Articolul precedentTrebuia să mor?
  Articolul următorÎn momentele mele cele mai jenante

  Disciplina lui CR7

  Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. (1 Corinteni 9:25)

  Un jurnalist l-a întrebat pe Cristiano Ronaldo (CR7), steaua echipei Real Madrid, care era cheia performanţei lui. În opinia lui CR7, totul se datora angajamentului, dedicării şi eforturilor sale. Apoi el a mai spus: „Pentru a reuşi, noi trebuie să ne impunem anumite reguli şi multă disciplină. În lipsa unui angajament şi a dedicării, oricât de talentat ai fi, nu vei putea câştiga.”

  Este adevărat că Ronaldo a dus o viaţă consacrată disciplinei şi muncii? Iată câteva date pe care le-am citit în acel articol cu privire la acest subiect:

  • Ronaldo era primul care ajungea la antrenamente şi ultimul care pleca. Fabio Coentrao ne asigură că „şi în ziua de astăzi, Cristiano se prezintă la antrenamente ca în prima zi”.

  • Ronaldo se odihneşte fără excepţie zece ore pe zi. „Celebrele lui ieşiri la anumite petreceri sunt o minciună. Niciodată nu îl vom întâlni în baruri de noapte din oraş şi nici la petreceri în casa lui.”

  • Ronaldo urmează un regim alimentar foarte strict. „În mod regulat consumă peşte, legume, orez, fructe şi suc natural.”

  După cum poţi observa, nu este o întâmplare şi nici o şansă că CR7 este unul din cei mai buni jucători de fotbal din lume. Disciplina şi munca asiduă au adus roade bogate.

  Dar ce are asta a face cu tine şi cu mine? Să vedem ce spune Pavel: „Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul! Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji” (1 Corinteni 9:24-25).

  În acest pasaj, Pavel face referire la jocurile istmice, care aveau loc din doi în doi ani în cetatea Corint. Dacă CR7 s-a străduit să trăiască în aşa fel încât să obţină măreţia de aici de jos, cu atât mai mult noi, care ne dorim o răsplată cerească. Tocmai de aceea, Ellen White declară: „Trebuie să ne folosim fiecare nerv şi fiecare muşchi spiritual în cursa pentru cununa vieţii. Cel care dă tot ce are mai bun nu va eşua în această cursă.” (Ellen G. White, Manuscript 74, 1903). Dai tot ce ai mai bun?

  #străduieşte-te #obiectivulestecerul

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...