Articolul precedentLumina Lumii
  Articolul următorÎnțelept cu inima

  Muzica ta

  Şi, când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua harpa şi cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai uşor, se simţea uşurat şi duhul cel rău pleca de la el. (1 Samuel 16:23)

  În anul 2000 a devenit populară folosirea programului Napster, care este un sistem de distribuire de fişiere MP3 (muzică). Napster a pornit o „revoluţie muzicală” care a schimbat pentru totdeauna industria muzicii. Pe 22 octombrie 2001, Steve Jobs a surprins lumea întreagă prezentând cititorul MP3 de la Apple, cunoscut ca şi iPod. Acest dispozitiv revoluţionar a încoronat revoluţia muzicală începută de Napster. De la lansarea sa pe piaţă până în acest moment, iPod-ul s-a vândut în sute de mii de exemplare în lumea întreagă, făcând din acest aparat cititorul de muzică cel mai vândut din istorie.

  Unul dintre avantajele iPod-ului este că, pe lângă faptul că redă muzica, el îţi permite crearea propriilor liste de redare a muzicii tale favorite. Pentru anumite persoane, play-listurile (sau listele de muzică) sunt atât de personale, încât a le împărtăşi cu cineva e echivalent cu dezvăluirea unui secret intim.

  Mulţi tineri îşi organizează listele de muzică după starea lor de spirit, deoarece s-a demonstrat că muzica are o influenţă directă asupra dispoziţiei noastre. Îţi imaginezi ce putere are muzica!? Nu ştiu dacă te-ai gândit la asta, dar noi avem tot timpul un cântec în minte, potrivit cu situaţia în care ne aflăm. Cântăm când suntem îndrăgostiţi sau când sărbătorim vreo aniversare, când ne închinăm sau când trecem printr-o situaţie mai dificilă. Până la urmă, avem muzică pentru toate ocaziile.

  Copiii din biserica noastră recită „Jurământul exploratorilor”, spunând că noi trebuie să avem tot timpul un cântec în inima noastră. Deci astăzi vreau să te întreb, drag prieten: care este cântecul pe care-l ai în inimă? Ce tip de muzică ai în play-listurile tale? Care sunt cântecele care au o influenţă asupra stării tale de spirit? Eu nu sunt muzicianul care mi-aş dori să fiu, dar, judecând după textul biblic de astăzi, un lucru este sigur: muzica are o asemenea putere, încât poate chiar să ţină la distanţă spiritele rele sau să le atragă. Astfel, alege bine muzica ce te va însoţi astăzi şi nu uita să-L onorezi pe Domnul în tot ceea ce alegi să faci!

  #uncântecîninimamea

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...