Transformare puternică

  Duhul Domnului va veni peste tine, […] şi vei fi prefăcut într-alt om. (1 Samuel 10:6)

  Pe 21 martie 2015, l-am întâlnit pe Sandy Rodriguez. Sandy nu este o persoană celebră şi nu a făcut nicio descoperire ştiinţifică. Este un tânăr ca mine şi ca tine. Dar vreau ca şi tu să îl cunoşti?

  În acea zi eram cu un grup de prieteni, iar el ne-a povestit cum literalmente i-am smuls decizia de a se boteza pe când încă era un beţiv. Toţi m-au privit cu surpriză, iar eu le-am confirmat că l-am convins pe Sandy să se boteze când încă era sub efectul alcoolului. Îmi aduc aminte foarte bine locul exact unde i-am vorbit. Avea 14 sau 15 ani. Ce viitor îl putea aştepta pe un adolescent de vârsta lui prins de patima alcoolului? Situaţia sa era atât de deplorabilă, încât nu mă puteam aştepta la multe. Doar Evanghelia lui Isus putea să-i dea o speranţă de viaţă. Am început să-i predic şi să-i cer să accepte să fie botezat. Iar el a acceptat.

  Normal că mai multe persoane s-au opus deciziei mele de a-l boteza, spunând că Sandy nu era pregătit, că decizia lui nu va rezita, că ar trebui să aştept să aducă „roade”. În cele din urmă, un întreg şir de argumente urmăreau să mă împiedice să intru cu Sandy în apa botezului. Nu le-am acordat atenţie şi l-am botezat. Şi ce s-a întâmplat cu Sandy? În primul rând a încetat să mai bea. Acum Sandy este un lider al bisericii. A învăţat engleza, este pe punctul de a termina studiile de inginerie electromecanică şi în acelaşi timp îşi pregăteşte licenţa în matematică. Duhul lui Dumnezeu a făcut din Sandy un alt om.

  Experienţa lui Sandy îmi aminteşte de următoarele cuvinte: „Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi)” (Efeseni 2:4,5). Îţi dai seama de momentul în care am primit viaţă? Când eram morţi în păcatele noastre.

  Dragă cititor, indiferent de gravitatea situaţiei tale, a viciului, a păcatului, tu îţi poţi preda viaţa lui Isus în acest moment. Iar Dumnezeul care l-a transformat pe Sandy te va transforma şi pe tine. Nu aştepta mult timp. Fă-o acum şi nu vei regreta.

  #viaţanouă #Isusmăpoatetransforma

  Transformare puternică - 2017. Dragă cititor, indiferent de gravitatea situaţiei tale, a viciului, a păcatului, tu îţi poţi preda viaţa lui Isus în acest moment. Iar Dumnezeul care l-a transformat pe Sandy te va transforma şi pe tine. Nu aştepta mult timp. Fă-o acum şi nu vei regreta.
#viaţanouă #Isusmăpoatetransforma
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...