Articolul precedentMediul şi sănătatea
  Articolul următorEvită „EFOS”

  Nu renunţa!

  Negreşit, dacă rămâneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei pe care aţi auzit-o… (Coloseni 1:23)

  Marie a lucrat neîncetat pentru a atinge un obiectiv foarte concret: să strângă suficienţi bani pentru a începe studiile universitare. Când a avut suficienţi bani, ea s-a înscris la Universitate. Foarte entuziasmată, a participat la primele cursuri. La început, totul a mers bine. Orice cunoştinţă nouă dobândită îi aducea bucurie. Dar pe măsură ce volumul de cursuri, de examene şi de proiecte creştea, interesul ei pentru studiu scădea. Au sosit şi nopţile de veghe, stresul şi tensiunea între muncă şi studii. Toate acestea au început să o descurajeze foarte tare pe Marie. Ea lupta împotriva simţămintelor ei negative, încerca să reaprindă din nou pasiunea ei pentru studiu. Dar atunci când trebuia să îndeplinească o sarcină, devenea tot mai distrasă. Obosită de eşecurile ei şcolare şi de lipsa de concentrare la studiu, Marie a abandonat studiile universitare şi s-a întors în satul ei.

  Oare a fost cea mai bună decizie? Sărmana fată nu a putut înţelege că în procesul de a obţine o carieră universitară, este normal să ai momente de bucurie, dar şi de tristeţe; reuşite, dar şi eşecuri; visuri, dar şi frustrări. Poate într-o zi vei trece cu bine peste un examen, iar în alta nu chiar. Dar ar trebui să abandonăm şcoala din această cauză? De fapt, noi trebuie să perseverăm şi să continuăm studiile până la sfârşit, pentru a primi o diplomă.

  Credinţa spirituală este asemenea parcursului universitar. Vei avea urcuşuri şi coborâşuri. Vor fi momente când nu vei vrea să citeşti Biblia, când duhul tău va fi departe de cuvintele care ies de pe buzele tale când hotărăşti să te rogi. Dar acesta nu este un motiv întemeiat pentru a înceta orice efort de a deveni un creştin mai bun. Noi nu trebuie să renunţăm să Îl lăsăm pe Dumnezeu să Îşi încheie lucrarea de a face din noi persoane mai bune. Soluţia la eşecurile noastre spirituale nu este de a ne depărta de El, ci mai degrabă de a ne apropia şi mai mult de El.

  Cât de frumos va fi atunci când, la sfârşitul timpului, se va spune despre tine şi despre mine ce a scris Ioan despre biserica din Efes: „Ştiu că ai răbdare, că ai suferit din pricina Numelui Meu şi că n-ai obosit! (Apocalipsa 2:3).

  #fiiperseverent #cinepersevereazăcâştigă

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...