„Black Friday”

  El a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire. (1 Petru 2:24)

  Astăzi sărbătorim în Statele Unite Black Friday, „vinerea neagră”. Nu te gândi că acest nume face referinţă într-un sens macabru, la lumea demonică. Nu. Este important să dăm două explicaţii când vine vorba de originea acestui termen. Unii sugerează că „vinerea neagră” este o expresie care a fost aleasă de poliţişti din cauza numărului mare de oameni şi vehicule care invadează centrele comerciale şi străzile principalelor oraşe ale Statelor Unite în această zi.

  Pe de altă parte, cum „Black Friday” marchează începutul sezonului comercial de Crăciun, sunt unii care sugerează că numele se datorează faptului că registrele contabile ale marilor unităţi comerciale trec de la roşu (deficit) la negru (profit). Cum magazinele propun în această zi importante reduceri, oamenii merg înainte de miezul nopţii pentru a profita de reducerile imbatabile posibile doar în această zi. Atât datorită marilor reduceri de preţuri, cât şi mulțimii de clienți, „Black Friday” a devenit o zi aşteptată cu nerăbdare de unii. În 2014, vânzările au depăşit şaizeci de miliarde de dolari.

  Acum două mii de ani, a mai fost o „vinere neagră”, cea mai neagră din istorie. Luca ne povesteşte că în acea vineri, în timp ce Fiul lui Dumnezeu atârna pe cruce, „s-a făcut întuneric peste toată ţara” (Luca 23:44). În acea zi, Dumnezeu a adus cea mai mare jertfă primită de omenire: mântuirea a fost oferită fără plată tuturor. De altfel, în acea „vinere neagră”, la Golgota, Dumnezeu nu a făcut doar o reducere a datoriei noastre, ci a plătit-o integral.

  În această „vinere neagră”, Domnul a luat asupra umerilor Săi greutatea întregii tale vinovăţii, s-a încărcat cu toate păcatele tale, pentru ca astăzi să poţi să te bucuri de viaţa veşnică. Ce dragoste măreaţă! Ştii ce este încă bine la această tranzacţie? Este că nu trebuie să stai la coadă ore întregi pentru a primi această extraordinară ofertă a mântuirii. Invitaţia este deschisă tuturor: „Voi, toţi cei însetaţi, veniţi la ape, chiar şi cel ce n-are bani! Veniţi şi cumpăraţi bucate, veniţi şi cumpăraţi vin şi lapte, fără bani şi fără plată!” (Isaia 55:1).

  #Isusmântuieşte

  „Black Friday” - 2017. În această „vinere neagră”, Domnul a luat asupra umerilor Săi greutatea întregii tale vinovăţii, s-a încărcat cu toate păcatele tale, pentru ca astăzi să poţi să te bucuri de viaţa veşnică. Ce dragoste măreaţă!
#Isusmântuieşte
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...