Articolul precedentLumina Lumii
  Articolul următorÎnțelept cu inima

  Muzica ta

  Şi, când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua harpa şi cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai uşor, se simţea uşurat şi duhul cel rău pleca de la el. (1 Samuel 16:23)

  În anul 2000 a devenit populară folosirea programului Napster, care este un sistem de distribuire de fişiere MP3 (muzică). Napster a pornit o „revoluţie muzicală” care a schimbat pentru totdeauna industria muzicii. Pe 22 octombrie 2001, Steve Jobs a surprins lumea întreagă prezentând cititorul MP3 de la Apple, cunoscut ca şi iPod. Acest dispozitiv revoluţionar a încoronat revoluţia muzicală începută de Napster. De la lansarea sa pe piaţă până în acest moment, iPod-ul s-a vândut în sute de mii de exemplare în lumea întreagă, făcând din acest aparat cititorul de muzică cel mai vândut din istorie.

  Unul dintre avantajele iPod-ului este că, pe lângă faptul că redă muzica, el îţi permite crearea propriilor liste de redare a muzicii tale favorite. Pentru anumite persoane, play-listurile (sau listele de muzică) sunt atât de personale, încât a le împărtăşi cu cineva e echivalent cu dezvăluirea unui secret intim.

  Mulţi tineri îşi organizează listele de muzică după starea lor de spirit, deoarece s-a demonstrat că muzica are o influenţă directă asupra dispoziţiei noastre. Îţi imaginezi ce putere are muzica!? Nu ştiu dacă te-ai gândit la asta, dar noi avem tot timpul un cântec în minte, potrivit cu situaţia în care ne aflăm. Cântăm când suntem îndrăgostiţi sau când sărbătorim vreo aniversare, când ne închinăm sau când trecem printr-o situaţie mai dificilă. Până la urmă, avem muzică pentru toate ocaziile.

  Copiii din biserica noastră recită „Jurământul exploratorilor”, spunând că noi trebuie să avem tot timpul un cântec în inima noastră. Deci astăzi vreau să te întreb, drag prieten: care este cântecul pe care-l ai în inimă? Ce tip de muzică ai în play-listurile tale? Care sunt cântecele care au o influenţă asupra stării tale de spirit? Eu nu sunt muzicianul care mi-aş dori să fiu, dar, judecând după textul biblic de astăzi, un lucru este sigur: muzica are o asemenea putere, încât poate chiar să ţină la distanţă spiritele rele sau să le atragă. Astfel, alege bine muzica ce te va însoţi astăzi şi nu uita să-L onorezi pe Domnul în tot ceea ce alegi să faci!

  #uncântecîninimamea

  Muzica ta - 2017. Muzica are o asemenea putere, încât poate chiar să ţină la distanţă spiritele rele sau să le atragă. Alege bine muzica ce te va însoţi astăzi şi nu uita să-L onorezi pe Domnul în tot ceea ce alegi să faci!
#uncântecîninimamea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!