Articolul precedentSănătatea este deplinătate
  Articolul următorPrea puțin, prea mult

  Consacră-te lui Dumnezeu

  Deci, dacă cineva se curăţeşte de acestea, va fi un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 2:21)

  Un bătrânel a fost întrebat cum şi-a predat el viaţa lui Dumnezeu. După ce s-a gândit câteva secunde, a spus: „M-am obişnuit să fiu aproape pur, relativ sincer şi mai mult sau mai puţin consacrat. Fără nicio îndoială că acesta este un exemplu de ceea ce am putea numi viaţă creştină cu jumătate de normă. Asta aşteaptă Dumnezeu de la tine? Bineînţeles că nu. Isus aşteaptă de la noi o consacrare totală. Dar în ce constă această consacrare?

  Răspunsul la această întrebare este cauza majorităţii problemelor noastre spirituale. Unii presupun că aceasta este o experienţă mistică, un dar special pe care-l primesc doar câţiva privilegiaţi, alţii cred că este o legătură cu experienţe paranormale care trec peste ceea ce este cu adevărat posibil pentru fiinţele umane obişnuite şi normale ca noi. Dar nu este aşa. Noi, tu şi cu mine, putem ajunge să fim persoane consacrate.

  Cred că următoarea ilustraţie a lui D. L. Moody ne va ajuta să înţelegem mai bine. Moody a întrebat într-o zi un muncitor ce face el pentru a rămâne ferm în voia Domnului. Omul a răspuns în aceşti termeni: „Mă apropii de Dumnezeu, El mă primeşte, iar eu nu-i mai spun niciodată la revedere.”

  Aceasta este consacrarea: Să rămânem aproape de Domnul în fiecare moment. Te sfătuiesc să înveţi pe de rost această foarte cunoscută declaraţie inspirată: „Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă; fă din aceasta prima ta lucrare! Rugăciunea ta să fie: O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul al Tău. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta! Aceasta este o lucrare ce trebuie săvârşită zilnic. Supune-I toate planurile tale, ca ele să fie aduse la îndeplinire sau abandonate, după cum va hotărî El. Astfel, consacrându-vă lui Dumnezeu în fiecare zi, viaţa voastră va fi din ce în ce mai mult modelată după viaţa Domnului Hristos” (Calea către Hristos, cap. 8, p. 108).

  Crezi tu că ar fi posibil să punem în practică ceea ce spune această minunată declaraţie? Dacă vei reuşi, vei fi aşa cum spune versetul zilei, „un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună”.

  #consacră-teluiDumnezeu

  Consacră-te lui Dumnezeu - 2017. „Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă; fă din aceasta prima ta lucrare! Rugăciunea ta să fie: O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul al Tău. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău.”
#consacră-teluiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...