Articolul precedentGlaucom spiritual
  Articolul următorCând nimic înseamna totul

  Dumnezeu nu suferă de hipermnezie

  Eu, Eu îţi şterg fărădelegile pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale. (Isaia 43:25)

  Ne apropiem de încheierea anului, perioadă în care ne amintim de cele mai importante evenimente ale anului care a trecut şi facem pregătiri pentru anul care vine. Poţi să îţi aminteşti tot ce s-a întâmplat, locurile pe care le-ai vizitat şi persoanele noi pe care le-ai întâlnit? Sunt oameni care au această capacitate, se numeşte hipermnezie. Aceste persoane au o memorie autobiografică foarte dezvoltată, care le permite să îşi amintească fiecare zi din viaţa lor, o zi dintr-o săptămână anume, persoanele pe care le-au întâlnit, ce au făcut în acea zi şi multe alte detalii care par fără importanţă pentru majoritatea dintre noi.

  Jill Price a fost primul caz de hipermnezie studiat. Chiar ea a declarat „că îşi aminteşte tot ce s-a întâmplat în viaţa ei din data de 5 februarie 1980. A fost o zi de marţi.” În septembrie 2012, Jill a acordat un interviu în care a vorbit despre dificultăţile cu care s-a confruntat din cauza faptului că nu uită nimic. Când i-am citit povestea, mi-am dorit să am şi eu această capacitate şi probabil că şi tu ai dori să ai hipermnezie. Dar să ne gândim puţin la următorul lucru: îţi poţi imagina cât de greu ar fi să nu poţi uita o amintire dureroasă sau un moment traumatizant? Dacă nu poţi uita, nu poţi nici ierta!

  Sunt sigur că la acest sfârşit de an, tu doreşti să dai pagina şi să laşi în urmă toate greşelile pe care le-ai făcut. Ştiu că poate ai vrea să ştergi unele zile din calendar şi să trăieşti de parcă nu s-ar fi întâmplat. Dacă este aşa, am o veste bună pentru tine: Dumnezeu nu suferă de hipermnezie. El ştie să uite! În Mica 7:19, Dumnezeu promite să arunce „în fundul mării toate păcatele noastre” şi, în Isaia 43:25, El ne asigură: „Nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale.” Ce făgăduinţă frumoasă! Toate greşelile pe care le-am făcut în acest an, toate acele cuvinte pe care nu am fi vrut să le spunem, deja Dumnezeu le-a aruncat în fundul mării şi nu Îşi mai aduce aminte de ele.

  În această perioadă a anului, puţin contează ce ai făcut, mila lui Dumnezeu întotdeauna va fi mai mare decât păcatul tău. Acum, Dumnezeu îţi deschide o uşă nouă, îţi oferă ocazia de a începe un an nou şi, de ce nu, o viaţă nouă în Hristos Isus. La urma urmei, Dumnezeu deja a uitat greşelile tale din trecut.

  #Dumnezeuuită

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...