Articolul precedentFântâna tinereţii
  Articolul următorPe aripile laudei

  Are rost să te rogi?

  Pleacă-Ţi urechea la cuvintele mele, Doamne! Ascultă suspinele mele! Ia aminte la strigătele mele, Împăratul meu şi Dumnezeul meu, căci către Tine mă rog! (Psalmii 5:1,2)

  Unul din psalmii mei preferaţi este capitolul 5 şi îmi place foarte mult adaptarea acestui psalm pe versurile formaţiei Maranatha Music: „Ascultă, o, Doamne, rugăciunea mea; ia aminte la gândurile mele; pleacă-Ţi urechea la strigătul meu, Împăratul şi Dumnezeul meu. Căci către Tine îmi înalţ rugăciunea.

  Tu îmi auzi glasul dimineaţa. Ah, Doamne, în fiecare dimineaţă, am venit înaintea Ta şi am sperat.” Este o rugăciune foarte frumoasă. Dar se pare că foarte multe persoane cred că nu are nicio importanţă şi nu există nicio diferenţă dacă faci astfel de cereri.

  În epoca noastră, foarte mulţi pun aceeaşi întrebare ca Seneca, filosoful, politicianul şi oratorul roman: „Ce sens are să îţi înalţi mâinile spre cer? În realitate, nu este o nebunie să te rogi?” Cred că povestea lui Louis Jordan ne răspunde foarte bine la aceste întrebări.

  După obiceiul lui, Louis şi-a luat barca şi a plecat la pescuit în apropierea coastei Carolinei de Nord. Dar în acea ocazie s-a întâmplat un lucru neprevăzut: catargul bărcii s-a rupt, sistemul electric s-a stricat şi ambarcaţiunea s-a răsturnat.

  Era 29 ianuarie 2015. În acea zi, familia lui l-a declarat dispărut şi o brigadă de securitate a Gardei de Coastă a survolat toată zona, trimiţând o alertă tuturor porturilor din regiune. Dar Jordan rămânea de negăsit. După zece zile de căutări fără rod, autorităţile au hotărât să abandoneze operaţiunile de salvare.

  Aici a intrat în acţiune rugăciunea. Timp de mai bine de două luni, familia lui Jordan s-a rugat zi şi noapte pentru el. La şaizeci de zile de la tragedie, un vapor german l-a salvat pe Louis Jordan din ocean. Cum a reuşit să supravieţuiască în tot acest timp? Să îl lăsăm pe el să ne răspundă: „Mult timp mi-a fost foarte sete şi nu aveam apă. În fiecare zi mă rugam: «Te rog, Doamne, trimite puţină ploaie, puţină apă.»” Îţi imaginezi cu cât zel s-a rugat Jordan?

  Dumnezeu a ascultat strigătul lui Jordan! Sunt sigur că El va acorda atenţie şi strigătelor tale. Te invit să mi te alături astăzi în rugăciune, la fel ca Jordan; roagă-te de parcă viaţa ta ar depinde de acest lucru. Te invit să îţi îndrepţi strigătele către Isus. Vei vedea că merită să te rogi.

  #puterearugăciunii #rugăciunea

  Are rost să te rogi? - 2017. Dumnezeu a ascultat strigătul lui Jordan! Sunt sigur că El va acorda atenţie şi strigătelor tale. Te invit să mi te alături astăzi în rugăciune, la fel ca Jordan; roagă-te de parcă viaţa ta ar depinde de acest lucru. Te invit să îţi îndrepţi strigătele către Isus. Vei vedea că merită să te rogi.
#puterearugăciunii #rugăciunea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...