Disciplina lui CR7

Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. (1 Corinteni 9:25)

Un jurnalist l-a întrebat pe Cristiano Ronaldo (CR7), steaua echipei Real Madrid, care era cheia performanţei lui. În opinia lui CR7, totul se datora angajamentului, dedicării şi eforturilor sale. Apoi el a mai spus: „Pentru a reuşi, noi trebuie să ne impunem anumite reguli şi multă disciplină. În lipsa unui angajament şi a dedicării, oricât de talentat ai fi, nu vei putea câştiga.”

Este adevărat că Ronaldo a dus o viaţă consacrată disciplinei şi muncii? Iată câteva date pe care le-am citit în acel articol cu privire la acest subiect:

• Ronaldo era primul care ajungea la antrenamente şi ultimul care pleca. Fabio Coentrao ne asigură că „şi în ziua de astăzi, Cristiano se prezintă la antrenamente ca în prima zi”.

• Ronaldo se odihneşte fără excepţie zece ore pe zi. „Celebrele lui ieşiri la anumite petreceri sunt o minciună. Niciodată nu îl vom întâlni în baruri de noapte din oraş şi nici la petreceri în casa lui.”

• Ronaldo urmează un regim alimentar foarte strict. „În mod regulat consumă peşte, legume, orez, fructe şi suc natural.”

După cum poţi observa, nu este o întâmplare şi nici o şansă că CR7 este unul din cei mai buni jucători de fotbal din lume. Disciplina şi munca asiduă au adus roade bogate.

Dar ce are asta a face cu tine şi cu mine? Să vedem ce spune Pavel: „Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul! Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji” (1 Corinteni 9:24-25).

În acest pasaj, Pavel face referire la jocurile istmice, care aveau loc din doi în doi ani în cetatea Corint. Dacă CR7 s-a străduit să trăiască în aşa fel încât să obţină măreţia de aici de jos, cu atât mai mult noi, care ne dorim o răsplată cerească. Tocmai de aceea, Ellen White declară: „Trebuie să ne folosim fiecare nerv şi fiecare muşchi spiritual în cursa pentru cununa vieţii. Cel care dă tot ce are mai bun nu va eşua în această cursă.” (Ellen G. White, Manuscript 74, 1903). Dai tot ce ai mai bun?

#străduieşte-te #obiectivulestecerul

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor