Articolul precedentDarul neputinței
  Articolul următorUn remediu pentru vinovăție

  Ce vei face cu mesajul?

  Deci ce am văzut şi am auzit, aceea vă vestim şi vouă, ca şi voi să aveţi părtăşie cu noi. Şi părtăşia noastră este cu Tatăl şi cu Fiul Său, Isus Hristos. (1 Ioan 1:3)

  Una dintre cele mai semnificative contribuţii ale tehnologiei în viaţa noastră este mesageria instant. Deşi mesajele scrise au existat cu mult înaintea apariţiei internetului şi a telefoanelor inteligente, apariţia acesteia a redus considerabil costurile, permiţându-ne să trimitem ceva mai mult decât mesaje.

  Astăzi, mulţumită aplicaţiilor precum iMessage, BBM, Line, Tango sau altele, poţi trimite mesaje la toate contactele tale foarte rapid şi sigur.

  În 2014, s-a întâmplat ceva foarte interesant cu cea mai utilizată aplicaţie de mesagerie, Whatsapp. Astfel, datorită a două liniuţe bifate, verzi, care apar lângă mesaj, poţi să ştii când a primit destinatarul mesajul, deşi acest lucru nu înseamnă că acel mesaj a fost citit. La mijlocul anului 2014, când cealaltă persoană citea mesajul, liniuţele îşi schimbau culoarea, din verde în albastru. Acest lucru a declanşat o avalanşă de comentarii, de glume, de plângeri, de poveşti etc.

  De ce atâta agitaţie? Ei bine, cred că ştii ce simţim cu toţii atunci când trimitem un mesaj unui prieten, ştim că a primit mesajul, că l-a citit, dar vedem că nu răspunde. Frustrant, nu-i aşa?

  Acum aş vrea să medităm împreună la un lucru. Eu şi cu tine, noi am primit Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu. Multe persoane s-au jertfit pentru ca noi să îl putem primi şi, citindu-l în fiecare zi, noi putem primi multe binecuvântări, printre care şi mântuirea. Dar, la fel ca un mesaj de pe Whatsapp, nu este suficient să îl citeşti. Autorul lui aşteaptă şi un răspuns din partea noastră şi intenţia Lui este foarte clar exprimată în unele versete: „Fiule, dă-mi inima ta” (Proverbele 23:26); „Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el şi el cu Mine” (Apocalipsa 3:20) sau „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28).

  Astăzi, tu ai citit mesajul pe care ţi l-a trimis Dumnezeu, acum El aşteaptă să Îi răspunzi. Nu lăsa să vadă că doar ai citit mesajul, Domnul doreşte cu ardoare să afle răspunsul tău.

  #răspundelamesaj #Dumnezeuaşteaptăunrăspuns

  Ce vei face cu mesajul? - 2017. Astăzi, tu ai citit mesajul pe care ţi l-a trimis Dumnezeu, acum El aşteaptă să Îi răspunzi. Nu lăsa să vadă că doar ai citit mesajul, Domnul doreşte cu ardoare să afle răspunsul tău.
#răspundelamesaj #Dumnezeuaşteaptăunrăspuns
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...