Articolul precedentFacă-se voia Ta!
  Articolul următorO minte chibzuită

  23 – partea a doua

  Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit. (Evrei 10:36)

  La sfârşitul deceniului 1980 şi în timpul unei mari părţi a anilor 1990, era foarte obişnuit să-l auzi pe naratorul NBA (Asociaţia Naţională de Baschet) spunând: „Iar acum, din partea Carolinei de Nord, la 1 metru 98, Maiestatea aerului, Michael Jeffrey Jordan!” Atunci Jordan intra în sală purtând numărul 23 pe tricou. Jordan este considerat cel mai bun sportiv al secolului XX. A câştigat de şase ori campionatul naţional de baschet cu echipa sa, a fost de şase ori încoronat ca cel mai bun jucător al finalei, a participat de paisprezece ori în echipa stelelor, a câştigat de cinci ori titlul de cel mai bun jucător al sezonului şi două medalii de aur la Jocurile Olimpice.

  Chiar dacă pare greu de crezut ca cineva să cunoască atâtea eşecuri, lui Jordan i s-a întâmplat. Ieri ţi-am povestit că la vârsta de cincisprezece ani a fost exclus din echipa de baschet din cauza staturii (1,80 metri) şi a fost judecat ca fiind „prea slab şi prea fragil”. Cum a putut Jordan să treacă de acest obstacol pentru a deveni superstarul pe care-l admirăm cu toţii? Prin perseverenţă. Una dintre frazele lui celebre este: „Am eşuat de mai multe ori în viaţa mea, de aceea am reuşit.”

  Perseverenţa lui Jordan este aproape legendară. Se spune că lansa în fiecare zi două mii de aruncări la coş pe terenul personal de antrenament. După sezonul 1996–1997, Chicago Bulls a înfruntat Jazz Utah pentru a şasea serie dintr-o serie de şapte, scorul era la egalitate. Jordan a jucat 44 din 48 de minute ale meciului, dar cu ardoare. A marcat 38 de puncte şi a adus victoria echipei sale, iar în cele din urmă au câştigat întreaga serie. Una dintre cele mai cunoscute fraze spuse de el pune în evidenţă filosofia vieţii sale: „Unii oameni îşi doresc să vadă un lucru întâmplându-se, alţii visează la acesta, alţii îl realizează.” Fără nicio îndoială, el era dintre cei care au făcut ca lucrurile să se întâmple.

  Perseverenţa „Maiestăţii aerului” l-a adus pe culmi. El nu a abandonat lupta, rămânând întotdeauna pe teren, dând tot ce era mai bun din el, până la ultima secundă a jocului. Îmi doresc ca şi tu să perseverezi în îndatoririle tale, în studiile tale, în relaţiile tale interpersonale şi, mai presus de toate, în relaţia ta cu Dumnezeu. Nu uita că „cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit” (Matei 24:13).

  #perseverenţă #nutelăsaniciodatăînvins

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...