Ellen a avut dreptate

  Cheamă-Mă şi-ţi voi răspunde, şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. (Ieremia 33:3)

  David Servan Schreiber a fost un medic francez care, în timpul studiilor universitare în domeniul psihiatriei, la Universitatea din Pittsburg, la doar 31 de ani a fost diagnosticat cu tumoră cerebrală malignă. După o intervenţie chirurgicală, el a fost supus unei serii severe de chimioterapie, care i-a redus tumora.

  Dar, în ciuda tuturor eforturilor lumii ştiinţifice, boala a recidivat. Foarte îngrijorat, el l-a întrebat pe chirurg ce se putea face pentru a evita cel mai sumbru rezultat. Medicul i-a spus foarte clar că ştiinţa nu mai putea face nimic pentru el.

  Deoarece David avea acces la baza de date a Universităţii din Pittsburg, el s-a dedicat cercetării, studiind bibliografia ştiinţifică pentru a afla cum ar putea învinge cancerul. A călătorit în mai multe ţări, le-a studiat obiceiurile şi incidenţa cazurilor de cancer în rândul populaţiei. Intenţia lui era să găsească un mijloc de prevenire şi vindecare a tumorilor maligne. El şi-a documentat cercetările făcute şi călătoriile sale în cartea pe care a intitulat-o Anticancer. Mai târziu, opera sa a fost tradusă în 35 de limbi diferite şi s-a vândut în mai bine de un milion de exemplare.

  Printre descoperirile făcute de el, trebuie să subliniem rolul zahărului:

  • „S-a demonstrat că metabolismul tumorilor maligne depinde în mare măsură de consumul de glucoză. Explozia de consum de zahăr contribuie la epidemia recentă de cancer.”

  • „Organismul nostru nu este adaptat la nivelul actual foarte ridicat al consumului de zahăr.”

  • „Zahărul funcţionează ca un îngrăşământ pentru tumori, le ajută să se dezvolte rapid prin angiogeneză sau să prolifereze prin vasele sanguine.”

  Care este valoarea acestor declaraţii? Cu câteva decenii înainte, Ellen White scrisese deja următoarele: „Folosirea zahărului în cantităţi mari, în orice formă, tinde să obstrucţioneze organismul şi de multe ori provoacă boală.” (Dietă şi hrană, secţiunea 11, p. 231). Ellen nu a pretins niciodată că este om de ştiinţă, deşi sfaturile ei în domeniul sănătăţii, educaţiei, psihologiei şi alte domenii s-au dovedit a fi mai mult decât simple opinii sau teorii ale acelei epoci. Cercetările recente, ca de exemplu observaţiile lui David Servan Schreiber, confirmă că declaraţiile lui Ellen White au fost corecte. De ce? Ea a dobândit cunoştinţele de la sursa ştiinţei: Însuşi Dumnezeu. Tocmai de aceea, ca adventist, mă simt mândru să pot spune: „Ellen a avut dreptate.”

  #eucredînprofeţi #atenţielazahăr

  Ellen a avut dreptate - 2017. „Folosirea zahărului în cantităţi mari, în orice formă, tinde să obstrucţioneze organismul şi de multe ori provoacă boală.” (Ellen White, Dietă şi hrană, p. 231).
#eucredînprofeţi #atenţielazahăr
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...