Articolul precedent„Ce faci tu aici?”
  Articolul următorGranițe

  Diferenţa dintre Dumnezeu şi Cezar

  Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea şi treci cu vederea păcatele rămăşiţei moştenirii Tale? (Mica 7:18)

  Sărmanul Publius Ovidiu nu a fost într-o situaţie mai rea decât atunci când a avut probleme cu Cezar. Din cauză că a scris unele lucruri care nu au fost pe placul împăratului Octavian Augustus, Ovidiu a fost exilat în oraşul izolat Tomis, din România de astăzi. De acolo, el le-a scris mai multor prieteni de-ai lui rugându-i să mijlocească în favoarea sa înaintea împăratului. În cele din urmă, el a scris o operă, Tristele, care este un cântec al nostalgiei, durerii şi eşecului aduse de exil. În Tristele, Ovidiu i-a cerut iertare lui Octavian. Citeşte cu atenţie cuvintele pe care le-a scris împăratului:

  „Ah, te rog, indulgentule Cezar! Uită de ranchiună citind versurile mele. Ştiu că ea este legitimă şi nu neg că aş fi meritat-o; modestia nu mi-a fost pe buze până acum; dar, fără merit, ai putea să îmi acorzi milă? Greşeala mea îţi dă un motiv să mă ierţi.”

  Ştii ce a făcut Cezar? El nu l-a iertat pe Ovidiu şi l-a lăsat în exil pentru tot restul vieţii.

  Ce diferenţă între el şi Dumnezeul nostru! Noi L-am supărat în nenumărate rânduri. Am păcătuit de mai multe ori. Greşim fără încetare. Dar chiar şi aşa, spre deosebire de Augustus, El întotdeauna este gata să ne ierte, de fiecare dată când mergem la El şi ne recunoaștem greşelile şi păcatele. Moise a declarat că Dumnezeu „Îşi ţine dragostea până în mii de neamuri, iartă fărădelegea, răzvrătirea şi păcatul” (Exodul 34:7). Psalmistul adaugă: „Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: «Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!» Şi Tu ai iertat vina păcatului meu” (Psalmii 32:5). Profetul Mica nu face excepţie, el exclamă: „Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea şi treci cu vederea păcatele rămăşiţei moştenirii Tale?” (Mica 7:18). Ellen White declară: „Când ajungeţi să vedeţi grozăvia păcatului, cum şi pe voi înşivă, aşa cum sunteţi în realitate, nu disperaţi! Domnul Hristos a venit să-i mântuiască pe cei păcătoşi” (Calea către Hristos, cap. 3, p. 54).

  Parafrazându-l pe Ovidiu, ai putea spune: „Păcatul meu I-a dat ocazia lui Dumnezeu să mă poată ierta.” „Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui” (1 Ioan 2:12).

  #iertare divină #Dumnezeuiartă

  Diferenţa dintre Dumnezeu şi Cezar - 2017. Greşim fără încetare. Dar chiar şi aşa, spre deosebire de Augustus, El întotdeauna este gata să ne ierte, de fiecare dată când mergem la El şi ne recunoaștem greşelile şi păcatele.
#iertare divină #Dumnezeuiartă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Două table ale Legii

  Oare cum ar fi ca aceste table ale iubirii să modifice filozofia mea de viață și, în loc să văd totul ca pe o permanentă interdicție, să abordez viața din perspectiva iubirii și să caut posibilități prin care pot manifesta iubire față de Dumnezeul meu și față de semenii mei? Este nevoie de o decizie voită, conștientă, apoi de stăruință în rugăciune. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu va fi prea binevoitor să ne lase să-i iubim pe ceilalți, mai ales pe rivalii noștri sau pe cei ce ne sunt antipatici.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...