Articolul precedentSănătatea este deplinătate
  Articolul următorPrea puțin, prea mult

  Consacră-te lui Dumnezeu

  Deci, dacă cineva se curăţeşte de acestea, va fi un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 2:21)

  Un bătrânel a fost întrebat cum şi-a predat el viaţa lui Dumnezeu. După ce s-a gândit câteva secunde, a spus: „M-am obişnuit să fiu aproape pur, relativ sincer şi mai mult sau mai puţin consacrat. Fără nicio îndoială că acesta este un exemplu de ceea ce am putea numi viaţă creştină cu jumătate de normă. Asta aşteaptă Dumnezeu de la tine? Bineînţeles că nu. Isus aşteaptă de la noi o consacrare totală. Dar în ce constă această consacrare?

  Răspunsul la această întrebare este cauza majorităţii problemelor noastre spirituale. Unii presupun că aceasta este o experienţă mistică, un dar special pe care-l primesc doar câţiva privilegiaţi, alţii cred că este o legătură cu experienţe paranormale care trec peste ceea ce este cu adevărat posibil pentru fiinţele umane obişnuite şi normale ca noi. Dar nu este aşa. Noi, tu şi cu mine, putem ajunge să fim persoane consacrate.

  Cred că următoarea ilustraţie a lui D. L. Moody ne va ajuta să înţelegem mai bine. Moody a întrebat într-o zi un muncitor ce face el pentru a rămâne ferm în voia Domnului. Omul a răspuns în aceşti termeni: „Mă apropii de Dumnezeu, El mă primeşte, iar eu nu-i mai spun niciodată la revedere.”

  Aceasta este consacrarea: Să rămânem aproape de Domnul în fiecare moment. Te sfătuiesc să înveţi pe de rost această foarte cunoscută declaraţie inspirată: „Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă; fă din aceasta prima ta lucrare! Rugăciunea ta să fie: O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul al Tău. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta! Aceasta este o lucrare ce trebuie săvârşită zilnic. Supune-I toate planurile tale, ca ele să fie aduse la îndeplinire sau abandonate, după cum va hotărî El. Astfel, consacrându-vă lui Dumnezeu în fiecare zi, viaţa voastră va fi din ce în ce mai mult modelată după viaţa Domnului Hristos” (Calea către Hristos, cap. 8, p. 108).

  Crezi tu că ar fi posibil să punem în practică ceea ce spune această minunată declaraţie? Dacă vei reuşi, vei fi aşa cum spune versetul zilei, „un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună”.

  #consacră-teluiDumnezeu

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...