Articolul precedentÎnțelept cu inima
  Articolul următorIntoleranța

  Ţinta lui William

  Pentru care sufăr până acolo că sunt legat ca un făcător de rele. Dar Cuvântul lui Dumnezeu nu este legat. (2 Timotei 2:9)

  „Dacă Dumnezeu îmi va îngădui, voi face ca un tânăr care conduce căruţa în Anglia să ştie mai multe din Scripturi decât însuşi papa.” Aceasta a fost ţinta pe care şi-a propus-o William Tyndale, într-un timp în care Cuvântul lui Dumnezeu nu era decât la îndemâna membrilor elitei preoţeşti şi a nobililor, care puteau să plătească o mică avere pentru a obţine un singur exemplar din această carte.

  După ce a citit Noul Testament în greacă, tradus de Erasmus, William şi-a dat seama de diferenţa radicală care exista între adevăratele învăţături biblice şi ceea ce chiar el a învăţat ca preot catolic. Singura modalitate de a remedia această situaţie de completă ignoranţă era să pună Cuvântul lui Dumnezeu la îndemâna tuturor.

  Atras de proiect, William a mers să vorbească cu episcopul. Cu o mare elocvenţă i-a prezentat prelatului nevoia urgentă de a aduce Sfânta Scriptură în fiecare cămin din Anglia. Totuşi episcopul s-a opus planului şi i-a interzis categoric să întreprindă o asemenea sarcină. William nu avea decât două variante: 1) să continue să lupte pentru a-şi atinge obiectivul de a pune Biblia la îndemâna tuturor; 2) să se supună superiorului. În consecinţă, pentru el era mai important ca Biblia, „Cuvântul lui Dumnezeu, să se răspândească” (2 Tesaloniceni 3:1), altfel spus, ca mesajul mântuirii să ajungă la englezi în propria limbă.

  William Tyndale a părăsit Anglia şi s-a stabilit în oraşul Worms, Germania. Acolo a terminat traducerea în engleză a Noului Testament, iar în 1526 a printat trei mii de exemplare. De atunci, o persecuţie feroce s-a declanşat împotriva acestui nobil fiu al lui Dumnezeu. Pe 21 mai 1535, a fost arestat la Bruxelles, iar în data de 6 octombrie 1536 a fost spânzurat, iar corpul lui a fost incinerat. Care a fost vina sa? A vrut ca tinerii care vorbesc engleza să citească şi să înţeleagă Cuvântul lui Dumnezeu.

  Astăzi, la 480 de ani de la moartea sa, mă întreb: s-a meritat sacrificiul lui Tyndale? Eşti tu un tânăr care „împarte drept Cuvântul adevărului” (2 Timotei 2:15)?

  #citeşteBiblia #mesajuladevărului

  Ţinta lui William - 2017. Astăzi, la 480 de ani de la moartea lui Tyndale, mă întreb: s-a meritat sacrificiul lui? Eşti tu un tânăr care „împarte drept Cuvântul adevărului” (2 Timotei 2:15)?
#citeşteBiblia #mesajuladevărului
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...