Articolul precedentZahar dimineaţa…
  Articolul următorPrevenind înşelăciunea

  Cea mai bună protecţie

  Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne, Dumnezeule! În Tine mă încred din tinereţea mea. (Psalmii 71:5)

  Un tânăr căruia îi era teamă de moarte a fost recrutat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Zi şi noapte l-a chinuit o întrebare: cum să evite moartea pe câmpul de bătălie? Pentru a evita ca temerea lui să se materializeze, tânărul purta întotdeauna la gât o mică statuetă a lui „Buddha”, la fiecare mână trei inele aducătoare de fericire şi la cureaua de la cască a agăţat 22 de bileţele pentru noroc.

  La gamba stângă avea o incantaţie împotriva muşcăturilor de şarpe şi a malariei, iar în buzunarele uniformei avea paisprezece bucăţi de mătase cu inscripţii magice, care trebuiau să îl protejeze de proiectilele vrăjmaşe” (Renee Coffee, The Incredible Voyage [Incredibila călătorie], p. 163). În inima lui, el era blindat. Crezi că tot acest arsenal îl putea proteja? Cu siguranţă că nu! Bietul băiat a murit ciuruit de gloanţe într-un schimb de focuri. Talismanele lui nu l-au putut proteja.

  Această poveste îmi aminteşte de un eveniment care s-a petrecut pe vremea prorocului Isaia. În acea vreme, mulţi oameni s-au depărtat de Creator şi au început să se închine la dumnezei, „lucrarea mâinilor lor, înaintea lucrurilor făcute de degetele lor” (vezi Isaia 2:8). Dar când Domnul a hotărât să îi pedepsească pe închinătorii la idoli, aceştia s-au ascuns în adăposturi, de unde au aruncat „idolii de argint şi idolii de aur” (vezi v. 20), care nu au putut să îi protejeze de distrugerea iminentă.

  Astăzi, mii şi mii de oameni nu ies din casă până nu citesc ce le spun „astrele”. Ei cred că astrologia le oferă siguranţa pe care şi-o doresc atât de mult. Dar noi ştim că nu există niciun talisman pe acest pământ care să ne poată elibera de forţele răului. Cel mai bun lucru pe care putem să îl facem este să mergem la Dumnezeu şi să îi spunem: „Doamne, Dumnezeule, în Tine îmi caut scăparea! Scapă-mă de toţi prigonitorii mei şi izbăveşte-mă, ca să nu mă sfâşie ca un leu care înghite fără să sară cineva în ajutor” (Psalmii 7:1,2).

  Cât de bine ar fi dacă fiecare am spune: „Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne, Dumnezeule! În Tine mă încred din tinereţea mea” (Psalmii 71:5). Făcând acest lucru, vom putea să ne bucurăm pentru totdeauna de următoarea făgăduinţă: „El este preaiubitul Domnului, El va locui la adăpost lângă Dânsul. Domnul îl va ocroti totdeauna şi se va odihni între umerii Lui” (Deuteronomul 33:12).

  Cea mai bună protecţie - 2017. Știm că nu există niciun talisman pe acest pământ care să ne poată elibera de forţele răului. Cel mai bun lucru pe care putem să îl facem este să mergem la Dumnezeu şi să îi spunem: „Doamne, Dumnezeule, în Tine îmi caut scăparea!” (Psalmii 7:1,2).
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...