Articolul precedentÎn momentele mele cele mai jenante
  Articolul următorCare este jertfa ta?

  Nu te înşela

  Eu şi casa mea vom sluji Domnului. (Iosua 24:15)

  Orpa şi Rut erau amândouă în aceeaşi situaţie: erau moabite, se căsătoriseră cu bărbaţi israeliţi, amândouă erau văduve, fără copii şi aveau aceeaşi soacră, pe Naomi. Şi totuşi soarta lor a fost cu totul diferită. Orpa a rămas în urmă, iar acum e uitată. Nu mai ştim nimic despre viaţa ei. S-a recăsătorit? A avut copii? Unde şi cum a murit? Într-o clipeală de ochi, numele ei nu a mai fost amintit de peniţa biblică.

  Pe de altă parte, despre Rut ştim că a trăit la Betleem, s-a recăsătorit cu Boaz, a avut un fiu pe nume Obed, tatăl lui Isai, care a fost tatăl lui David. Astfel, Rut a devenit străbunica regelui David. Totodată, ea a fost una dintre cele două femei după care au fost denumite două cărţi din Biblie: Rut şi Estera. Dar cel mai impresionant este că Rut a fost menţionată chiar în genealogia lui Hristos (Matei 1:5).

  Ce a făcut diferenţa în viaţa acestor două femei? De ce viitorul lui Rut a fost atât de diferit de cel al Orpei? Totul a fost determinat de o hotărâre. După moartea celor doi fii ai ei, Naomi le-a spus nurorilor Orpa şi Rut: „Întoarceţi-vă, fiicele mele!” Dar ele i-au răspuns: „Nu! Noi vom merge cu tine la poporul tău!” Naomi a insistat: „Întoarceţi-vă, fiicele mele, şi duceţi-vă! Orpa a sărutat pe soacră-sa şi a plecat, dar Rut s-a ţinut de ea. Naomi a zis către Rut: «Iată, cumnată-ta s-a întors la poporul ei şi la dumnezeii ei; întoarce-te şi tu după cumnată-ta.» Rut a răspuns: «Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine!

  Încotro vei merge tu, voi merge şi eu; unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu»” (Rut 1:13-16).

  Orpa s-a întors la dumnezeii ei. Rut L-a căutat pe Dumnezeul adevărat. Aceasta a fost hotărârea care a determinat viitorul vieţilor lor. Tu ce vei face? Cine va fi Dumnezeul tău? Rut este un exemplu nobil de ce se întâmplă când cineva Îl alege pe adevăratul Dumnezeu să îi fie Dumnezeu. Urmează-i exemplul!

  Fă cea mai bună alegere. Să facem din Isus stăpânul vieţii noastre!

  #urmează-LpeHristos

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...