Succesul care bate la uşa tuturor!

Am mai văzut apoi sub soare că nu cei iuţi aleargă, că nu cei viteji câştigă războiul, că nu cei înţelepţi câştigă pâinea, nici cei pricepuţi bogăţia, nici cei învăţaţi bunăvoinţa, ci toate atârnă de vreme şi de împrejurări. (Eclesiastul 9:11)

Probabil ai observat deja că îl admir pe Steve Jobs. La moartea lui, lumea a pierdut un mare vizionar. Astăzi, aş vrea să facem o scurtă trecere în revistă a celor mai importante contribuţii pe care Steve Jobs le-a adus lumii prin tehnologie.

În 22 octombrie 2001, Jobs a prezentat lumii iPod-ul pe care se puteau citi fişiere MP3, care s-a vândut în mai mult de două sute de milioane de bucăţi şi care a revoluţionat modul în care obişnuim să ascultăm muzică. În 29 iunie 2007, după multe luni de zvonuri, Steve Jobs lansa iPhone-ul, un telefon inteligent cu ecran tactil care, de la apariţia lui pe piaţă, a devenit etalonul în materie de telefoane inteligente. În 2007 a primit şi distincţia de invenţia anului. Iar la 27 ianuarie 2010, într-una din ultimele lui prezentări în calitate de preşedinte al companiei Apple, Jobs a lansat pe piaţă iPad-ul, cea mai vândută tabletă până în ziua de astăzi.

Ştiai că cel mai interesant lucru dintre cele menţionate mai sus este că Steve Jobs nu a inventat cititorul de MP3. Prima invenţie a fost MPMan F10, a companiei coreene, Saehan Information Systems. Primul telefon inteligent nu a fost inventat de Jobs, ci de IBM Simon Personnel Comunicator, cu prototipul lor din 1992, care a fost scos la vânzare în 1994. Steve nici măcar nu a inventat tableta, prima tabletă a fost Microsoft Table PC, scoasă pe piaţă în 2001, cam cu zece ani înainte de iPad!

De ce ţi-am dat toate aceste informaţii? Ştiu că şi tu eşti în căutarea succesului, că vrei să te autodepăşeşti şi să reuşeşti în viaţă. Poate te întrebi cum să faci acest lucru. Solomon spune că nu este neapărat necesar să fii cel mai iute pentru a câştiga cursa, nici cel mai viteaz pentru a câştiga războiul. Steve Jobs ţi-a transmis că nu este nevoie să fii pionier într-un domeniu, să inventezi ceva pentru a reuşi. Trebuie doar să perseverezi, să faci tot ce ştii mai bine cu ceea ce ai, pentru că „noi toţi avem timp şi circumstanţe”. Ellen White spunea că „Dumnezeu ne oferă ocazii, succesul depinde de modul în care le folosim”. Tu profiţi de ocaziile care ţi-au fost date?

#succes #perseverenţă

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor