Articolul precedentGranițe
  Articolul următorFântâna tinereţii

  Îmbrăcat de sărbătoare

  Să ne dezbrăcăm dar de faptele întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii. (Romani 13:12)

  Îl cunoşti pe Lance Futch? Nu? Nu te îngrijora, nici eu nu am ştiut cine era. Dar la începutul anului 2015, numele lui a apărut frecvent în presă. Lance Futch, de 26 de ani, este un angajat al companiei de energie solară Vivint, membru al Gardei Naţionale Aeriene a Statelor Unite. De ce a fost menţionat în presă? Datorită unei reuniuni unde a fost chemat, la Baza aeriană din Utah. Ce se întâmpla acolo? Dă-mi voie să îţi povestesc:

  Lance Futch s-a prezentat la Baza aeriană din Utah îmbrăcat într-un tricou puţin şifonat. El a declarat că a crezut că fusese chemat pentru discuţii în vederea oferirii unor locuri de muncă veteranilor din armată. Dar când a ajuns la bază, el a fost condus într-un birou privat, unde îl aştepta senatorul de Utah, Orrin Hatch şi parlamentarul Rob Bishop. Mare i-a fost surpriza când, la scurtă vreme după ce a ajuns, în încăpere a intrat nimeni altul decât Barack Obama!

  „Mi s-a spus că urma să avem o întâlnire neformală, spuse Futch. Când a intrat preşedintele, m-am uitat la tricoul meu alb şi boţit; dacă aş fi ştiut, aş fi îmbrăcat uniforma militară sau un costum şi o cravată; m-am simţit foarte jenat, îmbrăcat atât de inadecvat pentru ocazie.” Ce jenă!

  Povestea lui Lance nu îţi aminteşte de pilda cu nunta (Matei 22:1-14)? Probabil că Lance Futch s-a simţit ca cel care a fost dat afară de la nuntă pentru că nu era îmbrăcat corespunzător pentru ocazie. Obama nu l-a dat afară pe Lance de la întâlnire, dar, în pilda din Matei, omul care nu a avut haina de nuntă potrivită pentru acea ocazie a fost dat afară.

  În Biblie, haina este un simbol al naturii noastre, al acţiunilor sau al conduitei noastre. Cum te îmbraci pentru a ieşi astăzi pe stradă? Ce fel de fapte sau obiceiuri ai tu? În versetul de astăzi, Pavel ne îndeamnă cu fermitate, căci timpul este scurt, să ne îmbrăcăm cu hainele luminii. Dumnezeu este lumină, aşa că astăzi trebuie să încerci să reflecţi în viaţa ta un caracter ca al Lui, ca al lui Isus, pentru că doar aşa vei fi întotdeauna „îmbrăcat de sărbătoare”.

  #îmbrăcatdesărbătoare #hainedelumină

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...