Articolul precedentIntoleranța
  Articolul următorSănătatea este deplinătate

  Nu te lăsa distras

  Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut. (Luca 19:10)

  Herbert Hoover, preşedintele Statelor Unite în perioada 1929–1933, era aşa de fanatic şi de pasionat de baseball, încât a hotărât să dea prima lovitură din primul joc al echipei Senators din Washington. Chiar a declarat public că „religia şi baseballul sunt două instituţii care au cel mai mare impact în viaţa americană”. De fapt, între 24 ianuarie şi 22 martie 2015, Muzeul Prezidenţial Hoover a expus colecţia sa privată, incluzând aproape o sută optzeci de mingi semnate de cei mai buni jucători ai echipei, aici fiind inclus şi Babe Ruth.

  Pasiunea sa pentru baseball era aşa de mare, încât în 1931, în mijlocul marii recesiuni care a sufocat ţara, el a călătorit cu trenul de la Washington la Saint Louis pentru a executa prima lovitură din prima partidă a Seriei Mondiale între Philadelphia şi Saint Louis. Kay D. Rizzo ne spune că atunci când preşedintele a ajuns pe stadion, a fost înconjurat de jurnalişti. Întrebări, poze, râsete, toate mergeau bine. Cum oamenii insistau să-l surprindă în poză în diverse ipostaze cu mingea, preşedintele a întârziat să intre pe stadion, iar partida a început fără el. „În ciuda eforturilor susţinute pentru a avea privilegiul de a face prima lansare, Hoover a pierdut această oportunitate: s-a lăsat distras de la ţinta sa (Over the Top, [La înălţime], p. 230).

  După cum poţi constata, a te lăsa distras de la ţinta vieţii tale nu va da rezultate bune. Aici avem multe de învăţat de la Hristos. Nimeni şi nimic nu au putut să-L abată de la ţinta pe care şi-a propus-o venind în această lume de păcat.

  Satana, fariseii şi chiar proprii ucenici încercau să-L împiedice să-şi continue misiunea, dar nu i-a ascultat. Mintea Lui era tot timpul îndreptată spre aceasta: „N-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi” Luca 5:32). „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10). Lui Zacheu, vameşul dispreţuit, i-a spus: „Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 19:10).

  #nutelăsabătut #mântuireaînIsus

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...