Articolul precedentCând nimic înseamna totul
  Articolul următorZahar dimineaţa…

  Ce vreau eu să secer?

  Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul aceea va şi secera. (Galateni 6:7)

  După o altercaţie violentă cu vecinul său, un tânăr a hotărât să se răzbune. Într-o noapte, a intrat „pe câmpul vecinului şi a semănat o cantitate mare dintr-o buruiană periculoasă, nu doar datorită creşterii şi răspândirii ei rapide, ci şi pentru că, odată ce a prins rădăcini, este nevoie de eforturi serioase pentru a o smulge”. După ce şi-a dus la îndeplinire planul dezastruos, tânărul s-a simţit foarte mulţumit cu el însuşi.

  Dar, ironia sorţii: tânărul s-a îndrăgostit de fata vecinului şi şansa a făcut ca şi ei să îi placă de el. După o vreme, el a cerut-o în căsătorie. Tatăl fetei le dădu cadou de nuntă „chiar câmpul pe care tânărul s-a bucurat să îl umple de buruieni”. Îţi poţi imagina surpriza neplăcută a proaspătului căsătorit, când nu a avut ce să mai facă decât să accepte terenul şi apoi să muncească din greu pentru a repara răul pe care chiar el l-a produs. Ruşinat de fapta lui, nu a putut „decât să afirme, cuprins de durere: Sunt pe cale să secer ce am semănat cu mâna mea” (Enrique Chaji şi Francesc X. Gelabert, Aprenda a pensa en positivo [Învaţă să gândeşti pozitiv], pp. 79–80).

  Avea perfectă dreptate! Aş vrea să te întreb: tu ce ai semănat pe terenul inimii tale? Care sunt obiceiurile pe care le cultivi? Oricare ar fi răspunsul tău la aceste întrebări, trebuie să ştii că ceea ce faci acum cu viaţa ta va aduce rezultate care îţi vor influenţa prezentul, dar şi viitorul.

  În urmă cu două mii de ani, apostolul Pavel scria în Epistola către galateni: „Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea, dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viaţa veşnică. Să nu obosim în facerea binelui, căci la vremea potrivită vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală” (Galateni 6:7-9).

  Dacă acest tânăr ar fi urmat sfatul lui Pavel, el ar fi primit în dar de nuntă un teren fertil. Dar egoismul şi spiritul lui de răzbunare l-au dus la ruină. Gândeşte-te la ce ai semănat în viaţa ta în tot acest an şi răspunde la următoarea întrebare: ce fel de recoltă vei culege?

  #seamănăbine #nufirăzbunător

  Ce vreau eu să secer? - 2017. Tu ce ai semănat pe terenul inimii tale? Care sunt obiceiurile pe care le cultivi? Oricare ar fi răspunsul tău la aceste întrebări, trebuie să ştii că ceea ce faci acum cu viaţa ta va aduce rezultate care îţi vor influenţa prezentul, dar şi viitorul.
#seamănăbine #nufirăzbunător
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...