Frumuseţe de caracter

  Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată. (Proverbele 31:30)

  În cartea sa, Hot Illustration for Youth Talks, Wayne Rice menţionează coperta unei reviste pe care era o poză de-a lui Michelle Pfeiffer, pe vremea când cariera ei de actriţă era la apogeu. Chiar lângă poza ei erau scrise următoarele cuvinte: „Ce îi lipseşte lui Michelle Pfeiffer? Absolut nimic!”

  Un jurnalist, intrigat de această poză, a hotărât să verifice dacă într-adevăr Michelle nu are nevoie de nimic pentru a fi atât de frumoasă. În timp ce cerceta, el a găsit factura de la esteticianul care o machiase pe Michelle. Conform facturii, femeia căreia nu îi lipsea nimic pentru a fi atât de frumoasă primise: „o curăţire a pielii feţei, tratament pentru cearcăne şi pungile de sub ochi, întinderea colţurilor gurii, un fond de culoare pe buze, o reducere a bărbiei, un tratament pentru ridurile gâtului, micşorarea lobilor urechii, o selecţie de cercei, o aplicare de culoare pe pomeţi, o curăţire a pielii gâtului, eliminarea părului de pe faţă, curăţarea hainelor, ajustări de culoare a pielii şi un adaos de piele sintetică, vestimentaţie care să îi scoată în evidenţă faţa, lărgirea frunţii, ridicarea umerilor, înmuierea muşchilor gâtului, strâmtarea hainelor, un adaos de material în partea dreaptă a rochiei.” Care a fost costul cerut de estetician pentru toate serviciile sale? Nici mai mult nici mai puţin de 1525 de dolari.

  Adevărul este că, doar cu o investiţie de o mie cinci sute de dolari în machiaj, şi eu aş putea arăta spectaculos! Fără îndoială că titlul articolului ar fi putut fi: „Ce îi lipseşte lui Michelle Pfeiffer pentru a fi atât de frumoasă? Nimic altceva decât 1525 de dolari pentru machiaj!” Nu este nimic rău în a-ţi dori frumuseţea fizică. Este trist atunci când crezi că doar fizicul este tot ce contează în viaţă şi nu mai ai nevoie de nimic altceva. Acesta era cazul femeii despre care se vorbeşte în Ezechiel 16. Biblia spune că ea se încredea în frumuseţea ei fizică atât de mult, încât a sfârşit prin a o transforma în ceva detestabil (vezi Ezechiel 16:15,25).

  Dumnezeu, care, la fel ca noi, iubeşte ce este frumos, caută să găsească în vieţile noastre o frumuseţe mai pătrunzătoare decât cea care se vede cu ochiul. El „preţuieşte mai mult decât orice frumuseţea de caracter” (Calea către Hristos, cap. 10, p. 130). Această frumuseţe se obţine doar onorându-L pe Dumnezeu.

  #frumuseţedecaracter

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...