Nu te înşela

Eu şi casa mea vom sluji Domnului. (Iosua 24:15)

Orpa şi Rut erau amândouă în aceeaşi situaţie: erau moabite, se căsătoriseră cu bărbaţi israeliţi, amândouă erau văduve, fără copii şi aveau aceeaşi soacră, pe Naomi. Şi totuşi soarta lor a fost cu totul diferită. Orpa a rămas în urmă, iar acum e uitată. Nu mai ştim nimic despre viaţa ei. S-a recăsătorit? A avut copii? Unde şi cum a murit? Într-o clipeală de ochi, numele ei nu a mai fost amintit de peniţa biblică.

Pe de altă parte, despre Rut ştim că a trăit la Betleem, s-a recăsătorit cu Boaz, a avut un fiu pe nume Obed, tatăl lui Isai, care a fost tatăl lui David. Astfel, Rut a devenit străbunica regelui David. Totodată, ea a fost una dintre cele două femei după care au fost denumite două cărţi din Biblie: Rut şi Estera. Dar cel mai impresionant este că Rut a fost menţionată chiar în genealogia lui Hristos (Matei 1:5).

Ce a făcut diferenţa în viaţa acestor două femei? De ce viitorul lui Rut a fost atât de diferit de cel al Orpei? Totul a fost determinat de o hotărâre. După moartea celor doi fii ai ei, Naomi le-a spus nurorilor Orpa şi Rut: „Întoarceţi-vă, fiicele mele!” Dar ele i-au răspuns: „Nu! Noi vom merge cu tine la poporul tău!” Naomi a insistat: „Întoarceţi-vă, fiicele mele, şi duceţi-vă! Orpa a sărutat pe soacră-sa şi a plecat, dar Rut s-a ţinut de ea. Naomi a zis către Rut: «Iată, cumnată-ta s-a întors la poporul ei şi la dumnezeii ei; întoarce-te şi tu după cumnată-ta.» Rut a răspuns: «Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine!

Încotro vei merge tu, voi merge şi eu; unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu»” (Rut 1:13-16).

Orpa s-a întors la dumnezeii ei. Rut L-a căutat pe Dumnezeul adevărat. Aceasta a fost hotărârea care a determinat viitorul vieţilor lor. Tu ce vei face? Cine va fi Dumnezeul tău? Rut este un exemplu nobil de ce se întâmplă când cineva Îl alege pe adevăratul Dumnezeu să îi fie Dumnezeu. Urmează-i exemplul!

Fă cea mai bună alegere. Să facem din Isus stăpânul vieţii noastre!

#urmează-LpeHristos

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor