Articolul precedentMergând și fiind împreună
  Articolul următorGlaucom spiritual

  Măreţia nimicniciei noastre

  Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. (Psalmii 19:1)

  „Führer [Lider], încă un vrăjmaş v-a declarat război.” „Care?” întrebă Hitler. „Trujillo, preşedintele Republicii Dominicane.” Se spune că Hitler a cerut să i se aducă o hartă geografică şi, după ce a căutat multă vreme, a găsit o mică pată de pământ în mijlocul Mării Caraibelor. Apoi a luat un creion şi a încercuit punctul de pe hartă. Totul s-a rezolvat!

  Astronomii spun că, din spaţiu, planeta noastră se vede ca un balon albastru care pluteşte în univers. Cine suntem noi în mijlocul acestui spaţiu sideral? Ca să îţi faci o idee, fă următoarele: ia în mână un ac de siguranţă şi pune-l alături de o minge de baschet. Cam atât este Pământul în comparaţie cu Soarele!

  Soarele nu are nimic în plus faţă de sutele de milioane de stele care fac parte din Calea Lactee. În opinia lui Ariel A. Roth, „cele patru stele ale trapezului constelaţiei Orionului au de zece ori masa (cantitatea de materie) Soarelui şi strălucesc cu o putere de mii de ori mai mare decât cea a Soarelui”. El a mai adăugat că „Soarele nostru are nevoie de aproximativ 250 de milioane de ani pentru a se învârti o singură dată în jurul galaxiei noastre”. – La science découvre Dieu, pp. 47–48. Soarele este doar un punct în Calea Lactee.

  Dar să nu crezi că cea mai mare din întreg universul este Calea Lactee. Dacă studiem toate descoperirile ştiinţifice, până în prezent, galaxia noastră este una din cele peste o sută de miliarde de galaxii care există în acest mic colţ de univers care a fost explorat de telescoapele noastre.

  Acum probabil că poţi înţelege mai bine ce spune psalmistul, contemplând imensitatea spaţiului, când, plin de entuziasm, scria următoarele: „Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale – luna şi stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: «Ce este omul ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă!»” (Psalmii 8:3,4).

  Da, Dumnezeul care controlează miliardele şi miliardele de stele Se îngrijeşte şi de tine! Deşi nu eşti decât un mic punct în mijlocul universului infinit, Domnul Se gândeşte la tine, te cunoaşte pe nume, îţi ştie bucuriile şi necazurile.

  Deşi eşti foarte mic, tu poţi conta pe atenţia personalizată a unui Dumnezeu foarte mare.

  #Dumnezeunepoartădegrijă #avemvaloare

  Măreţia nimicniciei noastre - 2017. Dumnezeul care controlează miliardele şi miliardele de stele Se îngrijeşte şi de tine! Deşi nu eşti decât un mic punct în mijlocul universului infinit, Domnul Se gândeşte la tine, te cunoaşte pe nume, îţi ştie bucuriile şi necazurile.
#Dumnezeunepoartădegrijă #avemvaloare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...