Lasă-L să te însoţească

  Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte. (Psalmii 27:10)

  Unui prieten de-al meu îi place să spună: „În opinia mea, cel mai prost moment din viaţă este atunci când trebuie să mănânc singur.” Fără îndoială că singurătatea este ca un demon care ne ia în stăpânire, în ciuda faptului că suntem înconjuraţi de oameni şi avem sute şi sute de „prieteni” pe pagina noastră de Facebook. Cum este posibil ca în lumea noastră atât de conectată, noi să ne simţim atât de deconectaţi? Cu cât suntem mai mulţi în lume, parcă ne simţim cu atât mai singuri. Afirmaţia lui Albert Schweitzer încă rămâne valabilă: „Suntem cu toţii împreună, dar vom muri în singurătate.” Paradoxal, nu-i aşa?

  În capitolul 2 al cărţii „Toţi sunt normali până ajungi să îi cunoşti”, pastorul John Ortberg abordează subiectul singurătăţii. El citează diferite sugestii ale unui grup de copii despre gestionarea singurătăţii.

  Unul dintre ei a spus: „Oamenii ar trebui să găsească persoanele solitare şi să le ceară numele şi adresa, apoi să ceară numele şi adresa celor care nu se simt solitari. Când avem un număr egal de nume din ambele grupe, să atribuim câte o persoană solitară unei persoane care nu este.”

  Un altul comenta: „Să inventăm un aliment care să ne vorbească atunci când îl mâncăm şi care să spună de exemplu: «Ce mai faci?» şi «cum ţi-a fost ziua?».” Alt copil nu a ezitat să ofere următorul sfat: „Cântă un cântec. Bate din picior cu putere. Citeşte o carte. Uneori am impresia că nimeni nu mă iubeşte şi atunci fac unul din aceste lucruri” (p. 32).

  Şi tu te simţi la fel uneori? Dacă da, atunci nu eşti singur. Chiar patriarhul Iov a spus: „Rudele mele m-au părăsit şi cei mai de aproape ai mei m-au uitat. Casnicii mei şi slugile mele mă privesc ca pe un străin, în ochii lor sunt ca un necunoscut” (Iov 19:14,15).

  Dacă tu te simţi la fel, dacă singurătatea se lipeşte de tine şi nu se mai depărtează de viaţa ta, atunci cere împlinirea acestei făgăduinţe: „Căci Domnul nu lasă pe poporul Său şi nu-Şi părăseşte moştenirea” (Psalmii 94:14). Dumnezeu nu Se va depărta niciodată de tine. Dacă eşti singur, este pentru că tu te îndepărtezi de El. Soluţia la singurătatea ta are un nume: Isus. Lasă-L să te însoţească.

  #lasă-LpeDumnezeusăteînsoţească #tovarăşultăucredincios

  Lasă-L să te însoţească - 2017. Dumnezeu nu Se va depărta niciodată de tine. Dacă eşti singur, este pentru că tu te îndepărtezi de El. Soluţia la singurătatea ta are un nume: Isus. Lasă-L să te însoţească.
#lasă-LpeDumnezeusăteînsoţească #tovarăşultăucredincios
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...