Articolul precedentCine m-a învaţat să mă tem
  Articolul următorTrebuia să mor?

  Aprobarea Maestrului

  Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoinţa oamenilor sau bunăvoinţa lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş mai căuta să plac oamenilor, n-aş fi robul lui Hristos. (Galateni 1:10)

  Se povesteşte că Giuseppe Verdi, la terminarea primului concert public, a primit multe ovaţii din partea oamenilor. Publicul a aplaudat îndelung, dar Giuseppe nu a schiţat nici cea mai mică expresie de bucurie la auzul acestui zgomot. Dintr-odată, el a început să râdă şi să savureze aplauzele. Ce a produs schimbarea de atitudine? Giuseppe ştia că munca lui nu era completă până nu primea aprobarea maestrului lui. Văzându-l pe maestru că zâmbeşte şi aplaudă, şi-a dat seama că totul a mers bine. El aştepta aprobarea lui.

  Cine este maestrul tău? Maestrul vieţii tale? Din partea cui aştepţi aprobarea supremă? Trăim într-o epocă în care măgulirile reciproce sunt la ordinea zilei. Eu te măgulesc, tu mă măguleşti înapoi. Sunt eu maestrul vieţii tale? Eşti tu maestrul? Singurul care ne poate ajuta să trăim cu înţelepciune, pentru că a fost singurul care şi-a trăit viaţa astfel, este Isus. În consecinţă, El trebuie să fie maestrul vieţii fiecăruia dintre noi. Astfel, tot ceea ce facem în toată existenţa noastră pe pământ trebuie să aibă ca obiectiv suprem să obţinem un zâmbet de pe buzele Maestrului maeştrilor.

  În Epistola către corinteni, Pavel declara: „Pentru că nu cine se laudă singur va fi primit, ci acela pe care Domnul îl laudă” (2 Corinteni 10:18). Înţelegi cine este demn să primească aprobare? „Acela pe care Domnul îl laudă.” Ce declaraţie uimitoare! Într-o zi, Mântuitorul nostru, Regele regilor şi Domnul domnilor, se va ridica în faţa întregului univers pentru a te lăuda, pentru a recunoaşte în faţa tuturor că ai reuşit, că ai ştiut să profiţi de viaţa ta, că ai fost un ucenic excelent.

  Îţi poţi imagina câtă bucurie va fi în acea zi?

  Barca vieţii tale nu trebuie să îşi ajusteze pânzele după părerile lumii acesteia. Nu te încrede în satisfacţia falsă pe care ţi-o dă aprobarea omenească. Hotărăşte-te ca în viaţa ta să obţii aprobarea divină. Trăieşte în aşa fel încât acţiunile tale să îi aducă un zâmbet Maestrului.

  #trăieştepentruHristos

  Aprobarea Maestrului - 2017. Barca vieţii tale nu trebuie să îşi ajusteze pânzele după părerile lumii acesteia. Nu te încrede în satisfacţia falsă pe care ţi-o dă aprobarea omenească. Hotărăşte-te ca în viaţa ta să obţii aprobarea divină. Trăieşte în aşa fel încât acţiunile tale să îi aducă un zâmbet Maestrului.
#trăieştepentruHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...