Madiba

  Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul! Da, zice Duhul, ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează! (Apocalipsa 14:13)

  Într-o zi ca cea de azi, lumea a fost şocată de vestea morţii lui Rolihlahla Mandela, cunoscut pe scena internaţională ca Nelson Mandela şi în ţara lui ca Madiba (numele clanului său). Nu avem suficient spaţiu pentru a scrie despre viaţa şi opera lui. El a fost principalul opozant al Aparheid-ului, regimul rasist care a guvernat în Africa de Sud între 1948 şi 1992. Din cauza acestei opoziţii, el a petrecut douăzeci şi şapte de ani în închisoare. În 1990 a fost eliberat; în 1993 a primit Premiul Nobel pentru Pace, deoarece a ştiut cum să evite un război civil şi, în 1994 a devenit primul preşedinte de culoare al Africii de Sud şi a fost ales prin vot universal primul premier mandatar sud-african.

  Viaţa lui Mandela a fost caracterizată de promovarea iertării. El şi-a dorit să unească o ţară devastată de profunde divizări rasiale, i-a îmbrăţişat pe cei care l-au închis şi s-a dedicat cu totul luptei în favoarea reconcilierii autentice a Africii de Sud, motiv pentru care a înfiinţat Comisia pentru adevăr şi reconciliere.

  El a fost un exemplu demn al următorului pasaj biblic: „Îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare” (Coloseni 3:12). Richard Stengel a spus că Mandela se poate să fi fost „ultimul erou imaculat” care a rămas în lume.

  Probabil că nu eşti interesat de o carieră politică, de posturi administrative sau nu ai astfel de obiective, dar cu toţii lăsăm o urmă în lume, lăsăm o moştenire. În Apocalipsa 14:13, Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că şi după moarte, faptele noastre ne urmează, adică moştenirea noastră dăinuie şi după aceea. În consecinţă, viaţa noastră nu se măsoară după numărul de ani pe care îi trăim, ci după impactul avut asupra celor din jurul nostru. Astăzi, tu eşti în viaţă, tu ai ocazia de a face o diferenţă, de a fi lumină sau întuneric. Astăzi, acţiunile tale pot fi determinante în viaţa celorlalţi. Lasă ca lumina lui Dumnezeu să lumineze în locul tău prin bunătate faţă de cei ce te înconjoară. Madiba a spus: „Bunătatea unui om este o flacără pe care o putem ascunde, dar niciodată nu o putem stinge.”

  #făodiferenţă #lasăluminatasălumineze

  Madiba - 2017. Astăzi, acţiunile tale pot fi determinante în viaţa celorlalţi. Lasă ca lumina lui Dumnezeu să lumineze în locul tău prin bunătate faţă de cei ce te înconjoară. Madiba a spus: „Bunătatea unui om este o flacără pe care o putem ascunde, dar niciodată nu o putem stinge.”
#făodiferenţă #lasăluminatasălumineze
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...