Polimatie

  Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul întrun fel, altul într-altul. (1 Corinteni 7:7)

  Fritz Kreisler este unul dintre cei mai mari violonişti din istorie. Chiar dacă vârsta de admitere la Conservatorul de Muzică de la Viena era de paisprezece ani, Fritz a devenit cel mai tânăr student, fiind acceptat la vârsta de şapte ani.

  La zece ani îşi primeşte diploma, iar pe 10 noiembrie 1888, la nici treisprezece ani, îşi face debutul de concertist în Statele Unite pe Steinway Hall, în oraşul New York. La acea vreme se spunea că „sunet mai perfect ca cel scos de vioara lui Fritz Kreisler nu există”.

  Povestirea următoare este spusă de Joseph Ilic Toro în Memoriile unui medic rural, dovedindu-se locul lui Fritz în istoria muzicii. „Într-o cafenea stăteau Jascha Heifetz şi Mischa Elman împreună. Chelnerul a adus un plic adresat „Celui mai mare violonist din lume”. Mischa Elman l-a primit şi i l-a înmânat lui Jascha Heifetz. Acesta, modest, i l-a returnat spunându-i: „Nu. Dumneavoastră sunteţi cel mai mare violonist din lume.” Şi şi-au dat plicul pe rând, atribuindu-şi titlul de maestru suprem al viorii până când, în cele din urmă, s-au hotărât să îl deschidă pentru a găsi o scrisoare care începea prin: „Dragul meu Fritz” (p. 67).

  Fritz nu era doar cel mai mare violonist, ci el se distingea de asemenea şi ca excelent pianist, compozitor, pictor şi medic. Cum a ajuns să-şi perfecţioneze toate aceste talente? Ei bine, doar într-un fel: folosindu-le. Incontestabil, Fritz avea darul polimatiei. Ce este aceasta? Este capacitatea de a putea stăpâni mai multe domenii.

  Şi tu posezi un talent excepţional. Dacă îl foloseşti într-un mod potrivit, vei ajunge să fii expert în mai multe materii. Nu trebuie decât să pui în practică talentul dat de Isus. Puţin contează de ce natură este el, sau că tu te simţi prea mic, nu uita că fiecare are alt dar. Secretul pentru înmulţirea talentelor pe care deja le ai este să le foloseşti atât pentru propria creştere, cât şi pentru cei care te înconjoară. Asta este ceea ce ne-a învăţat Isus în pilda talanţilor, din Matei 25. Nu îngropa în pământ darul care este în tine. Exersează, lucrează, perfecţionează-l. Dacă te descurci bine într-un domeniu, fii sigur că vei fi bun şi în alte două sau trei.

  #polimatie #foloseşte-ţitalentele

  Polimatie - 2017. Şi tu posezi un talent excepţional. Dacă îl foloseşti într-un mod potrivit, vei ajunge să fii expert în mai multe materii. Nu trebuie decât să pui în practică talentul dat de Isus. Nu îngropa în pământ darul care este în tine. Exersează, lucrează, perfecţionează-l.
#polimatie #foloseşte-ţitalentele
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...