Articolul precedentÎn momentele mele cele mai jenante
  Articolul următorCare este jertfa ta?

  Nu te înşela

  Eu şi casa mea vom sluji Domnului. (Iosua 24:15)

  Orpa şi Rut erau amândouă în aceeaşi situaţie: erau moabite, se căsătoriseră cu bărbaţi israeliţi, amândouă erau văduve, fără copii şi aveau aceeaşi soacră, pe Naomi. Şi totuşi soarta lor a fost cu totul diferită. Orpa a rămas în urmă, iar acum e uitată. Nu mai ştim nimic despre viaţa ei. S-a recăsătorit? A avut copii? Unde şi cum a murit? Într-o clipeală de ochi, numele ei nu a mai fost amintit de peniţa biblică.

  Pe de altă parte, despre Rut ştim că a trăit la Betleem, s-a recăsătorit cu Boaz, a avut un fiu pe nume Obed, tatăl lui Isai, care a fost tatăl lui David. Astfel, Rut a devenit străbunica regelui David. Totodată, ea a fost una dintre cele două femei după care au fost denumite două cărţi din Biblie: Rut şi Estera. Dar cel mai impresionant este că Rut a fost menţionată chiar în genealogia lui Hristos (Matei 1:5).

  Ce a făcut diferenţa în viaţa acestor două femei? De ce viitorul lui Rut a fost atât de diferit de cel al Orpei? Totul a fost determinat de o hotărâre. După moartea celor doi fii ai ei, Naomi le-a spus nurorilor Orpa şi Rut: „Întoarceţi-vă, fiicele mele!” Dar ele i-au răspuns: „Nu! Noi vom merge cu tine la poporul tău!” Naomi a insistat: „Întoarceţi-vă, fiicele mele, şi duceţi-vă! Orpa a sărutat pe soacră-sa şi a plecat, dar Rut s-a ţinut de ea. Naomi a zis către Rut: «Iată, cumnată-ta s-a întors la poporul ei şi la dumnezeii ei; întoarce-te şi tu după cumnată-ta.» Rut a răspuns: «Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine!

  Încotro vei merge tu, voi merge şi eu; unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu»” (Rut 1:13-16).

  Orpa s-a întors la dumnezeii ei. Rut L-a căutat pe Dumnezeul adevărat. Aceasta a fost hotărârea care a determinat viitorul vieţilor lor. Tu ce vei face? Cine va fi Dumnezeul tău? Rut este un exemplu nobil de ce se întâmplă când cineva Îl alege pe adevăratul Dumnezeu să îi fie Dumnezeu. Urmează-i exemplul!

  Fă cea mai bună alegere. Să facem din Isus stăpânul vieţii noastre!

  #urmează-LpeHristos

  Nu te înşela - 2017. Orpa s-a întors la dumnezeii ei. Rut L-a căutat pe Dumnezeul adevărat. Tu ce vei face? Cine va fi Dumnezeul tău? Rut este un exemplu nobil de ce se întâmplă când cineva Îl alege pe adevăratul Dumnezeu să îi fie Dumnezeu. Urmează-i exemplul!
#urmează-LpeHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...