Frumuseţe de caracter

  Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată. (Proverbele 31:30)

  În cartea sa, Hot Illustration for Youth Talks, Wayne Rice menţionează coperta unei reviste pe care era o poză de-a lui Michelle Pfeiffer, pe vremea când cariera ei de actriţă era la apogeu. Chiar lângă poza ei erau scrise următoarele cuvinte: „Ce îi lipseşte lui Michelle Pfeiffer? Absolut nimic!”

  Un jurnalist, intrigat de această poză, a hotărât să verifice dacă într-adevăr Michelle nu are nevoie de nimic pentru a fi atât de frumoasă. În timp ce cerceta, el a găsit factura de la esteticianul care o machiase pe Michelle. Conform facturii, femeia căreia nu îi lipsea nimic pentru a fi atât de frumoasă primise: „o curăţire a pielii feţei, tratament pentru cearcăne şi pungile de sub ochi, întinderea colţurilor gurii, un fond de culoare pe buze, o reducere a bărbiei, un tratament pentru ridurile gâtului, micşorarea lobilor urechii, o selecţie de cercei, o aplicare de culoare pe pomeţi, o curăţire a pielii gâtului, eliminarea părului de pe faţă, curăţarea hainelor, ajustări de culoare a pielii şi un adaos de piele sintetică, vestimentaţie care să îi scoată în evidenţă faţa, lărgirea frunţii, ridicarea umerilor, înmuierea muşchilor gâtului, strâmtarea hainelor, un adaos de material în partea dreaptă a rochiei.” Care a fost costul cerut de estetician pentru toate serviciile sale? Nici mai mult nici mai puţin de 1525 de dolari.

  Adevărul este că, doar cu o investiţie de o mie cinci sute de dolari în machiaj, şi eu aş putea arăta spectaculos! Fără îndoială că titlul articolului ar fi putut fi: „Ce îi lipseşte lui Michelle Pfeiffer pentru a fi atât de frumoasă? Nimic altceva decât 1525 de dolari pentru machiaj!” Nu este nimic rău în a-ţi dori frumuseţea fizică. Este trist atunci când crezi că doar fizicul este tot ce contează în viaţă şi nu mai ai nevoie de nimic altceva. Acesta era cazul femeii despre care se vorbeşte în Ezechiel 16. Biblia spune că ea se încredea în frumuseţea ei fizică atât de mult, încât a sfârşit prin a o transforma în ceva detestabil (vezi Ezechiel 16:15,25).

  Dumnezeu, care, la fel ca noi, iubeşte ce este frumos, caută să găsească în vieţile noastre o frumuseţe mai pătrunzătoare decât cea care se vede cu ochiul. El „preţuieşte mai mult decât orice frumuseţea de caracter” (Calea către Hristos, cap. 10, p. 130). Această frumuseţe se obţine doar onorându-L pe Dumnezeu.

  #frumuseţedecaracter

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...