Aprobarea Maestrului

Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoinţa oamenilor sau bunăvoinţa lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş mai căuta să plac oamenilor, n-aş fi robul lui Hristos. (Galateni 1:10)

Se povesteşte că Giuseppe Verdi, la terminarea primului concert public, a primit multe ovaţii din partea oamenilor. Publicul a aplaudat îndelung, dar Giuseppe nu a schiţat nici cea mai mică expresie de bucurie la auzul acestui zgomot. Dintr-odată, el a început să râdă şi să savureze aplauzele. Ce a produs schimbarea de atitudine? Giuseppe ştia că munca lui nu era completă până nu primea aprobarea maestrului lui. Văzându-l pe maestru că zâmbeşte şi aplaudă, şi-a dat seama că totul a mers bine. El aştepta aprobarea lui.

Cine este maestrul tău? Maestrul vieţii tale? Din partea cui aştepţi aprobarea supremă? Trăim într-o epocă în care măgulirile reciproce sunt la ordinea zilei. Eu te măgulesc, tu mă măguleşti înapoi. Sunt eu maestrul vieţii tale? Eşti tu maestrul? Singurul care ne poate ajuta să trăim cu înţelepciune, pentru că a fost singurul care şi-a trăit viaţa astfel, este Isus. În consecinţă, El trebuie să fie maestrul vieţii fiecăruia dintre noi. Astfel, tot ceea ce facem în toată existenţa noastră pe pământ trebuie să aibă ca obiectiv suprem să obţinem un zâmbet de pe buzele Maestrului maeştrilor.

În Epistola către corinteni, Pavel declara: „Pentru că nu cine se laudă singur va fi primit, ci acela pe care Domnul îl laudă” (2 Corinteni 10:18). Înţelegi cine este demn să primească aprobare? „Acela pe care Domnul îl laudă.” Ce declaraţie uimitoare! Într-o zi, Mântuitorul nostru, Regele regilor şi Domnul domnilor, se va ridica în faţa întregului univers pentru a te lăuda, pentru a recunoaşte în faţa tuturor că ai reuşit, că ai ştiut să profiţi de viaţa ta, că ai fost un ucenic excelent.

Îţi poţi imagina câtă bucurie va fi în acea zi?

Barca vieţii tale nu trebuie să îşi ajusteze pânzele după părerile lumii acesteia. Nu te încrede în satisfacţia falsă pe care ţi-o dă aprobarea omenească. Hotărăşte-te ca în viaţa ta să obţii aprobarea divină. Trăieşte în aşa fel încât acţiunile tale să îi aducă un zâmbet Maestrului.

#trăieştepentruHristos

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor