Articolul precedentIntoleranța
  Articolul următorSănătatea este deplinătate

  Nu te lăsa distras

  Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut. (Luca 19:10)

  Herbert Hoover, preşedintele Statelor Unite în perioada 1929–1933, era aşa de fanatic şi de pasionat de baseball, încât a hotărât să dea prima lovitură din primul joc al echipei Senators din Washington. Chiar a declarat public că „religia şi baseballul sunt două instituţii care au cel mai mare impact în viaţa americană”. De fapt, între 24 ianuarie şi 22 martie 2015, Muzeul Prezidenţial Hoover a expus colecţia sa privată, incluzând aproape o sută optzeci de mingi semnate de cei mai buni jucători ai echipei, aici fiind inclus şi Babe Ruth.

  Pasiunea sa pentru baseball era aşa de mare, încât în 1931, în mijlocul marii recesiuni care a sufocat ţara, el a călătorit cu trenul de la Washington la Saint Louis pentru a executa prima lovitură din prima partidă a Seriei Mondiale între Philadelphia şi Saint Louis. Kay D. Rizzo ne spune că atunci când preşedintele a ajuns pe stadion, a fost înconjurat de jurnalişti. Întrebări, poze, râsete, toate mergeau bine. Cum oamenii insistau să-l surprindă în poză în diverse ipostaze cu mingea, preşedintele a întârziat să intre pe stadion, iar partida a început fără el. „În ciuda eforturilor susţinute pentru a avea privilegiul de a face prima lansare, Hoover a pierdut această oportunitate: s-a lăsat distras de la ţinta sa (Over the Top, [La înălţime], p. 230).

  După cum poţi constata, a te lăsa distras de la ţinta vieţii tale nu va da rezultate bune. Aici avem multe de învăţat de la Hristos. Nimeni şi nimic nu au putut să-L abată de la ţinta pe care şi-a propus-o venind în această lume de păcat.

  Satana, fariseii şi chiar proprii ucenici încercau să-L împiedice să-şi continue misiunea, dar nu i-a ascultat. Mintea Lui era tot timpul îndreptată spre aceasta: „N-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi” Luca 5:32). „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10). Lui Zacheu, vameşul dispreţuit, i-a spus: „Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut” (Luca 19:10).

  #nutelăsabătut #mântuireaînIsus

  Nu te lăsa distras - 2017. A te lăsa distras de la ţinta vieţii tale nu va da rezultate bune. Aici avem multe de învăţat de la Hristos. Nimeni şi nimic nu au putut să-L abată de la ţinta pe care şi-a propus-o venind în această lume de păcat.
#nutelăsabătut #mântuireaînIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...