Dumnezeu nu suferă de hipermnezie

Eu, Eu îţi şterg fărădelegile pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale. (Isaia 43:25)

Ne apropiem de încheierea anului, perioadă în care ne amintim de cele mai importante evenimente ale anului care a trecut şi facem pregătiri pentru anul care vine. Poţi să îţi aminteşti tot ce s-a întâmplat, locurile pe care le-ai vizitat şi persoanele noi pe care le-ai întâlnit? Sunt oameni care au această capacitate, se numeşte hipermnezie. Aceste persoane au o memorie autobiografică foarte dezvoltată, care le permite să îşi amintească fiecare zi din viaţa lor, o zi dintr-o săptămână anume, persoanele pe care le-au întâlnit, ce au făcut în acea zi şi multe alte detalii care par fără importanţă pentru majoritatea dintre noi.

Jill Price a fost primul caz de hipermnezie studiat. Chiar ea a declarat „că îşi aminteşte tot ce s-a întâmplat în viaţa ei din data de 5 februarie 1980. A fost o zi de marţi.” În septembrie 2012, Jill a acordat un interviu în care a vorbit despre dificultăţile cu care s-a confruntat din cauza faptului că nu uită nimic. Când i-am citit povestea, mi-am dorit să am şi eu această capacitate şi probabil că şi tu ai dori să ai hipermnezie. Dar să ne gândim puţin la următorul lucru: îţi poţi imagina cât de greu ar fi să nu poţi uita o amintire dureroasă sau un moment traumatizant? Dacă nu poţi uita, nu poţi nici ierta!

Sunt sigur că la acest sfârşit de an, tu doreşti să dai pagina şi să laşi în urmă toate greşelile pe care le-ai făcut. Ştiu că poate ai vrea să ştergi unele zile din calendar şi să trăieşti de parcă nu s-ar fi întâmplat. Dacă este aşa, am o veste bună pentru tine: Dumnezeu nu suferă de hipermnezie. El ştie să uite! În Mica 7:19, Dumnezeu promite să arunce „în fundul mării toate păcatele noastre” şi, în Isaia 43:25, El ne asigură: „Nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale.” Ce făgăduinţă frumoasă! Toate greşelile pe care le-am făcut în acest an, toate acele cuvinte pe care nu am fi vrut să le spunem, deja Dumnezeu le-a aruncat în fundul mării şi nu Îşi mai aduce aminte de ele.

În această perioadă a anului, puţin contează ce ai făcut, mila lui Dumnezeu întotdeauna va fi mai mare decât păcatul tău. Acum, Dumnezeu îţi deschide o uşă nouă, îţi oferă ocazia de a începe un an nou şi, de ce nu, o viaţă nouă în Hristos Isus. La urma urmei, Dumnezeu deja a uitat greşelile tale din trecut.

#Dumnezeuuită

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor