Articolul precedentDeblocând creierul
  Articolul următorLumina Lumii

  Băiatul care a reuşit să…

  Toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede! (Marcu 9:23)

  Se povesteşte că doi copii patinau cu viteză pe un lac îngheţat. Dintr-odată, gheaţa s-a rupt şi unul dintre ei a căzut în apele îngheţate. Curentul intern l-a dus la mai mulţi metri sub gheaţă şi singura modalitate de a-l salva era să spargă gheaţa care-l acoperea. Celălalt băiat a strigat după ajutor, dar nimeni nu i-a răspuns. Atunci, spunând o rugăciune, a început să bată repetat din toate puterile în gheaţă până ce în cele din urmă s-a deschis o breşă. Atunci, băgând mâna prin gaura creată şi înşfăcându-l, l-a tras cu toată puterea afară, salvându-l de la o moarte sigură.

  Aceasta s-a întâmplat cu mai multe minute înainte de sosirea pompierilor. Când micul erou le-a povestit ce s-a întâmplat şi cum a putut să-şi salveze prietenul, salvatorii se întrebau cum a fost capabil acest băiat atât de fragil să spargă pătura groasă de gheaţă care-l ţinea captiv pe prietenul său. Şi comentau între ei: E imposibil să fi putut face aşa ceva singur, e imposibil! Nu are forţa necesară. Dar cum a reuşit? Un bătrânel care era prin împrejurimi, după ce a ascultat conversaţia pompierilor, s-a apropiat de ei şi le-a spus:

  – Eu ştiu cum a reuşit.

  – Cum? Au spus ei miraţi.

  – Pentru că nu a avut pe nimeni lângă el care să-i spună că era imposibil.

  Biblia este plină de persoane care au reuşit pentru că nimeni nu le-a spus că nu pot. Ei au făcut lucruri extraordinare, care din punct de vedere omenesc ar părea imposibile. De exemplu Iosif, el a devenit primul ministru al Egiptului, pentru că nu a fost nimeni lângă el să-i spună că era imposibil aşa ceva. Ghedeon a derutat armata madianită pentru că nu a avut pe nimeni să-i spună că e imposibil.

  Estera şi-a salvat poporul pentru că nu a fost nimeni lângă ea să-i spună că nu e posibil. Zacheu a putut să-l vadă pe Isus pentru că nu avea pe nimeni lângă el pentru a-i spune că era imposibil. Ţi-a spus deja cineva că nu poţi atinge obiectivul pe care ţi l-ai fixat? Nu-i acorda atenţie. Însuşeşte-ţi ceea ce spune versetul zilei: „Toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede!” (Marcu 9:23). Cu Dumnezeu, cel care decide să nu se mai încreadă în propriile puteri şi decide să creadă va face ceea ce altfel i-ar părea imposibil. Dacă băiatul din povestirea noastră a reuşit, şi tu poţi reuşi.

  #daesteposibil #totulestecuputințăceluicecrede

  Băiatul care a reuşit să... - 2017. Cu Dumnezeu, cel care decide să nu se mai încreadă în propriile puteri şi decide să creadă va face ceea ce altfel i-ar părea imposibil. Dacă băiatul din povestirea noastră a reuşit, şi tu poţi reuşi. #daesteposibil #totulestecuputințăceluicecrede
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...