Articolul precedentFacă-se voia Ta!
  Articolul următorO minte chibzuită

  23 – partea a doua

  Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit. (Evrei 10:36)

  La sfârşitul deceniului 1980 şi în timpul unei mari părţi a anilor 1990, era foarte obişnuit să-l auzi pe naratorul NBA (Asociaţia Naţională de Baschet) spunând: „Iar acum, din partea Carolinei de Nord, la 1 metru 98, Maiestatea aerului, Michael Jeffrey Jordan!” Atunci Jordan intra în sală purtând numărul 23 pe tricou. Jordan este considerat cel mai bun sportiv al secolului XX. A câştigat de şase ori campionatul naţional de baschet cu echipa sa, a fost de şase ori încoronat ca cel mai bun jucător al finalei, a participat de paisprezece ori în echipa stelelor, a câştigat de cinci ori titlul de cel mai bun jucător al sezonului şi două medalii de aur la Jocurile Olimpice.

  Chiar dacă pare greu de crezut ca cineva să cunoască atâtea eşecuri, lui Jordan i s-a întâmplat. Ieri ţi-am povestit că la vârsta de cincisprezece ani a fost exclus din echipa de baschet din cauza staturii (1,80 metri) şi a fost judecat ca fiind „prea slab şi prea fragil”. Cum a putut Jordan să treacă de acest obstacol pentru a deveni superstarul pe care-l admirăm cu toţii? Prin perseverenţă. Una dintre frazele lui celebre este: „Am eşuat de mai multe ori în viaţa mea, de aceea am reuşit.”

  Perseverenţa lui Jordan este aproape legendară. Se spune că lansa în fiecare zi două mii de aruncări la coş pe terenul personal de antrenament. După sezonul 1996–1997, Chicago Bulls a înfruntat Jazz Utah pentru a şasea serie dintr-o serie de şapte, scorul era la egalitate. Jordan a jucat 44 din 48 de minute ale meciului, dar cu ardoare. A marcat 38 de puncte şi a adus victoria echipei sale, iar în cele din urmă au câştigat întreaga serie. Una dintre cele mai cunoscute fraze spuse de el pune în evidenţă filosofia vieţii sale: „Unii oameni îşi doresc să vadă un lucru întâmplându-se, alţii visează la acesta, alţii îl realizează.” Fără nicio îndoială, el era dintre cei care au făcut ca lucrurile să se întâmple.

  Perseverenţa „Maiestăţii aerului” l-a adus pe culmi. El nu a abandonat lupta, rămânând întotdeauna pe teren, dând tot ce era mai bun din el, până la ultima secundă a jocului. Îmi doresc ca şi tu să perseverezi în îndatoririle tale, în studiile tale, în relaţiile tale interpersonale şi, mai presus de toate, în relaţia ta cu Dumnezeu. Nu uita că „cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit” (Matei 24:13).

  #perseverenţă #nutelăsaniciodatăînvins

  23 – partea a doua - 2017. Îmi doresc ca şi tu să perseverezi în îndatoririle tale, în studiile tale, în relaţiile tale interpersonale şi, mai presus de toate, în relaţia ta cu Dumnezeu. Nu uita că „cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit” (Matei 24:13).
#perseverenţă #nutelăsaniciodatăînvins
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...