Muzica ta

Şi, când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua harpa şi cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai uşor, se simţea uşurat şi duhul cel rău pleca de la el. (1 Samuel 16:23)

În anul 2000 a devenit populară folosirea programului Napster, care este un sistem de distribuire de fişiere MP3 (muzică). Napster a pornit o „revoluţie muzicală” care a schimbat pentru totdeauna industria muzicii. Pe 22 octombrie 2001, Steve Jobs a surprins lumea întreagă prezentând cititorul MP3 de la Apple, cunoscut ca şi iPod. Acest dispozitiv revoluţionar a încoronat revoluţia muzicală începută de Napster. De la lansarea sa pe piaţă până în acest moment, iPod-ul s-a vândut în sute de mii de exemplare în lumea întreagă, făcând din acest aparat cititorul de muzică cel mai vândut din istorie.

Unul dintre avantajele iPod-ului este că, pe lângă faptul că redă muzica, el îţi permite crearea propriilor liste de redare a muzicii tale favorite. Pentru anumite persoane, play-listurile (sau listele de muzică) sunt atât de personale, încât a le împărtăşi cu cineva e echivalent cu dezvăluirea unui secret intim.

Mulţi tineri îşi organizează listele de muzică după starea lor de spirit, deoarece s-a demonstrat că muzica are o influenţă directă asupra dispoziţiei noastre. Îţi imaginezi ce putere are muzica!? Nu ştiu dacă te-ai gândit la asta, dar noi avem tot timpul un cântec în minte, potrivit cu situaţia în care ne aflăm. Cântăm când suntem îndrăgostiţi sau când sărbătorim vreo aniversare, când ne închinăm sau când trecem printr-o situaţie mai dificilă. Până la urmă, avem muzică pentru toate ocaziile.

Copiii din biserica noastră recită „Jurământul exploratorilor”, spunând că noi trebuie să avem tot timpul un cântec în inima noastră. Deci astăzi vreau să te întreb, drag prieten: care este cântecul pe care-l ai în inimă? Ce tip de muzică ai în play-listurile tale? Care sunt cântecele care au o influenţă asupra stării tale de spirit? Eu nu sunt muzicianul care mi-aş dori să fiu, dar, judecând după textul biblic de astăzi, un lucru este sigur: muzica are o asemenea putere, încât poate chiar să ţină la distanţă spiritele rele sau să le atragă. Astfel, alege bine muzica ce te va însoţi astăzi şi nu uita să-L onorezi pe Domnul în tot ceea ce alegi să faci!

#uncântecîninimamea

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor