Articolul precedentDarul și dătătorul
  Articolul următorDând slavă lui Dumnezeu

  Succesul care bate la uşa tuturor!

  Am mai văzut apoi sub soare că nu cei iuţi aleargă, că nu cei viteji câştigă războiul, că nu cei înţelepţi câştigă pâinea, nici cei pricepuţi bogăţia, nici cei învăţaţi bunăvoinţa, ci toate atârnă de vreme şi de împrejurări. (Eclesiastul 9:11)

  Probabil ai observat deja că îl admir pe Steve Jobs. La moartea lui, lumea a pierdut un mare vizionar. Astăzi, aş vrea să facem o scurtă trecere în revistă a celor mai importante contribuţii pe care Steve Jobs le-a adus lumii prin tehnologie.

  În 22 octombrie 2001, Jobs a prezentat lumii iPod-ul pe care se puteau citi fişiere MP3, care s-a vândut în mai mult de două sute de milioane de bucăţi şi care a revoluţionat modul în care obişnuim să ascultăm muzică. În 29 iunie 2007, după multe luni de zvonuri, Steve Jobs lansa iPhone-ul, un telefon inteligent cu ecran tactil care, de la apariţia lui pe piaţă, a devenit etalonul în materie de telefoane inteligente. În 2007 a primit şi distincţia de invenţia anului. Iar la 27 ianuarie 2010, într-una din ultimele lui prezentări în calitate de preşedinte al companiei Apple, Jobs a lansat pe piaţă iPad-ul, cea mai vândută tabletă până în ziua de astăzi.

  Ştiai că cel mai interesant lucru dintre cele menţionate mai sus este că Steve Jobs nu a inventat cititorul de MP3. Prima invenţie a fost MPMan F10, a companiei coreene, Saehan Information Systems. Primul telefon inteligent nu a fost inventat de Jobs, ci de IBM Simon Personnel Comunicator, cu prototipul lor din 1992, care a fost scos la vânzare în 1994. Steve nici măcar nu a inventat tableta, prima tabletă a fost Microsoft Table PC, scoasă pe piaţă în 2001, cam cu zece ani înainte de iPad!

  De ce ţi-am dat toate aceste informaţii? Ştiu că şi tu eşti în căutarea succesului, că vrei să te autodepăşeşti şi să reuşeşti în viaţă. Poate te întrebi cum să faci acest lucru. Solomon spune că nu este neapărat necesar să fii cel mai iute pentru a câştiga cursa, nici cel mai viteaz pentru a câştiga războiul. Steve Jobs ţi-a transmis că nu este nevoie să fii pionier într-un domeniu, să inventezi ceva pentru a reuşi. Trebuie doar să perseverezi, să faci tot ce ştii mai bine cu ceea ce ai, pentru că „noi toţi avem timp şi circumstanţe”. Ellen White spunea că „Dumnezeu ne oferă ocazii, succesul depinde de modul în care le folosim”. Tu profiţi de ocaziile care ţi-au fost date?

  #succes #perseverenţă

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Unsprezece covoare pentru cort

  E posibil ca, din comoditate, să cauți referate despre Biblie sau să asculți predici de pe YouTube, dar e bine să știi că nimic nu se compară cu lectura paginilor sfinte și cu descoperirea personală a multelor comori inspirate de Dumnezeu. Merită să experimentezi citirea completă a Sfintei Scripturi. Dacă te vei ruga, vei descoperi adevărate nestemate chiar și în simplele istorii ale anonimilor din Biblie.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...