Articolul precedentGranițe
  Articolul următorFântâna tinereţii

  Îmbrăcat de sărbătoare

  Să ne dezbrăcăm dar de faptele întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii. (Romani 13:12)

  Îl cunoşti pe Lance Futch? Nu? Nu te îngrijora, nici eu nu am ştiut cine era. Dar la începutul anului 2015, numele lui a apărut frecvent în presă. Lance Futch, de 26 de ani, este un angajat al companiei de energie solară Vivint, membru al Gardei Naţionale Aeriene a Statelor Unite. De ce a fost menţionat în presă? Datorită unei reuniuni unde a fost chemat, la Baza aeriană din Utah. Ce se întâmpla acolo? Dă-mi voie să îţi povestesc:

  Lance Futch s-a prezentat la Baza aeriană din Utah îmbrăcat într-un tricou puţin şifonat. El a declarat că a crezut că fusese chemat pentru discuţii în vederea oferirii unor locuri de muncă veteranilor din armată. Dar când a ajuns la bază, el a fost condus într-un birou privat, unde îl aştepta senatorul de Utah, Orrin Hatch şi parlamentarul Rob Bishop. Mare i-a fost surpriza când, la scurtă vreme după ce a ajuns, în încăpere a intrat nimeni altul decât Barack Obama!

  „Mi s-a spus că urma să avem o întâlnire neformală, spuse Futch. Când a intrat preşedintele, m-am uitat la tricoul meu alb şi boţit; dacă aş fi ştiut, aş fi îmbrăcat uniforma militară sau un costum şi o cravată; m-am simţit foarte jenat, îmbrăcat atât de inadecvat pentru ocazie.” Ce jenă!

  Povestea lui Lance nu îţi aminteşte de pilda cu nunta (Matei 22:1-14)? Probabil că Lance Futch s-a simţit ca cel care a fost dat afară de la nuntă pentru că nu era îmbrăcat corespunzător pentru ocazie. Obama nu l-a dat afară pe Lance de la întâlnire, dar, în pilda din Matei, omul care nu a avut haina de nuntă potrivită pentru acea ocazie a fost dat afară.

  În Biblie, haina este un simbol al naturii noastre, al acţiunilor sau al conduitei noastre. Cum te îmbraci pentru a ieşi astăzi pe stradă? Ce fel de fapte sau obiceiuri ai tu? În versetul de astăzi, Pavel ne îndeamnă cu fermitate, căci timpul este scurt, să ne îmbrăcăm cu hainele luminii. Dumnezeu este lumină, aşa că astăzi trebuie să încerci să reflecţi în viaţa ta un caracter ca al Lui, ca al lui Isus, pentru că doar aşa vei fi întotdeauna „îmbrăcat de sărbătoare”.

  #îmbrăcatdesărbătoare #hainedelumină

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...