Supunere deplină

În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui. (Efeseni 1:4)

Pasajul biblic de astăzi este unul din versetele care conţine cea mai mare sursă de motivare şi cea mai mare provocare din Cuvântul lui Dumnezeu. Pavel spune că „Dumnezeu ne-a ales”. Te-ai gândit la caracterul extraordinar şi uimitor al acestei declaraţii? Dacă Dumnezeu te-a ales, asta înseamnă că te consideră o persoană de mare valoare şi că ai putea deveni un instrument de binecuvântare pentru toţi cei din jur. Dumnezeu te-a ales pentru că în tine sunt abilităţi latente care aşteaptă să fie dezvoltate. Dumnezeu te-a ales ca să fii o persoană „fără prihană” şi „fără pată”. Ce înseamnă „fără prihană”?

Aş vrea să îţi explic printr-un exemplu biblic. Luca 1:6 spune că preotul Zaharia era „fără pată”. Într-o zi, era rândul său să facă rugăciunea şi tămâierea în Sfânta din Sanctuar. În timp ce Zaharia făcea slujba la Templu, un înger al Domnului i s-a arătat şi l-a anunţat că va fi tatăl lui Ioan Botezătorul. Dar un lucru care ne atrage atenţia este că, deşi Zaharia era „fără pată”, el nu a crezut cuvintele îngerului. Ca pedeapsă pentru necredinţa lui, Zaharia a fost mut pentru o vreme. Asta înseamnă că, atunci când Dumnezeu declară că ne-a ales pentru a fi „fără pată”, el nu spune că nu vom mai face greşeli. Noi putem fi „fără pată” şi, în acelaşi timp, să purtăm semnul necredinţei, aşa cum a făcut Zaharia.

Dacă a fi „fără pată” nu implică a nu mai păcătui, atunci ce înseamnă a fi „fără pată”? În pasajul nostru, Pavel foloseşte termenul grec amonos. La acea vreme, orice animal care trebuia adus ca jertfă la Templu trebuia să fie amonos; asta înseamnă fără cusur. De ce? Pentru că trebuia să fie consacrat Domnului.

Tocmai de aceea, Petru spune că jertfa lui Hristos a fost amonos, „fără prihană” (1 Petru 1:19).

Tu eşti ales de Dumnezeu pentru ca viaţa ta să fie pe deplin consacrată, ca o jertfă, Mântuitorului tău. În realitate, tu te comporţi ca o persoană „fără prihană” când te hotărăşti să îi dai Domnului tot ce ai mai bun. Deşi eşti nedesăvârşit, Dumnezeu te-a ales pentru ca tu să îţi predai pe deplin viaţa în mâna lui Isus, printr-o supunere desăvârşită.

#fărăpată #imperfectdarperfect

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor