23 – partea I

Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16:7)

Cu lacrimi în ochi s-a dus spre mama sa şi i-a spus: „Mama, antrenorul nu m-a ales în echipă.” Cum nu dorea să renunţe la posibilitatea de a juca baschet, într-o zi, s-a dus pe teren şi i-a spus antrenorului: „Vă implor, lăsaţi-mă să însoţesc echipa”.

Antrenorul deja îi refuzase cererea de mai multe ori, dar în faţa insistenţelor, i-a spus: „Singura modalitate de a însoţi echipa principală este aceea de a fi pregătit să cari uniformele jucătorilor.” Reacţia băiatului nu s-a lăsat aşteptată: „Dacă de asta aveţi nevoie, pot să o fac.”

Din acel moment, şi-a propus să ajungă să fie un mare jucător de baschet. Exersa zi şi noapte, pentru a-şi îmbunătăţi randamentul. Eforturile sale au fost atât de arzătoare, încât doar într-un an a crescut 13 centimetri. Apoi, ocaziile au început să apară. A primit o bursă de studii la Universitatea Carolina de Nord, unde a strălucit ca unul dintre cei mai buni jucători de la NCAA.

Când a sosit timpul pentru selecţia profesionistă din 1984, Houston a primit-o pe prima. Cine l-a ales? Hakeen Olajuwon. La a doua selecţie a mers la Portland. Este echipa în care se remarcă jucătorii de statură mare, aşa că Portland l-a ales pe Sam Bowie. Chicago l-a ales al treilea pe tânărul din povestea noastră.

Dar povestea nu se încheie aici. Marele vis al acestui tânăr era să semneze un contract cu Adidas, marca cea mai prestigioasă de îmbrăcăminte sport. Dar preferând jucători „mai mari”, Adidas l-a respins pentru că era prea „mic”. Băiatul nostru a fost constrâns să încheie contract cu Nike. Astăzi, clienţii fac cozi lungi pentru a cumpăra o pereche de adidaşi.

Respins a doua oară ca primă opţiune de selecţie, respins de Adidas. Ţi-ai dat seama deja despre cine este vorba, nu-i aşa? Despre Michael Jordan, numărul 23 de la Chicago Bulls. Mai mulţi s-au îndoit că Michael ar putea deveni un mare jucător. Experienţa lui Jordan ne învaţă că următorul sfat al lui Isus este valabil şi astăzi: „Nu judecaţi după înfăţişare” (Ioan 7:24). Astăzi, noi avem cea mai minunată şansă de a pune în practică sfatul Învăţătorului.

#aparenţelesuntînşelătoare #perseverenţă

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor