Frumuseţe de caracter

  Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată. (Proverbele 31:30)

  În cartea sa, Hot Illustration for Youth Talks, Wayne Rice menţionează coperta unei reviste pe care era o poză de-a lui Michelle Pfeiffer, pe vremea când cariera ei de actriţă era la apogeu. Chiar lângă poza ei erau scrise următoarele cuvinte: „Ce îi lipseşte lui Michelle Pfeiffer? Absolut nimic!”

  Un jurnalist, intrigat de această poză, a hotărât să verifice dacă într-adevăr Michelle nu are nevoie de nimic pentru a fi atât de frumoasă. În timp ce cerceta, el a găsit factura de la esteticianul care o machiase pe Michelle. Conform facturii, femeia căreia nu îi lipsea nimic pentru a fi atât de frumoasă primise: „o curăţire a pielii feţei, tratament pentru cearcăne şi pungile de sub ochi, întinderea colţurilor gurii, un fond de culoare pe buze, o reducere a bărbiei, un tratament pentru ridurile gâtului, micşorarea lobilor urechii, o selecţie de cercei, o aplicare de culoare pe pomeţi, o curăţire a pielii gâtului, eliminarea părului de pe faţă, curăţarea hainelor, ajustări de culoare a pielii şi un adaos de piele sintetică, vestimentaţie care să îi scoată în evidenţă faţa, lărgirea frunţii, ridicarea umerilor, înmuierea muşchilor gâtului, strâmtarea hainelor, un adaos de material în partea dreaptă a rochiei.” Care a fost costul cerut de estetician pentru toate serviciile sale? Nici mai mult nici mai puţin de 1525 de dolari.

  Adevărul este că, doar cu o investiţie de o mie cinci sute de dolari în machiaj, şi eu aş putea arăta spectaculos! Fără îndoială că titlul articolului ar fi putut fi: „Ce îi lipseşte lui Michelle Pfeiffer pentru a fi atât de frumoasă? Nimic altceva decât 1525 de dolari pentru machiaj!” Nu este nimic rău în a-ţi dori frumuseţea fizică. Este trist atunci când crezi că doar fizicul este tot ce contează în viaţă şi nu mai ai nevoie de nimic altceva. Acesta era cazul femeii despre care se vorbeşte în Ezechiel 16. Biblia spune că ea se încredea în frumuseţea ei fizică atât de mult, încât a sfârşit prin a o transforma în ceva detestabil (vezi Ezechiel 16:15,25).

  Dumnezeu, care, la fel ca noi, iubeşte ce este frumos, caută să găsească în vieţile noastre o frumuseţe mai pătrunzătoare decât cea care se vede cu ochiul. El „preţuieşte mai mult decât orice frumuseţea de caracter” (Calea către Hristos, cap. 10, p. 130). Această frumuseţe se obţine doar onorându-L pe Dumnezeu.

  #frumuseţedecaracter

  Frumuseţe de caracter - 2017. Nu este nimic rău în a-ţi dori frumuseţea fizică. Este trist atunci când crezi că doar fizicul este tot ce contează în viaţă şi nu mai ai nevoie de nimic altceva. Dumnezeu caută să găsească în vieţile noastre o frumuseţe mai pătrunzătoare decât cea care se vede cu ochiul. #frumuseţedecaracter
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...