Articolul precedentÎn momentele mele cele mai jenante
  Articolul următorCare este jertfa ta?

  Nu te înşela

  Eu şi casa mea vom sluji Domnului. (Iosua 24:15)

  Orpa şi Rut erau amândouă în aceeaşi situaţie: erau moabite, se căsătoriseră cu bărbaţi israeliţi, amândouă erau văduve, fără copii şi aveau aceeaşi soacră, pe Naomi. Şi totuşi soarta lor a fost cu totul diferită. Orpa a rămas în urmă, iar acum e uitată. Nu mai ştim nimic despre viaţa ei. S-a recăsătorit? A avut copii? Unde şi cum a murit? Într-o clipeală de ochi, numele ei nu a mai fost amintit de peniţa biblică.

  Pe de altă parte, despre Rut ştim că a trăit la Betleem, s-a recăsătorit cu Boaz, a avut un fiu pe nume Obed, tatăl lui Isai, care a fost tatăl lui David. Astfel, Rut a devenit străbunica regelui David. Totodată, ea a fost una dintre cele două femei după care au fost denumite două cărţi din Biblie: Rut şi Estera. Dar cel mai impresionant este că Rut a fost menţionată chiar în genealogia lui Hristos (Matei 1:5).

  Ce a făcut diferenţa în viaţa acestor două femei? De ce viitorul lui Rut a fost atât de diferit de cel al Orpei? Totul a fost determinat de o hotărâre. După moartea celor doi fii ai ei, Naomi le-a spus nurorilor Orpa şi Rut: „Întoarceţi-vă, fiicele mele!” Dar ele i-au răspuns: „Nu! Noi vom merge cu tine la poporul tău!” Naomi a insistat: „Întoarceţi-vă, fiicele mele, şi duceţi-vă! Orpa a sărutat pe soacră-sa şi a plecat, dar Rut s-a ţinut de ea. Naomi a zis către Rut: «Iată, cumnată-ta s-a întors la poporul ei şi la dumnezeii ei; întoarce-te şi tu după cumnată-ta.» Rut a răspuns: «Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine!

  Încotro vei merge tu, voi merge şi eu; unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu»” (Rut 1:13-16).

  Orpa s-a întors la dumnezeii ei. Rut L-a căutat pe Dumnezeul adevărat. Aceasta a fost hotărârea care a determinat viitorul vieţilor lor. Tu ce vei face? Cine va fi Dumnezeul tău? Rut este un exemplu nobil de ce se întâmplă când cineva Îl alege pe adevăratul Dumnezeu să îi fie Dumnezeu. Urmează-i exemplul!

  Fă cea mai bună alegere. Să facem din Isus stăpânul vieţii noastre!

  #urmează-LpeHristos

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...