Articolul precedentSănătatea este deplinătate
  Articolul următorPrea puțin, prea mult

  Consacră-te lui Dumnezeu

  Deci, dacă cineva se curăţeşte de acestea, va fi un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 2:21)

  Un bătrânel a fost întrebat cum şi-a predat el viaţa lui Dumnezeu. După ce s-a gândit câteva secunde, a spus: „M-am obişnuit să fiu aproape pur, relativ sincer şi mai mult sau mai puţin consacrat. Fără nicio îndoială că acesta este un exemplu de ceea ce am putea numi viaţă creştină cu jumătate de normă. Asta aşteaptă Dumnezeu de la tine? Bineînţeles că nu. Isus aşteaptă de la noi o consacrare totală. Dar în ce constă această consacrare?

  Răspunsul la această întrebare este cauza majorităţii problemelor noastre spirituale. Unii presupun că aceasta este o experienţă mistică, un dar special pe care-l primesc doar câţiva privilegiaţi, alţii cred că este o legătură cu experienţe paranormale care trec peste ceea ce este cu adevărat posibil pentru fiinţele umane obişnuite şi normale ca noi. Dar nu este aşa. Noi, tu şi cu mine, putem ajunge să fim persoane consacrate.

  Cred că următoarea ilustraţie a lui D. L. Moody ne va ajuta să înţelegem mai bine. Moody a întrebat într-o zi un muncitor ce face el pentru a rămâne ferm în voia Domnului. Omul a răspuns în aceşti termeni: „Mă apropii de Dumnezeu, El mă primeşte, iar eu nu-i mai spun niciodată la revedere.”

  Aceasta este consacrarea: Să rămânem aproape de Domnul în fiecare moment. Te sfătuiesc să înveţi pe de rost această foarte cunoscută declaraţie inspirată: „Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă; fă din aceasta prima ta lucrare! Rugăciunea ta să fie: O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul al Tău. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta! Aceasta este o lucrare ce trebuie săvârşită zilnic. Supune-I toate planurile tale, ca ele să fie aduse la îndeplinire sau abandonate, după cum va hotărî El. Astfel, consacrându-vă lui Dumnezeu în fiecare zi, viaţa voastră va fi din ce în ce mai mult modelată după viaţa Domnului Hristos” (Calea către Hristos, cap. 8, p. 108).

  Crezi tu că ar fi posibil să punem în practică ceea ce spune această minunată declaraţie? Dacă vei reuşi, vei fi aşa cum spune versetul zilei, „un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună”.

  #consacră-teluiDumnezeu

  Consacră-te lui Dumnezeu - 2017. „Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă; fă din aceasta prima ta lucrare! Rugăciunea ta să fie: O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul al Tău. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău.”
#consacră-teluiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...