Articolul precedentDeblocând creierul
  Articolul următorLumina Lumii

  Băiatul care a reuşit să…

  Toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede! (Marcu 9:23)

  Se povesteşte că doi copii patinau cu viteză pe un lac îngheţat. Dintr-odată, gheaţa s-a rupt şi unul dintre ei a căzut în apele îngheţate. Curentul intern l-a dus la mai mulţi metri sub gheaţă şi singura modalitate de a-l salva era să spargă gheaţa care-l acoperea. Celălalt băiat a strigat după ajutor, dar nimeni nu i-a răspuns. Atunci, spunând o rugăciune, a început să bată repetat din toate puterile în gheaţă până ce în cele din urmă s-a deschis o breşă. Atunci, băgând mâna prin gaura creată şi înşfăcându-l, l-a tras cu toată puterea afară, salvându-l de la o moarte sigură.

  Aceasta s-a întâmplat cu mai multe minute înainte de sosirea pompierilor. Când micul erou le-a povestit ce s-a întâmplat şi cum a putut să-şi salveze prietenul, salvatorii se întrebau cum a fost capabil acest băiat atât de fragil să spargă pătura groasă de gheaţă care-l ţinea captiv pe prietenul său. Şi comentau între ei: E imposibil să fi putut face aşa ceva singur, e imposibil! Nu are forţa necesară. Dar cum a reuşit? Un bătrânel care era prin împrejurimi, după ce a ascultat conversaţia pompierilor, s-a apropiat de ei şi le-a spus:

  – Eu ştiu cum a reuşit.

  – Cum? Au spus ei miraţi.

  – Pentru că nu a avut pe nimeni lângă el care să-i spună că era imposibil.

  Biblia este plină de persoane care au reuşit pentru că nimeni nu le-a spus că nu pot. Ei au făcut lucruri extraordinare, care din punct de vedere omenesc ar părea imposibile. De exemplu Iosif, el a devenit primul ministru al Egiptului, pentru că nu a fost nimeni lângă el să-i spună că era imposibil aşa ceva. Ghedeon a derutat armata madianită pentru că nu a avut pe nimeni să-i spună că e imposibil.

  Estera şi-a salvat poporul pentru că nu a fost nimeni lângă ea să-i spună că nu e posibil. Zacheu a putut să-l vadă pe Isus pentru că nu avea pe nimeni lângă el pentru a-i spune că era imposibil. Ţi-a spus deja cineva că nu poţi atinge obiectivul pe care ţi l-ai fixat? Nu-i acorda atenţie. Însuşeşte-ţi ceea ce spune versetul zilei: „Toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede!” (Marcu 9:23). Cu Dumnezeu, cel care decide să nu se mai încreadă în propriile puteri şi decide să creadă va face ceea ce altfel i-ar părea imposibil. Dacă băiatul din povestirea noastră a reuşit, şi tu poţi reuşi.

  #daesteposibil #totulestecuputințăceluicecrede

  Băiatul care a reuşit să... - 2017. Cu Dumnezeu, cel care decide să nu se mai încreadă în propriile puteri şi decide să creadă va face ceea ce altfel i-ar părea imposibil. Dacă băiatul din povestirea noastră a reuşit, şi tu poţi reuşi.
#daesteposibil #totulestecuputințăceluicecrede
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.