Articolul precedentGranițe
  Articolul următorFântâna tinereţii

  Îmbrăcat de sărbătoare

  Să ne dezbrăcăm dar de faptele întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii. (Romani 13:12)

  Îl cunoşti pe Lance Futch? Nu? Nu te îngrijora, nici eu nu am ştiut cine era. Dar la începutul anului 2015, numele lui a apărut frecvent în presă. Lance Futch, de 26 de ani, este un angajat al companiei de energie solară Vivint, membru al Gardei Naţionale Aeriene a Statelor Unite. De ce a fost menţionat în presă? Datorită unei reuniuni unde a fost chemat, la Baza aeriană din Utah. Ce se întâmpla acolo? Dă-mi voie să îţi povestesc:

  Lance Futch s-a prezentat la Baza aeriană din Utah îmbrăcat într-un tricou puţin şifonat. El a declarat că a crezut că fusese chemat pentru discuţii în vederea oferirii unor locuri de muncă veteranilor din armată. Dar când a ajuns la bază, el a fost condus într-un birou privat, unde îl aştepta senatorul de Utah, Orrin Hatch şi parlamentarul Rob Bishop. Mare i-a fost surpriza când, la scurtă vreme după ce a ajuns, în încăpere a intrat nimeni altul decât Barack Obama!

  „Mi s-a spus că urma să avem o întâlnire neformală, spuse Futch. Când a intrat preşedintele, m-am uitat la tricoul meu alb şi boţit; dacă aş fi ştiut, aş fi îmbrăcat uniforma militară sau un costum şi o cravată; m-am simţit foarte jenat, îmbrăcat atât de inadecvat pentru ocazie.” Ce jenă!

  Povestea lui Lance nu îţi aminteşte de pilda cu nunta (Matei 22:1-14)? Probabil că Lance Futch s-a simţit ca cel care a fost dat afară de la nuntă pentru că nu era îmbrăcat corespunzător pentru ocazie. Obama nu l-a dat afară pe Lance de la întâlnire, dar, în pilda din Matei, omul care nu a avut haina de nuntă potrivită pentru acea ocazie a fost dat afară.

  În Biblie, haina este un simbol al naturii noastre, al acţiunilor sau al conduitei noastre. Cum te îmbraci pentru a ieşi astăzi pe stradă? Ce fel de fapte sau obiceiuri ai tu? În versetul de astăzi, Pavel ne îndeamnă cu fermitate, căci timpul este scurt, să ne îmbrăcăm cu hainele luminii. Dumnezeu este lumină, aşa că astăzi trebuie să încerci să reflecţi în viaţa ta un caracter ca al Lui, ca al lui Isus, pentru că doar aşa vei fi întotdeauna „îmbrăcat de sărbătoare”.

  #îmbrăcatdesărbătoare #hainedelumină

  Îmbrăcat de sărbătoare - 2017. Dumnezeu este lumină, aşa că astăzi trebuie să încerci să reflecţi în viaţa ta un caracter ca al Lui, ca al lui Isus, pentru că doar aşa vei fi întotdeauna „îmbrăcat de sărbătoare”.
#îmbrăcatdesărbătoare #hainedelumină
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...