Îmbrăcat de sărbătoare

Să ne dezbrăcăm dar de faptele întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii. (Romani 13:12)

Îl cunoşti pe Lance Futch? Nu? Nu te îngrijora, nici eu nu am ştiut cine era. Dar la începutul anului 2015, numele lui a apărut frecvent în presă. Lance Futch, de 26 de ani, este un angajat al companiei de energie solară Vivint, membru al Gardei Naţionale Aeriene a Statelor Unite. De ce a fost menţionat în presă? Datorită unei reuniuni unde a fost chemat, la Baza aeriană din Utah. Ce se întâmpla acolo? Dă-mi voie să îţi povestesc:

Lance Futch s-a prezentat la Baza aeriană din Utah îmbrăcat într-un tricou puţin şifonat. El a declarat că a crezut că fusese chemat pentru discuţii în vederea oferirii unor locuri de muncă veteranilor din armată. Dar când a ajuns la bază, el a fost condus într-un birou privat, unde îl aştepta senatorul de Utah, Orrin Hatch şi parlamentarul Rob Bishop. Mare i-a fost surpriza când, la scurtă vreme după ce a ajuns, în încăpere a intrat nimeni altul decât Barack Obama!

„Mi s-a spus că urma să avem o întâlnire neformală, spuse Futch. Când a intrat preşedintele, m-am uitat la tricoul meu alb şi boţit; dacă aş fi ştiut, aş fi îmbrăcat uniforma militară sau un costum şi o cravată; m-am simţit foarte jenat, îmbrăcat atât de inadecvat pentru ocazie.” Ce jenă!

Povestea lui Lance nu îţi aminteşte de pilda cu nunta (Matei 22:1-14)? Probabil că Lance Futch s-a simţit ca cel care a fost dat afară de la nuntă pentru că nu era îmbrăcat corespunzător pentru ocazie. Obama nu l-a dat afară pe Lance de la întâlnire, dar, în pilda din Matei, omul care nu a avut haina de nuntă potrivită pentru acea ocazie a fost dat afară.

În Biblie, haina este un simbol al naturii noastre, al acţiunilor sau al conduitei noastre. Cum te îmbraci pentru a ieşi astăzi pe stradă? Ce fel de fapte sau obiceiuri ai tu? În versetul de astăzi, Pavel ne îndeamnă cu fermitate, căci timpul este scurt, să ne îmbrăcăm cu hainele luminii. Dumnezeu este lumină, aşa că astăzi trebuie să încerci să reflecţi în viaţa ta un caracter ca al Lui, ca al lui Isus, pentru că doar aşa vei fi întotdeauna „îmbrăcat de sărbătoare”.

#îmbrăcatdesărbătoare #hainedelumină

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor