Articolul precedent„Ce faci tu aici?”
  Articolul următorGranițe

  Diferenţa dintre Dumnezeu şi Cezar

  Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea şi treci cu vederea păcatele rămăşiţei moştenirii Tale? (Mica 7:18)

  Sărmanul Publius Ovidiu nu a fost într-o situaţie mai rea decât atunci când a avut probleme cu Cezar. Din cauză că a scris unele lucruri care nu au fost pe placul împăratului Octavian Augustus, Ovidiu a fost exilat în oraşul izolat Tomis, din România de astăzi. De acolo, el le-a scris mai multor prieteni de-ai lui rugându-i să mijlocească în favoarea sa înaintea împăratului. În cele din urmă, el a scris o operă, Tristele, care este un cântec al nostalgiei, durerii şi eşecului aduse de exil. În Tristele, Ovidiu i-a cerut iertare lui Octavian. Citeşte cu atenţie cuvintele pe care le-a scris împăratului:

  „Ah, te rog, indulgentule Cezar! Uită de ranchiună citind versurile mele. Ştiu că ea este legitimă şi nu neg că aş fi meritat-o; modestia nu mi-a fost pe buze până acum; dar, fără merit, ai putea să îmi acorzi milă? Greşeala mea îţi dă un motiv să mă ierţi.”

  Ştii ce a făcut Cezar? El nu l-a iertat pe Ovidiu şi l-a lăsat în exil pentru tot restul vieţii.

  Ce diferenţă între el şi Dumnezeul nostru! Noi L-am supărat în nenumărate rânduri. Am păcătuit de mai multe ori. Greşim fără încetare. Dar chiar şi aşa, spre deosebire de Augustus, El întotdeauna este gata să ne ierte, de fiecare dată când mergem la El şi ne recunoaștem greşelile şi păcatele. Moise a declarat că Dumnezeu „Îşi ţine dragostea până în mii de neamuri, iartă fărădelegea, răzvrătirea şi păcatul” (Exodul 34:7). Psalmistul adaugă: „Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: «Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!» Şi Tu ai iertat vina păcatului meu” (Psalmii 32:5). Profetul Mica nu face excepţie, el exclamă: „Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea şi treci cu vederea păcatele rămăşiţei moştenirii Tale?” (Mica 7:18). Ellen White declară: „Când ajungeţi să vedeţi grozăvia păcatului, cum şi pe voi înşivă, aşa cum sunteţi în realitate, nu disperaţi! Domnul Hristos a venit să-i mântuiască pe cei păcătoşi” (Calea către Hristos, cap. 3, p. 54).

  Parafrazându-l pe Ovidiu, ai putea spune: „Păcatul meu I-a dat ocazia lui Dumnezeu să mă poată ierta.” „Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui” (1 Ioan 2:12).

  #iertare divină #Dumnezeuiartă

  Diferenţa dintre Dumnezeu şi Cezar - 2017. Greşim fără încetare. Dar chiar şi aşa, spre deosebire de Augustus, El întotdeauna este gata să ne ierte, de fiecare dată când mergem la El şi ne recunoaștem greşelile şi păcatele.
#iertare divină #Dumnezeuiartă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...