Articolul precedentMergând și fiind împreună
  Articolul următorGlaucom spiritual

  Măreţia nimicniciei noastre

  Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. (Psalmii 19:1)

  „Führer [Lider], încă un vrăjmaş v-a declarat război.” „Care?” întrebă Hitler. „Trujillo, preşedintele Republicii Dominicane.” Se spune că Hitler a cerut să i se aducă o hartă geografică şi, după ce a căutat multă vreme, a găsit o mică pată de pământ în mijlocul Mării Caraibelor. Apoi a luat un creion şi a încercuit punctul de pe hartă. Totul s-a rezolvat!

  Astronomii spun că, din spaţiu, planeta noastră se vede ca un balon albastru care pluteşte în univers. Cine suntem noi în mijlocul acestui spaţiu sideral? Ca să îţi faci o idee, fă următoarele: ia în mână un ac de siguranţă şi pune-l alături de o minge de baschet. Cam atât este Pământul în comparaţie cu Soarele!

  Soarele nu are nimic în plus faţă de sutele de milioane de stele care fac parte din Calea Lactee. În opinia lui Ariel A. Roth, „cele patru stele ale trapezului constelaţiei Orionului au de zece ori masa (cantitatea de materie) Soarelui şi strălucesc cu o putere de mii de ori mai mare decât cea a Soarelui”. El a mai adăugat că „Soarele nostru are nevoie de aproximativ 250 de milioane de ani pentru a se învârti o singură dată în jurul galaxiei noastre”. – La science découvre Dieu, pp. 47–48. Soarele este doar un punct în Calea Lactee.

  Dar să nu crezi că cea mai mare din întreg universul este Calea Lactee. Dacă studiem toate descoperirile ştiinţifice, până în prezent, galaxia noastră este una din cele peste o sută de miliarde de galaxii care există în acest mic colţ de univers care a fost explorat de telescoapele noastre.

  Acum probabil că poţi înţelege mai bine ce spune psalmistul, contemplând imensitatea spaţiului, când, plin de entuziasm, scria următoarele: „Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale – luna şi stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: «Ce este omul ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă!»” (Psalmii 8:3,4).

  Da, Dumnezeul care controlează miliardele şi miliardele de stele Se îngrijeşte şi de tine! Deşi nu eşti decât un mic punct în mijlocul universului infinit, Domnul Se gândeşte la tine, te cunoaşte pe nume, îţi ştie bucuriile şi necazurile.

  Deşi eşti foarte mic, tu poţi conta pe atenţia personalizată a unui Dumnezeu foarte mare.

  #Dumnezeunepoartădegrijă #avemvaloare

  Măreţia nimicniciei noastre - 2017. Dumnezeul care controlează miliardele şi miliardele de stele Se îngrijeşte şi de tine! Deşi nu eşti decât un mic punct în mijlocul universului infinit, Domnul Se gândeşte la tine, te cunoaşte pe nume, îţi ştie bucuriile şi necazurile.
#Dumnezeunepoartădegrijă #avemvaloare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...