Ellen a avut dreptate

  Cheamă-Mă şi-ţi voi răspunde, şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. (Ieremia 33:3)

  David Servan Schreiber a fost un medic francez care, în timpul studiilor universitare în domeniul psihiatriei, la Universitatea din Pittsburg, la doar 31 de ani a fost diagnosticat cu tumoră cerebrală malignă. După o intervenţie chirurgicală, el a fost supus unei serii severe de chimioterapie, care i-a redus tumora.

  Dar, în ciuda tuturor eforturilor lumii ştiinţifice, boala a recidivat. Foarte îngrijorat, el l-a întrebat pe chirurg ce se putea face pentru a evita cel mai sumbru rezultat. Medicul i-a spus foarte clar că ştiinţa nu mai putea face nimic pentru el.

  Deoarece David avea acces la baza de date a Universităţii din Pittsburg, el s-a dedicat cercetării, studiind bibliografia ştiinţifică pentru a afla cum ar putea învinge cancerul. A călătorit în mai multe ţări, le-a studiat obiceiurile şi incidenţa cazurilor de cancer în rândul populaţiei. Intenţia lui era să găsească un mijloc de prevenire şi vindecare a tumorilor maligne. El şi-a documentat cercetările făcute şi călătoriile sale în cartea pe care a intitulat-o Anticancer. Mai târziu, opera sa a fost tradusă în 35 de limbi diferite şi s-a vândut în mai bine de un milion de exemplare.

  Printre descoperirile făcute de el, trebuie să subliniem rolul zahărului:

  • „S-a demonstrat că metabolismul tumorilor maligne depinde în mare măsură de consumul de glucoză. Explozia de consum de zahăr contribuie la epidemia recentă de cancer.”

  • „Organismul nostru nu este adaptat la nivelul actual foarte ridicat al consumului de zahăr.”

  • „Zahărul funcţionează ca un îngrăşământ pentru tumori, le ajută să se dezvolte rapid prin angiogeneză sau să prolifereze prin vasele sanguine.”

  Care este valoarea acestor declaraţii? Cu câteva decenii înainte, Ellen White scrisese deja următoarele: „Folosirea zahărului în cantităţi mari, în orice formă, tinde să obstrucţioneze organismul şi de multe ori provoacă boală.” (Dietă şi hrană, secţiunea 11, p. 231). Ellen nu a pretins niciodată că este om de ştiinţă, deşi sfaturile ei în domeniul sănătăţii, educaţiei, psihologiei şi alte domenii s-au dovedit a fi mai mult decât simple opinii sau teorii ale acelei epoci. Cercetările recente, ca de exemplu observaţiile lui David Servan Schreiber, confirmă că declaraţiile lui Ellen White au fost corecte. De ce? Ea a dobândit cunoştinţele de la sursa ştiinţei: Însuşi Dumnezeu. Tocmai de aceea, ca adventist, mă simt mândru să pot spune: „Ellen a avut dreptate.”

  #eucredînprofeţi #atenţielazahăr

  Ellen a avut dreptate - 2017. „Folosirea zahărului în cantităţi mari, în orice formă, tinde să obstrucţioneze organismul şi de multe ori provoacă boală.” (Ellen White, Dietă şi hrană, p. 231).
#eucredînprofeţi #atenţielazahăr
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...