Articolul precedentPe aripile laudei
  Articolul următorMediul şi sănătatea

  Problema cu faptele rele

  Iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. (Coloseni 3:13)

  În martie 2015, pagina de internet a revistei Science of US a publicat un articol intitulat: „17 lucruri pe care le ştim despre iertare.” Printre acele lucruri, în articol se spunea că, în general, suntem mai puţin înclinaţi să iertăm persoanele publice; că nu credem în sinceritatea cererilor de iertare ale persoanelor celebre, când acestea greşesc; că noi avem nevoie să iertăm dacă într-adevăr ne dorim o sănătate mai bună a inimii şi copiii iartă mai uşor decât adulţii;.

  Una din afirmaţii a atras atenţia. În opinia celui care a scris articolul, este dovedit că pisicile nu iartă niciodată. Conform unor studii ştiinţifice, s-a observat că gorilele, cimpanzeii, caprele, hienele, toate au prezentat semnele unei atitudini conciliante, ca de exemplu a îmbrăţişa sau a lua în braţe alte animale după o luptă. Dar singura specie care în niciun studiu nu a demonstrat dovezi ale unei atitudini de acest fel este pisica.

  Cât de trist trebuie să fie să trăieşti ca o pisică! Adică să strângi în inimă tot felul de resentimente împotriva oamenilor care te-au nedreptăţit. Ar fi mai bine să scriem următoarele cuvinte cu litere de foc pe tăbliţa inimii noastre: „Să nu te răzbuni şi să nu ţii necaz pe copiii poporului tău” (Leviticul 19:18). Eu cred că Fray Luis de León, faimosul profesor de la Universitatea din Salamanca, ne ilustrează foarte bine ideea transmisă de Moise în acest pasaj.

  Fray Luis a făcut o traducere a cărţii Cântarea cântărilor, dar, la acea vreme, Conciliul din Trent interzisese publicarea Bibliei în alte limbi decât latina. Astfel că, atunci când anumiţi conducători şi-au dat seama ce făcuse Fray Louis, motivaţi de o mare invidie, l-au scos din sală, acuzându-l înaintea Inchiziţiei.

  După ce a petrecut cinci ani în închisoare, el a fost declarat nevinovat. Ieşit din închisoare, Fray Luis şi-a recăpătat postul de profesor şi s-a întors la vechea lui clasă. Toţi elevii lui se aşteptau ca el să se plângă de cei care îi făcuseră atâta rău. Când a început să vorbească, el s-a mulţumit să spună: „În lecţia noastră de ieri, am spus că…” Cu alte cuvinte, el nu a păstrat în inima lui ranchiună împotriva pârâşilor. Fray Luis nu a fost pisică, pentru că el a ştiut să ierte şi să uite. Noi ce vom fi? Roagă-te la Dumnezeu ca să nu fim asemenea pisicilor!

  #iartăşiuită #iertare

  Problema cu faptele rele - 2017. Fray Luis nu a fost pisică, pentru că el a ştiut să ierte şi să uite. Noi ce vom fi? Roagă-te la Dumnezeu ca să nu fim asemenea pisicilor!
#iartăşiuită #iertare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...