Articolul precedentÎnchide ușa, dar n-o trânti
  Articolul următorFacă-se voia Ta!

  23 – partea I

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16:7)

  Cu lacrimi în ochi s-a dus spre mama sa şi i-a spus: „Mama, antrenorul nu m-a ales în echipă.” Cum nu dorea să renunţe la posibilitatea de a juca baschet, într-o zi, s-a dus pe teren şi i-a spus antrenorului: „Vă implor, lăsaţi-mă să însoţesc echipa”.

  Antrenorul deja îi refuzase cererea de mai multe ori, dar în faţa insistenţelor, i-a spus: „Singura modalitate de a însoţi echipa principală este aceea de a fi pregătit să cari uniformele jucătorilor.” Reacţia băiatului nu s-a lăsat aşteptată: „Dacă de asta aveţi nevoie, pot să o fac.”

  Din acel moment, şi-a propus să ajungă să fie un mare jucător de baschet. Exersa zi şi noapte, pentru a-şi îmbunătăţi randamentul. Eforturile sale au fost atât de arzătoare, încât doar într-un an a crescut 13 centimetri. Apoi, ocaziile au început să apară. A primit o bursă de studii la Universitatea Carolina de Nord, unde a strălucit ca unul dintre cei mai buni jucători de la NCAA.

  Când a sosit timpul pentru selecţia profesionistă din 1984, Houston a primit-o pe prima. Cine l-a ales? Hakeen Olajuwon. La a doua selecţie a mers la Portland. Este echipa în care se remarcă jucătorii de statură mare, aşa că Portland l-a ales pe Sam Bowie. Chicago l-a ales al treilea pe tânărul din povestea noastră.

  Dar povestea nu se încheie aici. Marele vis al acestui tânăr era să semneze un contract cu Adidas, marca cea mai prestigioasă de îmbrăcăminte sport. Dar preferând jucători „mai mari”, Adidas l-a respins pentru că era prea „mic”. Băiatul nostru a fost constrâns să încheie contract cu Nike. Astăzi, clienţii fac cozi lungi pentru a cumpăra o pereche de adidaşi.

  Respins a doua oară ca primă opţiune de selecţie, respins de Adidas. Ţi-ai dat seama deja despre cine este vorba, nu-i aşa? Despre Michael Jordan, numărul 23 de la Chicago Bulls. Mai mulţi s-au îndoit că Michael ar putea deveni un mare jucător. Experienţa lui Jordan ne învaţă că următorul sfat al lui Isus este valabil şi astăzi: „Nu judecaţi după înfăţişare” (Ioan 7:24). Astăzi, noi avem cea mai minunată şansă de a pune în practică sfatul Învăţătorului.

  #aparenţelesuntînşelătoare #perseverenţă

  23 – partea I - 2017. Mai mulţi s-au îndoit că Michael ar putea deveni un mare jucător. Experienţa lui Jordan ne învaţă că următorul sfat al lui Isus este valabil şi astăzi: „Nu judecaţi după înfăţişare” (Ioan 7:24). Astăzi, noi avem cea mai minunată şansă de a pune în practică sfatul Învăţătorului.
#aparenţelesuntînşelătoare #perseverenţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...