Articolul precedentTrebuia să mor?
  Articolul următorÎn momentele mele cele mai jenante

  Disciplina lui CR7

  Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. (1 Corinteni 9:25)

  Un jurnalist l-a întrebat pe Cristiano Ronaldo (CR7), steaua echipei Real Madrid, care era cheia performanţei lui. În opinia lui CR7, totul se datora angajamentului, dedicării şi eforturilor sale. Apoi el a mai spus: „Pentru a reuşi, noi trebuie să ne impunem anumite reguli şi multă disciplină. În lipsa unui angajament şi a dedicării, oricât de talentat ai fi, nu vei putea câştiga.”

  Este adevărat că Ronaldo a dus o viaţă consacrată disciplinei şi muncii? Iată câteva date pe care le-am citit în acel articol cu privire la acest subiect:

  • Ronaldo era primul care ajungea la antrenamente şi ultimul care pleca. Fabio Coentrao ne asigură că „şi în ziua de astăzi, Cristiano se prezintă la antrenamente ca în prima zi”.

  • Ronaldo se odihneşte fără excepţie zece ore pe zi. „Celebrele lui ieşiri la anumite petreceri sunt o minciună. Niciodată nu îl vom întâlni în baruri de noapte din oraş şi nici la petreceri în casa lui.”

  • Ronaldo urmează un regim alimentar foarte strict. „În mod regulat consumă peşte, legume, orez, fructe şi suc natural.”

  După cum poţi observa, nu este o întâmplare şi nici o şansă că CR7 este unul din cei mai buni jucători de fotbal din lume. Disciplina şi munca asiduă au adus roade bogate.

  Dar ce are asta a face cu tine şi cu mine? Să vedem ce spune Pavel: „Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul! Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji” (1 Corinteni 9:24-25).

  În acest pasaj, Pavel face referire la jocurile istmice, care aveau loc din doi în doi ani în cetatea Corint. Dacă CR7 s-a străduit să trăiască în aşa fel încât să obţină măreţia de aici de jos, cu atât mai mult noi, care ne dorim o răsplată cerească. Tocmai de aceea, Ellen White declară: „Trebuie să ne folosim fiecare nerv şi fiecare muşchi spiritual în cursa pentru cununa vieţii. Cel care dă tot ce are mai bun nu va eşua în această cursă.” (Ellen G. White, Manuscript 74, 1903). Dai tot ce ai mai bun?

  #străduieşte-te #obiectivulestecerul

  Disciplina lui CR7 - 2017. „Trebuie să ne folosim fiecare nerv şi fiecare muşchi spiritual în cursa pentru cununa vieţii. Cel care dă tot ce are mai bun nu va eşua în această cursă.” (Ellen G. White). Dai tot ce ai mai bun?
#străduieşte-te #obiectivulestecerul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...