23 – partea a doua

Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit. (Evrei 10:36)

La sfârşitul deceniului 1980 şi în timpul unei mari părţi a anilor 1990, era foarte obişnuit să-l auzi pe naratorul NBA (Asociaţia Naţională de Baschet) spunând: „Iar acum, din partea Carolinei de Nord, la 1 metru 98, Maiestatea aerului, Michael Jeffrey Jordan!” Atunci Jordan intra în sală purtând numărul 23 pe tricou. Jordan este considerat cel mai bun sportiv al secolului XX. A câştigat de şase ori campionatul naţional de baschet cu echipa sa, a fost de şase ori încoronat ca cel mai bun jucător al finalei, a participat de paisprezece ori în echipa stelelor, a câştigat de cinci ori titlul de cel mai bun jucător al sezonului şi două medalii de aur la Jocurile Olimpice.

Chiar dacă pare greu de crezut ca cineva să cunoască atâtea eşecuri, lui Jordan i s-a întâmplat. Ieri ţi-am povestit că la vârsta de cincisprezece ani a fost exclus din echipa de baschet din cauza staturii (1,80 metri) şi a fost judecat ca fiind „prea slab şi prea fragil”. Cum a putut Jordan să treacă de acest obstacol pentru a deveni superstarul pe care-l admirăm cu toţii? Prin perseverenţă. Una dintre frazele lui celebre este: „Am eşuat de mai multe ori în viaţa mea, de aceea am reuşit.”

Perseverenţa lui Jordan este aproape legendară. Se spune că lansa în fiecare zi două mii de aruncări la coş pe terenul personal de antrenament. După sezonul 1996–1997, Chicago Bulls a înfruntat Jazz Utah pentru a şasea serie dintr-o serie de şapte, scorul era la egalitate. Jordan a jucat 44 din 48 de minute ale meciului, dar cu ardoare. A marcat 38 de puncte şi a adus victoria echipei sale, iar în cele din urmă au câştigat întreaga serie. Una dintre cele mai cunoscute fraze spuse de el pune în evidenţă filosofia vieţii sale: „Unii oameni îşi doresc să vadă un lucru întâmplându-se, alţii visează la acesta, alţii îl realizează.” Fără nicio îndoială, el era dintre cei care au făcut ca lucrurile să se întâmple.

Perseverenţa „Maiestăţii aerului” l-a adus pe culmi. El nu a abandonat lupta, rămânând întotdeauna pe teren, dând tot ce era mai bun din el, până la ultima secundă a jocului. Îmi doresc ca şi tu să perseverezi în îndatoririle tale, în studiile tale, în relaţiile tale interpersonale şi, mai presus de toate, în relaţia ta cu Dumnezeu. Nu uita că „cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit” (Matei 24:13).

#perseverenţă #nutelăsaniciodatăînvins

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor