Articolul precedentGlaucom spiritual
  Articolul următorCând nimic înseamna totul

  Dumnezeu nu suferă de hipermnezie

  Eu, Eu îţi şterg fărădelegile pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale. (Isaia 43:25)

  Ne apropiem de încheierea anului, perioadă în care ne amintim de cele mai importante evenimente ale anului care a trecut şi facem pregătiri pentru anul care vine. Poţi să îţi aminteşti tot ce s-a întâmplat, locurile pe care le-ai vizitat şi persoanele noi pe care le-ai întâlnit? Sunt oameni care au această capacitate, se numeşte hipermnezie. Aceste persoane au o memorie autobiografică foarte dezvoltată, care le permite să îşi amintească fiecare zi din viaţa lor, o zi dintr-o săptămână anume, persoanele pe care le-au întâlnit, ce au făcut în acea zi şi multe alte detalii care par fără importanţă pentru majoritatea dintre noi.

  Jill Price a fost primul caz de hipermnezie studiat. Chiar ea a declarat „că îşi aminteşte tot ce s-a întâmplat în viaţa ei din data de 5 februarie 1980. A fost o zi de marţi.” În septembrie 2012, Jill a acordat un interviu în care a vorbit despre dificultăţile cu care s-a confruntat din cauza faptului că nu uită nimic. Când i-am citit povestea, mi-am dorit să am şi eu această capacitate şi probabil că şi tu ai dori să ai hipermnezie. Dar să ne gândim puţin la următorul lucru: îţi poţi imagina cât de greu ar fi să nu poţi uita o amintire dureroasă sau un moment traumatizant? Dacă nu poţi uita, nu poţi nici ierta!

  Sunt sigur că la acest sfârşit de an, tu doreşti să dai pagina şi să laşi în urmă toate greşelile pe care le-ai făcut. Ştiu că poate ai vrea să ştergi unele zile din calendar şi să trăieşti de parcă nu s-ar fi întâmplat. Dacă este aşa, am o veste bună pentru tine: Dumnezeu nu suferă de hipermnezie. El ştie să uite! În Mica 7:19, Dumnezeu promite să arunce „în fundul mării toate păcatele noastre” şi, în Isaia 43:25, El ne asigură: „Nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale.” Ce făgăduinţă frumoasă! Toate greşelile pe care le-am făcut în acest an, toate acele cuvinte pe care nu am fi vrut să le spunem, deja Dumnezeu le-a aruncat în fundul mării şi nu Îşi mai aduce aminte de ele.

  În această perioadă a anului, puţin contează ce ai făcut, mila lui Dumnezeu întotdeauna va fi mai mare decât păcatul tău. Acum, Dumnezeu îţi deschide o uşă nouă, îţi oferă ocazia de a începe un an nou şi, de ce nu, o viaţă nouă în Hristos Isus. La urma urmei, Dumnezeu deja a uitat greşelile tale din trecut.

  #Dumnezeuuită

  Dumnezeu nu suferă de hipermnezie - 2017. Puţin contează ce ai făcut, mila lui Dumnezeu întotdeauna va fi mai mare decât păcatul tău. Acum, Dumnezeu îţi deschide o uşă nouă, îţi oferă ocazia de a începe un an nou şi, de ce nu, o viaţă nouă în Hristos Isus. La urma urmei, Dumnezeu deja a uitat greşelile tale din trecut.
#Dumnezeuuită
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...