Estera şi-a salvat poporul pentru că nu a fost nimeni lângă ea să-i spună că nu e posibil. Zacheu a putut să-l vadă pe Isus pentru că nu avea pe nimeni lângă el pentru a-i spune că era imposibil. Ţi-a spus deja cineva că nu poţi atinge obiectivul pe care ţi l-ai fixat? Nu-i acorda atenţie. Însuşeşte-ţi ceea ce spune versetul zilei: „Toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede!” (Marcu 9:23). Cu Dumnezeu, cel care decide să nu se mai încreadă în propriile puteri şi decide să creadă va face ceea ce altfel i-ar părea imposibil. Dacă băiatul din povestirea noastră a reuşit, şi tu poţi reuşi.

  #daesteposibil #totulestecuputințăceluicecrede

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...