Articolul precedentScoală-te și mănâncă
  Articolul următor„Ce faci tu aici?”

  Dumnezeu ne va da

  Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. (Evrei 11:1)

  Îmi cer scuze că vă deranjez, domnule Müller. Aş vrea să vă spun că toţi copiii aşteaptă micul dejun, dar nu avem nimic să le dăm.” Aşa a început ziua lui George Müller, „Părintele orfanilor”. Müller s-a ridicat şi s-a îndreptat spre sala de mese, unde trei sute de copii erau aşezaţi la masă, cu farfuriile goale în faţă.

  Când unul din copilaşi îl întrebă unde era mâncarea, Müller a răspuns: „Dumnezeu ne va da, copilul meu.”

  Ajuns la sala de mese, el i-a rugat pe copii să îşi plece capul şi să se roage: „Tatăl nostru iubit, îţi mulţumim pentru hrana pe care o vei procura astăzi pentru noi. Amin.” George habar nu avea de unde putea să vină hrana, dar el credea cu tărie că Dumnezeu va trimite micul dejun. În acel moment, cineva bătu la uşă.

  Când Müller a deschis uşa, l-a văzut pe brutar. „Ieri seară, spuse el, nu am putut să dorm, gândindu-mă că voi aveţi nevoie de pâine.” Câteva minute mai târziu, din nou se auzi o bătaie la uşă. Era lăptarul: „Domnule Müller, spuse el, s-a stricat roata de la trăsura mea. Am nevoie de ajutorul copiilor. V-am adus zece sticle de lapte pe care să le folosiţi.” Astfel, Dumnezeu a făcut rost de micul dejun pentru copii, folosindu-se de brutar şi lăptar.

  În toată lucrarea sa, Müller a fost tată pentru mai mult de zece mii de orfani. Cum a putut face acest lucru? Iată răspunsul pe care îl găsim într-un jurnal englez scris de Janet şi Geoff Benge: „Dl Müller a arătat lumii că totul venea ca răspuns la rugăciune. Raţionalismul epocii râdea de această declaraţie, dar faptele au rămas.” – Pere d’orphelins [Părintele orfanilor], p. 196.

  Rugăciunea este mijlocul pe care ni l-a dat Dumnezeu ca să obţinem ceea ce pare imposibil. Nu renunţa niciodată la rugăciune. Nu obosi să ceri. Nu înceta să crezi. Este adevărat că, pentru mulţi, rugăciunea este un ritual străvechi şi iraţional, dar rezultatele rugăciunii sunt evidente. Dumnezeul care a fost cu Müller este acelaşi care va fi cu tine şi care îţi va da tot ce ai nevoie. Dacă la „Dumnezeu totul este cu putinţă” (Matei 19:26), nu înceta să apelezi la El şi să Îi ceri tot ce ai nevoie. Tu poţi avea asigurarea că vei primi ceea ce acum nu poţi vedea.

  #Dumnezeupoatetot #putereacredinţei

  Dumnezeu ne va da - 2017. Rugăciunea este mijlocul pe care ni l-a dat Dumnezeu ca să obţinem ceea ce pare imposibil. Nu renunţa niciodată la rugăciune. Nu obosi să ceri. Nu înceta să crezi.
#Dumnezeupoatetot #putereacredinţei
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...