Articolul precedentLumina Lumii
  Articolul următorÎnțelept cu inima

  Muzica ta

  Şi, când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua harpa şi cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai uşor, se simţea uşurat şi duhul cel rău pleca de la el. (1 Samuel 16:23)

  În anul 2000 a devenit populară folosirea programului Napster, care este un sistem de distribuire de fişiere MP3 (muzică). Napster a pornit o „revoluţie muzicală” care a schimbat pentru totdeauna industria muzicii. Pe 22 octombrie 2001, Steve Jobs a surprins lumea întreagă prezentând cititorul MP3 de la Apple, cunoscut ca şi iPod. Acest dispozitiv revoluţionar a încoronat revoluţia muzicală începută de Napster. De la lansarea sa pe piaţă până în acest moment, iPod-ul s-a vândut în sute de mii de exemplare în lumea întreagă, făcând din acest aparat cititorul de muzică cel mai vândut din istorie.

  Unul dintre avantajele iPod-ului este că, pe lângă faptul că redă muzica, el îţi permite crearea propriilor liste de redare a muzicii tale favorite. Pentru anumite persoane, play-listurile (sau listele de muzică) sunt atât de personale, încât a le împărtăşi cu cineva e echivalent cu dezvăluirea unui secret intim.

  Mulţi tineri îşi organizează listele de muzică după starea lor de spirit, deoarece s-a demonstrat că muzica are o influenţă directă asupra dispoziţiei noastre. Îţi imaginezi ce putere are muzica!? Nu ştiu dacă te-ai gândit la asta, dar noi avem tot timpul un cântec în minte, potrivit cu situaţia în care ne aflăm. Cântăm când suntem îndrăgostiţi sau când sărbătorim vreo aniversare, când ne închinăm sau când trecem printr-o situaţie mai dificilă. Până la urmă, avem muzică pentru toate ocaziile.

  Copiii din biserica noastră recită „Jurământul exploratorilor”, spunând că noi trebuie să avem tot timpul un cântec în inima noastră. Deci astăzi vreau să te întreb, drag prieten: care este cântecul pe care-l ai în inimă? Ce tip de muzică ai în play-listurile tale? Care sunt cântecele care au o influenţă asupra stării tale de spirit? Eu nu sunt muzicianul care mi-aş dori să fiu, dar, judecând după textul biblic de astăzi, un lucru este sigur: muzica are o asemenea putere, încât poate chiar să ţină la distanţă spiritele rele sau să le atragă. Astfel, alege bine muzica ce te va însoţi astăzi şi nu uita să-L onorezi pe Domnul în tot ceea ce alegi să faci!

  #uncântecîninimamea

  Muzica ta - 2017. Muzica are o asemenea putere, încât poate chiar să ţină la distanţă spiritele rele sau să le atragă. Alege bine muzica ce te va însoţi astăzi şi nu uita să-L onorezi pe Domnul în tot ceea ce alegi să faci!
#uncântecîninimamea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.