Cheamă-Mă şi-ţi voi răspunde, şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. (Ieremia 33:3)
David Servan Schreiber a fost un medic francez care, în timpul studiilor universitare în domeniul psihiatriei, la Universitatea din Pittsburg, la doar 31 de ani a fost diagnosticat cu tumoră cerebrală malignă. După o intervenţie chirurgicală, el a fost supus unei serii severe de chimioterapie, care i-a redus tumora.
Dar, în ciuda tuturor eforturilor lumii ştiinţifice, boala a recidivat. Foarte îngrijorat, el l-a întrebat pe chirurg ce se putea face pentru a evita cel mai sumbru rezultat. Medicul i-a spus foarte clar că ştiinţa nu mai putea face nimic pentru el.
Deoarece David avea acces la baza de date a Universităţii din Pittsburg, el s-a dedicat cercetării, studiind bibliografia ştiinţifică pentru a afla cum ar putea învinge cancerul. A călătorit în mai multe ţări, le-a studiat obiceiurile şi incidenţa cazurilor de cancer în rândul populaţiei. Intenţia lui era să găsească un mijloc de prevenire şi vindecare a tumorilor maligne. El şi-a documentat cercetările făcute şi călătoriile sale în cartea pe care a intitulat-o Anticancer. Mai târziu, opera sa a fost tradusă în 35 de limbi diferite şi s-a vândut în mai bine de un milion de exemplare.
Printre descoperirile făcute de el, trebuie să subliniem rolul zahărului:
• „S-a demonstrat că metabolismul tumorilor maligne depinde în mare măsură de consumul de glucoză. Explozia de consum de zahăr contribuie la epidemia recentă de cancer.”
• „Organismul nostru nu este adaptat la nivelul actual foarte ridicat al consumului de zahăr.”
• „Zahărul funcţionează ca un îngrăşământ pentru tumori, le ajută să se dezvolte rapid prin angiogeneză sau să prolifereze prin vasele sanguine.”
Care este valoarea acestor declaraţii? Cu câteva decenii înainte, Ellen White scrisese deja următoarele: „Folosirea zahărului în cantităţi mari, în orice formă, tinde să obstrucţioneze organismul şi de multe ori provoacă boală.” (Dietă şi hrană, secţiunea 11, p. 231). Ellen nu a pretins niciodată că este om de ştiinţă, deşi sfaturile ei în domeniul sănătăţii, educaţiei, psihologiei şi alte domenii s-au dovedit a fi mai mult decât simple opinii sau teorii ale acelei epoci. Cercetările recente, ca de exemplu observaţiile lui David Servan Schreiber, confirmă că declaraţiile lui Ellen White au fost corecte. De ce? Ea a dobândit cunoştinţele de la sursa ştiinţei: Însuşi Dumnezeu. Tocmai de aceea, ca adventist, mă simt mândru să pot spune: „Ellen a avut dreptate.”
#eucredînprofeţi #atenţielazahăr