Secretul lui Carver

Fiecare din noi să placă aproapelui, în ce este bine, în vederea zidirii altora. (Romani 15:2)

Cât de departe vrei să ajungi în viaţă? Ţi se pare că nu se merită efortul să răspunzi la această întrebare? După multă meditaţie şi reflecţie, George Washington Carver ne-a dat câteva reguli-cheie de care depinde, în mare măsură, răspunsul la această întrebare. Cred că ai auzit vorbindu-se despre Carver, nu-i aşa? Cred că ar fi mai bine să îţi povestesc câteva adevăruri din viaţa acestui mare personaj.

George era un sclav care locuia în casa lui Moses Carver. El petrecea o mare parte a timpului în pădure, unde medita la planul pe care Dumnezeu îl avea pentru el. Carver îşi propusese să fie mai mult decât un culegător de bumbac şi a început să frecventeze şcoala. În timp ce studia, el a lucrat ca bucătar, servitor şi croitor… După ani de eforturi perseverente, el şi-a încheiat studiile la Colegiul din statul Iowa. După ce a primit diploma, Carver a început să lucreze la Institutul Tuskegee, unde s-a distins prin cunoştinţele sale în agricultură şi chimie. Invenţiile sale au fost atât de remarcabile, încât în 1941, revista Time l-a supranumit „Black Leonardo”. Legat de arahidă, lui îi sunt atribuite mai bine de o sută de descoperiri. El a fost atât de renumit, încât a devenit primul american care nu a fost preşedinte, dar căruia i s-a ridicat un monument naţional. George Washington Carver a ajuns foarte departe în viaţa lui!

Dar să răspundem la întrebarea de la început şi să citim următoarea declaraţie a lui Carver: „Măsura succesului în viaţa ta depinde de următoarele: 1) a fi amabil cu copiii, 2) răbdător cu persoanele în vârstă, 3) înţelegător cu cei care suferă, 4) tolerant cu cei slabi şi cu cei puternici, pentru că la un moment dat şi tu ai fost aşa.” Până unde vrei să ajungi în viaţă? Un om care a ocupat cele mai înalte poziţii din această lume ţi-a dat o formulă: să fii generos şi plin de compasiune cu ceilalţi. Pe mormântul lui Carver, găsim următoarea inscripţie: „El ar fi putut să îşi mărească averea şi renumele, dar pentru că nu îl interesa nici una din cele două, el a descoperit bunătatea şi onoarea în a fi util lumii.” Dacă pui şi tu în practică secretul lui Carver, cu siguranţă că vei ajunge la fel de departe ca el.

#fiimilos #valori

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor