Articolul precedentÎnchide ușa, dar n-o trânti
  Articolul următorFacă-se voia Ta!

  23 – partea I

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. (1 Samuel 16:7)

  Cu lacrimi în ochi s-a dus spre mama sa şi i-a spus: „Mama, antrenorul nu m-a ales în echipă.” Cum nu dorea să renunţe la posibilitatea de a juca baschet, într-o zi, s-a dus pe teren şi i-a spus antrenorului: „Vă implor, lăsaţi-mă să însoţesc echipa”.

  Antrenorul deja îi refuzase cererea de mai multe ori, dar în faţa insistenţelor, i-a spus: „Singura modalitate de a însoţi echipa principală este aceea de a fi pregătit să cari uniformele jucătorilor.” Reacţia băiatului nu s-a lăsat aşteptată: „Dacă de asta aveţi nevoie, pot să o fac.”

  Din acel moment, şi-a propus să ajungă să fie un mare jucător de baschet. Exersa zi şi noapte, pentru a-şi îmbunătăţi randamentul. Eforturile sale au fost atât de arzătoare, încât doar într-un an a crescut 13 centimetri. Apoi, ocaziile au început să apară. A primit o bursă de studii la Universitatea Carolina de Nord, unde a strălucit ca unul dintre cei mai buni jucători de la NCAA.

  Când a sosit timpul pentru selecţia profesionistă din 1984, Houston a primit-o pe prima. Cine l-a ales? Hakeen Olajuwon. La a doua selecţie a mers la Portland. Este echipa în care se remarcă jucătorii de statură mare, aşa că Portland l-a ales pe Sam Bowie. Chicago l-a ales al treilea pe tânărul din povestea noastră.

  Dar povestea nu se încheie aici. Marele vis al acestui tânăr era să semneze un contract cu Adidas, marca cea mai prestigioasă de îmbrăcăminte sport. Dar preferând jucători „mai mari”, Adidas l-a respins pentru că era prea „mic”. Băiatul nostru a fost constrâns să încheie contract cu Nike. Astăzi, clienţii fac cozi lungi pentru a cumpăra o pereche de adidaşi.

  Respins a doua oară ca primă opţiune de selecţie, respins de Adidas. Ţi-ai dat seama deja despre cine este vorba, nu-i aşa? Despre Michael Jordan, numărul 23 de la Chicago Bulls. Mai mulţi s-au îndoit că Michael ar putea deveni un mare jucător. Experienţa lui Jordan ne învaţă că următorul sfat al lui Isus este valabil şi astăzi: „Nu judecaţi după înfăţişare” (Ioan 7:24). Astăzi, noi avem cea mai minunată şansă de a pune în practică sfatul Învăţătorului.

  #aparenţelesuntînşelătoare #perseverenţă

  23 – partea I - 2017. Mai mulţi s-au îndoit că Michael ar putea deveni un mare jucător. Experienţa lui Jordan ne învaţă că următorul sfat al lui Isus este valabil şi astăzi: „Nu judecaţi după înfăţişare” (Ioan 7:24). Astăzi, noi avem cea mai minunată şansă de a pune în practică sfatul Învăţătorului.
#aparenţelesuntînşelătoare #perseverenţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...