Articolul precedentDin cenuşa vieţii mele
  Articolul următorCine m-a învaţat să mă tem

  Supunere deplină

  În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui. (Efeseni 1:4)

  Pasajul biblic de astăzi este unul din versetele care conţine cea mai mare sursă de motivare şi cea mai mare provocare din Cuvântul lui Dumnezeu. Pavel spune că „Dumnezeu ne-a ales”. Te-ai gândit la caracterul extraordinar şi uimitor al acestei declaraţii? Dacă Dumnezeu te-a ales, asta înseamnă că te consideră o persoană de mare valoare şi că ai putea deveni un instrument de binecuvântare pentru toţi cei din jur. Dumnezeu te-a ales pentru că în tine sunt abilităţi latente care aşteaptă să fie dezvoltate. Dumnezeu te-a ales ca să fii o persoană „fără prihană” şi „fără pată”. Ce înseamnă „fără prihană”?

  Aş vrea să îţi explic printr-un exemplu biblic. Luca 1:6 spune că preotul Zaharia era „fără pată”. Într-o zi, era rândul său să facă rugăciunea şi tămâierea în Sfânta din Sanctuar. În timp ce Zaharia făcea slujba la Templu, un înger al Domnului i s-a arătat şi l-a anunţat că va fi tatăl lui Ioan Botezătorul. Dar un lucru care ne atrage atenţia este că, deşi Zaharia era „fără pată”, el nu a crezut cuvintele îngerului. Ca pedeapsă pentru necredinţa lui, Zaharia a fost mut pentru o vreme. Asta înseamnă că, atunci când Dumnezeu declară că ne-a ales pentru a fi „fără pată”, el nu spune că nu vom mai face greşeli. Noi putem fi „fără pată” şi, în acelaşi timp, să purtăm semnul necredinţei, aşa cum a făcut Zaharia.

  Dacă a fi „fără pată” nu implică a nu mai păcătui, atunci ce înseamnă a fi „fără pată”? În pasajul nostru, Pavel foloseşte termenul grec amonos. La acea vreme, orice animal care trebuia adus ca jertfă la Templu trebuia să fie amonos; asta înseamnă fără cusur. De ce? Pentru că trebuia să fie consacrat Domnului.

  Tocmai de aceea, Petru spune că jertfa lui Hristos a fost amonos, „fără prihană” (1 Petru 1:19).

  Tu eşti ales de Dumnezeu pentru ca viaţa ta să fie pe deplin consacrată, ca o jertfă, Mântuitorului tău. În realitate, tu te comporţi ca o persoană „fără prihană” când te hotărăşti să îi dai Domnului tot ce ai mai bun. Deşi eşti nedesăvârşit, Dumnezeu te-a ales pentru ca tu să îţi predai pe deplin viaţa în mâna lui Isus, printr-o supunere desăvârşită.

  #fărăpată #imperfectdarperfect

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...