Madiba

  Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul! Da, zice Duhul, ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează! (Apocalipsa 14:13)

  Într-o zi ca cea de azi, lumea a fost şocată de vestea morţii lui Rolihlahla Mandela, cunoscut pe scena internaţională ca Nelson Mandela şi în ţara lui ca Madiba (numele clanului său). Nu avem suficient spaţiu pentru a scrie despre viaţa şi opera lui. El a fost principalul opozant al Aparheid-ului, regimul rasist care a guvernat în Africa de Sud între 1948 şi 1992. Din cauza acestei opoziţii, el a petrecut douăzeci şi şapte de ani în închisoare. În 1990 a fost eliberat; în 1993 a primit Premiul Nobel pentru Pace, deoarece a ştiut cum să evite un război civil şi, în 1994 a devenit primul preşedinte de culoare al Africii de Sud şi a fost ales prin vot universal primul premier mandatar sud-african.

  Viaţa lui Mandela a fost caracterizată de promovarea iertării. El şi-a dorit să unească o ţară devastată de profunde divizări rasiale, i-a îmbrăţişat pe cei care l-au închis şi s-a dedicat cu totul luptei în favoarea reconcilierii autentice a Africii de Sud, motiv pentru care a înfiinţat Comisia pentru adevăr şi reconciliere.

  El a fost un exemplu demn al următorului pasaj biblic: „Îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare” (Coloseni 3:12). Richard Stengel a spus că Mandela se poate să fi fost „ultimul erou imaculat” care a rămas în lume.

  Probabil că nu eşti interesat de o carieră politică, de posturi administrative sau nu ai astfel de obiective, dar cu toţii lăsăm o urmă în lume, lăsăm o moştenire. În Apocalipsa 14:13, Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că şi după moarte, faptele noastre ne urmează, adică moştenirea noastră dăinuie şi după aceea. În consecinţă, viaţa noastră nu se măsoară după numărul de ani pe care îi trăim, ci după impactul avut asupra celor din jurul nostru. Astăzi, tu eşti în viaţă, tu ai ocazia de a face o diferenţă, de a fi lumină sau întuneric. Astăzi, acţiunile tale pot fi determinante în viaţa celorlalţi. Lasă ca lumina lui Dumnezeu să lumineze în locul tău prin bunătate faţă de cei ce te înconjoară. Madiba a spus: „Bunătatea unui om este o flacără pe care o putem ascunde, dar niciodată nu o putem stinge.”

  #făodiferenţă #lasăluminatasălumineze

  Madiba - 2017. Astăzi, acţiunile tale pot fi determinante în viaţa celorlalţi. Lasă ca lumina lui Dumnezeu să lumineze în locul tău prin bunătate faţă de cei ce te înconjoară. Madiba a spus: „Bunătatea unui om este o flacără pe care o putem ascunde, dar niciodată nu o putem stinge.”
#făodiferenţă #lasăluminatasălumineze
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul zbor

  Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

  Primul cuvânt rostit

  Cel mai bun mod de a comunica cu Dumnezeu este rugăciunea. Într-un fel inexplicabil, atunci când stăm și ne rugăm, fără grabă, chiar în tăcere, Duhul lui Dumnezeu ne aduce în atenție cuvinte pe care le-am auzit sau le-am citit, însă cărora nu le-am dat prea multă importanță; uneori ne amintește mesaje ale părinților sau ale altor persoane cărora le pasă. Dacă vrem să Îl auzim, El ne va vorbi în mod sigur.

  Primul pas pe lună

  Isus a rămas țintuit pe cruce pentru ca noi să putem păși în Împărăția cerurilor. Dacă El ar fi manifestat chiar și cea mai mică urmă de egoism, noi toți am fi fost pierduți. Tu ai vrea să susții astăzi pe cineva de lângă tine, făcând un mic sacrificiu pentru acea persoană?

  Publicate astăzi

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Titluri de nobleţe

  Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Önhitt, gondtalan késlekedés

  „Ímé, eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelen...