Articolul precedentDin cenuşa vieţii mele
  Articolul următorCine m-a învaţat să mă tem

  Supunere deplină

  În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui. (Efeseni 1:4)

  Pasajul biblic de astăzi este unul din versetele care conţine cea mai mare sursă de motivare şi cea mai mare provocare din Cuvântul lui Dumnezeu. Pavel spune că „Dumnezeu ne-a ales”. Te-ai gândit la caracterul extraordinar şi uimitor al acestei declaraţii? Dacă Dumnezeu te-a ales, asta înseamnă că te consideră o persoană de mare valoare şi că ai putea deveni un instrument de binecuvântare pentru toţi cei din jur. Dumnezeu te-a ales pentru că în tine sunt abilităţi latente care aşteaptă să fie dezvoltate. Dumnezeu te-a ales ca să fii o persoană „fără prihană” şi „fără pată”. Ce înseamnă „fără prihană”?

  Aş vrea să îţi explic printr-un exemplu biblic. Luca 1:6 spune că preotul Zaharia era „fără pată”. Într-o zi, era rândul său să facă rugăciunea şi tămâierea în Sfânta din Sanctuar. În timp ce Zaharia făcea slujba la Templu, un înger al Domnului i s-a arătat şi l-a anunţat că va fi tatăl lui Ioan Botezătorul. Dar un lucru care ne atrage atenţia este că, deşi Zaharia era „fără pată”, el nu a crezut cuvintele îngerului. Ca pedeapsă pentru necredinţa lui, Zaharia a fost mut pentru o vreme. Asta înseamnă că, atunci când Dumnezeu declară că ne-a ales pentru a fi „fără pată”, el nu spune că nu vom mai face greşeli. Noi putem fi „fără pată” şi, în acelaşi timp, să purtăm semnul necredinţei, aşa cum a făcut Zaharia.

  Dacă a fi „fără pată” nu implică a nu mai păcătui, atunci ce înseamnă a fi „fără pată”? În pasajul nostru, Pavel foloseşte termenul grec amonos. La acea vreme, orice animal care trebuia adus ca jertfă la Templu trebuia să fie amonos; asta înseamnă fără cusur. De ce? Pentru că trebuia să fie consacrat Domnului.

  Tocmai de aceea, Petru spune că jertfa lui Hristos a fost amonos, „fără prihană” (1 Petru 1:19).

  Tu eşti ales de Dumnezeu pentru ca viaţa ta să fie pe deplin consacrată, ca o jertfă, Mântuitorului tău. În realitate, tu te comporţi ca o persoană „fără prihană” când te hotărăşti să îi dai Domnului tot ce ai mai bun. Deşi eşti nedesăvârşit, Dumnezeu te-a ales pentru ca tu să îţi predai pe deplin viaţa în mâna lui Isus, printr-o supunere desăvârşită.

  #fărăpată #imperfectdarperfect

  Supunere deplină - 2017. Tu eşti ales de Dumnezeu pentru ca viaţa ta să fie pe deplin consacrată, ca o jertfă, Mântuitorului tău. Deşi eşti nedesăvârşit, Dumnezeu te-a ales pentru ca tu să îţi predai pe deplin viaţa în mâna lui Isus, printr-o supunere desăvârşită. #fărăpată #imperfectdarperfect
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...