Articolul precedentDin cenuşa vieţii mele
  Articolul următorCine m-a învaţat să mă tem

  Supunere deplină

  În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui. (Efeseni 1:4)

  Pasajul biblic de astăzi este unul din versetele care conţine cea mai mare sursă de motivare şi cea mai mare provocare din Cuvântul lui Dumnezeu. Pavel spune că „Dumnezeu ne-a ales”. Te-ai gândit la caracterul extraordinar şi uimitor al acestei declaraţii? Dacă Dumnezeu te-a ales, asta înseamnă că te consideră o persoană de mare valoare şi că ai putea deveni un instrument de binecuvântare pentru toţi cei din jur. Dumnezeu te-a ales pentru că în tine sunt abilităţi latente care aşteaptă să fie dezvoltate. Dumnezeu te-a ales ca să fii o persoană „fără prihană” şi „fără pată”. Ce înseamnă „fără prihană”?

  Aş vrea să îţi explic printr-un exemplu biblic. Luca 1:6 spune că preotul Zaharia era „fără pată”. Într-o zi, era rândul său să facă rugăciunea şi tămâierea în Sfânta din Sanctuar. În timp ce Zaharia făcea slujba la Templu, un înger al Domnului i s-a arătat şi l-a anunţat că va fi tatăl lui Ioan Botezătorul. Dar un lucru care ne atrage atenţia este că, deşi Zaharia era „fără pată”, el nu a crezut cuvintele îngerului. Ca pedeapsă pentru necredinţa lui, Zaharia a fost mut pentru o vreme. Asta înseamnă că, atunci când Dumnezeu declară că ne-a ales pentru a fi „fără pată”, el nu spune că nu vom mai face greşeli. Noi putem fi „fără pată” şi, în acelaşi timp, să purtăm semnul necredinţei, aşa cum a făcut Zaharia.

  Dacă a fi „fără pată” nu implică a nu mai păcătui, atunci ce înseamnă a fi „fără pată”? În pasajul nostru, Pavel foloseşte termenul grec amonos. La acea vreme, orice animal care trebuia adus ca jertfă la Templu trebuia să fie amonos; asta înseamnă fără cusur. De ce? Pentru că trebuia să fie consacrat Domnului.

  Tocmai de aceea, Petru spune că jertfa lui Hristos a fost amonos, „fără prihană” (1 Petru 1:19).

  Tu eşti ales de Dumnezeu pentru ca viaţa ta să fie pe deplin consacrată, ca o jertfă, Mântuitorului tău. În realitate, tu te comporţi ca o persoană „fără prihană” când te hotărăşti să îi dai Domnului tot ce ai mai bun. Deşi eşti nedesăvârşit, Dumnezeu te-a ales pentru ca tu să îţi predai pe deplin viaţa în mâna lui Isus, printr-o supunere desăvârşită.

  #fărăpată #imperfectdarperfect

  Supunere deplină - 2017. Tu eşti ales de Dumnezeu pentru ca viaţa ta să fie pe deplin consacrată, ca o jertfă, Mântuitorului tău. Deşi eşti nedesăvârşit, Dumnezeu te-a ales pentru ca tu să îţi predai pe deplin viaţa în mâna lui Isus, printr-o supunere desăvârşită.
#fărăpată #imperfectdarperfect
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...