Articolul precedentCând nimic înseamna totul
  Articolul următorZahar dimineaţa…

  Ce vreau eu să secer?

  Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul aceea va şi secera. (Galateni 6:7)

  După o altercaţie violentă cu vecinul său, un tânăr a hotărât să se răzbune. Într-o noapte, a intrat „pe câmpul vecinului şi a semănat o cantitate mare dintr-o buruiană periculoasă, nu doar datorită creşterii şi răspândirii ei rapide, ci şi pentru că, odată ce a prins rădăcini, este nevoie de eforturi serioase pentru a o smulge”. După ce şi-a dus la îndeplinire planul dezastruos, tânărul s-a simţit foarte mulţumit cu el însuşi.

  Dar, ironia sorţii: tânărul s-a îndrăgostit de fata vecinului şi şansa a făcut ca şi ei să îi placă de el. După o vreme, el a cerut-o în căsătorie. Tatăl fetei le dădu cadou de nuntă „chiar câmpul pe care tânărul s-a bucurat să îl umple de buruieni”. Îţi poţi imagina surpriza neplăcută a proaspătului căsătorit, când nu a avut ce să mai facă decât să accepte terenul şi apoi să muncească din greu pentru a repara răul pe care chiar el l-a produs. Ruşinat de fapta lui, nu a putut „decât să afirme, cuprins de durere: Sunt pe cale să secer ce am semănat cu mâna mea” (Enrique Chaji şi Francesc X. Gelabert, Aprenda a pensa en positivo [Învaţă să gândeşti pozitiv], pp. 79–80).

  Avea perfectă dreptate! Aş vrea să te întreb: tu ce ai semănat pe terenul inimii tale? Care sunt obiceiurile pe care le cultivi? Oricare ar fi răspunsul tău la aceste întrebări, trebuie să ştii că ceea ce faci acum cu viaţa ta va aduce rezultate care îţi vor influenţa prezentul, dar şi viitorul.

  În urmă cu două mii de ani, apostolul Pavel scria în Epistola către galateni: „Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea, dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viaţa veşnică. Să nu obosim în facerea binelui, căci la vremea potrivită vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală” (Galateni 6:7-9).

  Dacă acest tânăr ar fi urmat sfatul lui Pavel, el ar fi primit în dar de nuntă un teren fertil. Dar egoismul şi spiritul lui de răzbunare l-au dus la ruină. Gândeşte-te la ce ai semănat în viaţa ta în tot acest an şi răspunde la următoarea întrebare: ce fel de recoltă vei culege?

  #seamănăbine #nufirăzbunător

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...