Articolul precedentDarul și dătătorul
  Articolul următorDând slavă lui Dumnezeu

  Succesul care bate la uşa tuturor!

  Am mai văzut apoi sub soare că nu cei iuţi aleargă, că nu cei viteji câştigă războiul, că nu cei înţelepţi câştigă pâinea, nici cei pricepuţi bogăţia, nici cei învăţaţi bunăvoinţa, ci toate atârnă de vreme şi de împrejurări. (Eclesiastul 9:11)

  Probabil ai observat deja că îl admir pe Steve Jobs. La moartea lui, lumea a pierdut un mare vizionar. Astăzi, aş vrea să facem o scurtă trecere în revistă a celor mai importante contribuţii pe care Steve Jobs le-a adus lumii prin tehnologie.

  În 22 octombrie 2001, Jobs a prezentat lumii iPod-ul pe care se puteau citi fişiere MP3, care s-a vândut în mai mult de două sute de milioane de bucăţi şi care a revoluţionat modul în care obişnuim să ascultăm muzică. În 29 iunie 2007, după multe luni de zvonuri, Steve Jobs lansa iPhone-ul, un telefon inteligent cu ecran tactil care, de la apariţia lui pe piaţă, a devenit etalonul în materie de telefoane inteligente. În 2007 a primit şi distincţia de invenţia anului. Iar la 27 ianuarie 2010, într-una din ultimele lui prezentări în calitate de preşedinte al companiei Apple, Jobs a lansat pe piaţă iPad-ul, cea mai vândută tabletă până în ziua de astăzi.

  Ştiai că cel mai interesant lucru dintre cele menţionate mai sus este că Steve Jobs nu a inventat cititorul de MP3. Prima invenţie a fost MPMan F10, a companiei coreene, Saehan Information Systems. Primul telefon inteligent nu a fost inventat de Jobs, ci de IBM Simon Personnel Comunicator, cu prototipul lor din 1992, care a fost scos la vânzare în 1994. Steve nici măcar nu a inventat tableta, prima tabletă a fost Microsoft Table PC, scoasă pe piaţă în 2001, cam cu zece ani înainte de iPad!

  De ce ţi-am dat toate aceste informaţii? Ştiu că şi tu eşti în căutarea succesului, că vrei să te autodepăşeşti şi să reuşeşti în viaţă. Poate te întrebi cum să faci acest lucru. Solomon spune că nu este neapărat necesar să fii cel mai iute pentru a câştiga cursa, nici cel mai viteaz pentru a câştiga războiul. Steve Jobs ţi-a transmis că nu este nevoie să fii pionier într-un domeniu, să inventezi ceva pentru a reuşi. Trebuie doar să perseverezi, să faci tot ce ştii mai bine cu ceea ce ai, pentru că „noi toţi avem timp şi circumstanţe”. Ellen White spunea că „Dumnezeu ne oferă ocazii, succesul depinde de modul în care le folosim”. Tu profiţi de ocaziile care ţi-au fost date?

  #succes #perseverenţă

  Succesul care bate la uşa tuturor! - 2017. Nu este nevoie să fii pionier într-un domeniu, să inventezi ceva pentru a reuşi. Trebuie doar să perseverezi, să faci tot ce ştii mai bine cu ceea ce ai, pentru că „noi toţi avem timp şi circumstanţe”. Tu profiţi de ocaziile care ţi-au fost date?
#succes #perseverenţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...