Articolul precedentMediul şi sănătatea
  Articolul următorEvită „EFOS”

  Nu renunţa!

  Negreşit, dacă rămâneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei pe care aţi auzit-o… (Coloseni 1:23)

  Marie a lucrat neîncetat pentru a atinge un obiectiv foarte concret: să strângă suficienţi bani pentru a începe studiile universitare. Când a avut suficienţi bani, ea s-a înscris la Universitate. Foarte entuziasmată, a participat la primele cursuri. La început, totul a mers bine. Orice cunoştinţă nouă dobândită îi aducea bucurie. Dar pe măsură ce volumul de cursuri, de examene şi de proiecte creştea, interesul ei pentru studiu scădea. Au sosit şi nopţile de veghe, stresul şi tensiunea între muncă şi studii. Toate acestea au început să o descurajeze foarte tare pe Marie. Ea lupta împotriva simţămintelor ei negative, încerca să reaprindă din nou pasiunea ei pentru studiu. Dar atunci când trebuia să îndeplinească o sarcină, devenea tot mai distrasă. Obosită de eşecurile ei şcolare şi de lipsa de concentrare la studiu, Marie a abandonat studiile universitare şi s-a întors în satul ei.

  Oare a fost cea mai bună decizie? Sărmana fată nu a putut înţelege că în procesul de a obţine o carieră universitară, este normal să ai momente de bucurie, dar şi de tristeţe; reuşite, dar şi eşecuri; visuri, dar şi frustrări. Poate într-o zi vei trece cu bine peste un examen, iar în alta nu chiar. Dar ar trebui să abandonăm şcoala din această cauză? De fapt, noi trebuie să perseverăm şi să continuăm studiile până la sfârşit, pentru a primi o diplomă.

  Credinţa spirituală este asemenea parcursului universitar. Vei avea urcuşuri şi coborâşuri. Vor fi momente când nu vei vrea să citeşti Biblia, când duhul tău va fi departe de cuvintele care ies de pe buzele tale când hotărăşti să te rogi. Dar acesta nu este un motiv întemeiat pentru a înceta orice efort de a deveni un creştin mai bun. Noi nu trebuie să renunţăm să Îl lăsăm pe Dumnezeu să Îşi încheie lucrarea de a face din noi persoane mai bune. Soluţia la eşecurile noastre spirituale nu este de a ne depărta de El, ci mai degrabă de a ne apropia şi mai mult de El.

  Cât de frumos va fi atunci când, la sfârşitul timpului, se va spune despre tine şi despre mine ce a scris Ioan despre biserica din Efes: „Ştiu că ai răbdare, că ai suferit din pricina Numelui Meu şi că n-ai obosit! (Apocalipsa 2:3).

  #fiiperseverent #cinepersevereazăcâştigă

  Nu renunţa! - 2017. Noi nu trebuie să renunţăm să Îl lăsăm pe Dumnezeu să Îşi încheie lucrarea de a face din noi persoane mai bune. Soluţia la eşecurile noastre spirituale nu este de a ne depărta de El, ci mai degrabă de a ne apropia şi mai mult de El.
#fiiperseverent #cinepersevereazăcâştigă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...