Articolul precedentEvită „EFOS”
  Articolul următorDin cenuşa vieţii mele

  Secretul lui Carver

  Fiecare din noi să placă aproapelui, în ce este bine, în vederea zidirii altora. (Romani 15:2)

  Cât de departe vrei să ajungi în viaţă? Ţi se pare că nu se merită efortul să răspunzi la această întrebare? După multă meditaţie şi reflecţie, George Washington Carver ne-a dat câteva reguli-cheie de care depinde, în mare măsură, răspunsul la această întrebare. Cred că ai auzit vorbindu-se despre Carver, nu-i aşa? Cred că ar fi mai bine să îţi povestesc câteva adevăruri din viaţa acestui mare personaj.

  George era un sclav care locuia în casa lui Moses Carver. El petrecea o mare parte a timpului în pădure, unde medita la planul pe care Dumnezeu îl avea pentru el. Carver îşi propusese să fie mai mult decât un culegător de bumbac şi a început să frecventeze şcoala. În timp ce studia, el a lucrat ca bucătar, servitor şi croitor… După ani de eforturi perseverente, el şi-a încheiat studiile la Colegiul din statul Iowa. După ce a primit diploma, Carver a început să lucreze la Institutul Tuskegee, unde s-a distins prin cunoştinţele sale în agricultură şi chimie. Invenţiile sale au fost atât de remarcabile, încât în 1941, revista Time l-a supranumit „Black Leonardo”. Legat de arahidă, lui îi sunt atribuite mai bine de o sută de descoperiri. El a fost atât de renumit, încât a devenit primul american care nu a fost preşedinte, dar căruia i s-a ridicat un monument naţional. George Washington Carver a ajuns foarte departe în viaţa lui!

  Dar să răspundem la întrebarea de la început şi să citim următoarea declaraţie a lui Carver: „Măsura succesului în viaţa ta depinde de următoarele: 1) a fi amabil cu copiii, 2) răbdător cu persoanele în vârstă, 3) înţelegător cu cei care suferă, 4) tolerant cu cei slabi şi cu cei puternici, pentru că la un moment dat şi tu ai fost aşa.” Până unde vrei să ajungi în viaţă? Un om care a ocupat cele mai înalte poziţii din această lume ţi-a dat o formulă: să fii generos şi plin de compasiune cu ceilalţi. Pe mormântul lui Carver, găsim următoarea inscripţie: „El ar fi putut să îşi mărească averea şi renumele, dar pentru că nu îl interesa nici una din cele două, el a descoperit bunătatea şi onoarea în a fi util lumii.” Dacă pui şi tu în practică secretul lui Carver, cu siguranţă că vei ajunge la fel de departe ca el.

  #fiimilos #valori

  Secretul lui Carver - 2017. „Măsura succesului în viaţa ta depinde de următoarele: 1) a fi amabil cu copiii, 2) răbdător cu persoanele în vârstă, 3) înţelegător cu cei care suferă, 4) tolerant cu cei slabi şi cu cei puternici, pentru că la un moment dat şi tu ai fost aşa.” George Washington Carver
#fiimilos #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...