Articolul precedentPe aripile laudei
  Articolul următorMediul şi sănătatea

  Problema cu faptele rele

  Iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. (Coloseni 3:13)

  În martie 2015, pagina de internet a revistei Science of US a publicat un articol intitulat: „17 lucruri pe care le ştim despre iertare.” Printre acele lucruri, în articol se spunea că, în general, suntem mai puţin înclinaţi să iertăm persoanele publice; că nu credem în sinceritatea cererilor de iertare ale persoanelor celebre, când acestea greşesc; că noi avem nevoie să iertăm dacă într-adevăr ne dorim o sănătate mai bună a inimii şi copiii iartă mai uşor decât adulţii;.

  Una din afirmaţii a atras atenţia. În opinia celui care a scris articolul, este dovedit că pisicile nu iartă niciodată. Conform unor studii ştiinţifice, s-a observat că gorilele, cimpanzeii, caprele, hienele, toate au prezentat semnele unei atitudini conciliante, ca de exemplu a îmbrăţişa sau a lua în braţe alte animale după o luptă. Dar singura specie care în niciun studiu nu a demonstrat dovezi ale unei atitudini de acest fel este pisica.

  Cât de trist trebuie să fie să trăieşti ca o pisică! Adică să strângi în inimă tot felul de resentimente împotriva oamenilor care te-au nedreptăţit. Ar fi mai bine să scriem următoarele cuvinte cu litere de foc pe tăbliţa inimii noastre: „Să nu te răzbuni şi să nu ţii necaz pe copiii poporului tău” (Leviticul 19:18). Eu cred că Fray Luis de León, faimosul profesor de la Universitatea din Salamanca, ne ilustrează foarte bine ideea transmisă de Moise în acest pasaj.

  Fray Luis a făcut o traducere a cărţii Cântarea cântărilor, dar, la acea vreme, Conciliul din Trent interzisese publicarea Bibliei în alte limbi decât latina. Astfel că, atunci când anumiţi conducători şi-au dat seama ce făcuse Fray Louis, motivaţi de o mare invidie, l-au scos din sală, acuzându-l înaintea Inchiziţiei.

  După ce a petrecut cinci ani în închisoare, el a fost declarat nevinovat. Ieşit din închisoare, Fray Luis şi-a recăpătat postul de profesor şi s-a întors la vechea lui clasă. Toţi elevii lui se aşteptau ca el să se plângă de cei care îi făcuseră atâta rău. Când a început să vorbească, el s-a mulţumit să spună: „În lecţia noastră de ieri, am spus că…” Cu alte cuvinte, el nu a păstrat în inima lui ranchiună împotriva pârâşilor. Fray Luis nu a fost pisică, pentru că el a ştiut să ierte şi să uite. Noi ce vom fi? Roagă-te la Dumnezeu ca să nu fim asemenea pisicilor!

  #iartăşiuită #iertare

  Problema cu faptele rele - 2017. Fray Luis nu a fost pisică, pentru că el a ştiut să ierte şi să uite. Noi ce vom fi? Roagă-te la Dumnezeu ca să nu fim asemenea pisicilor!
#iartăşiuită #iertare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...