Consacră-te lui Dumnezeu

Deci, dacă cineva se curăţeşte de acestea, va fi un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 2:21)

Un bătrânel a fost întrebat cum şi-a predat el viaţa lui Dumnezeu. După ce s-a gândit câteva secunde, a spus: „M-am obişnuit să fiu aproape pur, relativ sincer şi mai mult sau mai puţin consacrat. Fără nicio îndoială că acesta este un exemplu de ceea ce am putea numi viaţă creştină cu jumătate de normă. Asta aşteaptă Dumnezeu de la tine? Bineînţeles că nu. Isus aşteaptă de la noi o consacrare totală. Dar în ce constă această consacrare?

Răspunsul la această întrebare este cauza majorităţii problemelor noastre spirituale. Unii presupun că aceasta este o experienţă mistică, un dar special pe care-l primesc doar câţiva privilegiaţi, alţii cred că este o legătură cu experienţe paranormale care trec peste ceea ce este cu adevărat posibil pentru fiinţele umane obişnuite şi normale ca noi. Dar nu este aşa. Noi, tu şi cu mine, putem ajunge să fim persoane consacrate.

Cred că următoarea ilustraţie a lui D. L. Moody ne va ajuta să înţelegem mai bine. Moody a întrebat într-o zi un muncitor ce face el pentru a rămâne ferm în voia Domnului. Omul a răspuns în aceşti termeni: „Mă apropii de Dumnezeu, El mă primeşte, iar eu nu-i mai spun niciodată la revedere.”

Aceasta este consacrarea: Să rămânem aproape de Domnul în fiecare moment. Te sfătuiesc să înveţi pe de rost această foarte cunoscută declaraţie inspirată: „Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă; fă din aceasta prima ta lucrare! Rugăciunea ta să fie: O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul al Tău. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta! Aceasta este o lucrare ce trebuie săvârşită zilnic. Supune-I toate planurile tale, ca ele să fie aduse la îndeplinire sau abandonate, după cum va hotărî El. Astfel, consacrându-vă lui Dumnezeu în fiecare zi, viaţa voastră va fi din ce în ce mai mult modelată după viaţa Domnului Hristos” (Calea către Hristos, cap. 8, p. 108).

Crezi tu că ar fi posibil să punem în practică ceea ce spune această minunată declaraţie? Dacă vei reuşi, vei fi aşa cum spune versetul zilei, „un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună”.

#consacră-teluiDumnezeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor