Ascultare deplină

Cât despre voi, ascultarea voastră este cunoscută de toţi. (Romani 16:19)

Impresionat de ascultarea călugărilor de la o mănăstire din regatul său, un rege a hotărât să li se alăture. Ajuns acolo, l-a găsit pe responsabilul locaşului şi l-a întrebat:

– Aş putea să rămân aici pentru a avea o viaţă de contemplare, la fel ca voi?

– Maiestatea voastră, ştiţi ce înseamnă un jurământ de ascultare?

– O, da, răspunse regele, şi sunt hotărât să fiu ascultător.

– Foarte bine, Maiestatea voastră, în acest caz, vă mai rămâne un singur lucru de făcut. Să vă întoarceţi la palat, să slujiţi poporului cu credincioşie şi să ascultaţi de Dumnezeu.

Regele a înţeles lecţia şi apoi a devenit un conducător bun.

Dumnezeu nu caută şi nici nu are nevoie de o ascultare limitată între patru pereţi. Atunci când ne închidem într-un locaş pentru a ne ruga toată ziua, nu demonstrăm că păzim poruncile lui Dumnezeu. Isus aşteaptă o ascultare dinamică, activă, care nu se vede doar în biserică, ci acolo unde trebuie să lucrăm.

Noi trebuie să fim ascultători la muncă, acasă, la şcoală, la universitate. Acolo unde, zi de zi, noi suntem credincioşi responsabilităţilor cotidiene.

Îţi aminteşti de Saul, primul împărat al lui Israel? El era tipul de credincios care credea că e suficient să pară religios. Atunci, într-o zi, Dumnezeu i-a transmis mesajul următor: „Îi plac Domnului mai mult arderile-de-tot şi jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele” (1 Samuel 15:22).

Ascultarea autentică este lucrul pe care Dumnezeu îl aşteaptă din partea noastră. Nu trebuie să fie o ascultare aparentă, ca cea a lui Saul, ci o ascultare care vine din străfundul inimii, pentru ca această ascultare să „răstoarne izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând bun îl facem rob ascultării de Hristos” (2 Corinteni 10:5). Domnul aşteaptă de la noi să fim ascultători chiar şi în ceea ce gândim! Totuşi, deşi Isus doreşte să fim ascultători în viaţa noastră cotidiană, noi trebuie să înţelegem clar că mântuirea noastră nu depinde de ascultarea noastră.

Viaţa veşnică ne este dată prin „ascultarea unui singur Om” (Romani 5:19). Ştii cine este acel „Om”? Isus!

#fiiascultător #valori

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor