Articolul precedentZahar dimineaţa…
  Articolul următorPrevenind înşelăciunea

  Cea mai bună protecţie

  Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne, Dumnezeule! În Tine mă încred din tinereţea mea. (Psalmii 71:5)

  Un tânăr căruia îi era teamă de moarte a fost recrutat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Zi şi noapte l-a chinuit o întrebare: cum să evite moartea pe câmpul de bătălie? Pentru a evita ca temerea lui să se materializeze, tânărul purta întotdeauna la gât o mică statuetă a lui „Buddha”, la fiecare mână trei inele aducătoare de fericire şi la cureaua de la cască a agăţat 22 de bileţele pentru noroc.

  La gamba stângă avea o incantaţie împotriva muşcăturilor de şarpe şi a malariei, iar în buzunarele uniformei avea paisprezece bucăţi de mătase cu inscripţii magice, care trebuiau să îl protejeze de proiectilele vrăjmaşe” (Renee Coffee, The Incredible Voyage [Incredibila călătorie], p. 163). În inima lui, el era blindat. Crezi că tot acest arsenal îl putea proteja? Cu siguranţă că nu! Bietul băiat a murit ciuruit de gloanţe într-un schimb de focuri. Talismanele lui nu l-au putut proteja.

  Această poveste îmi aminteşte de un eveniment care s-a petrecut pe vremea prorocului Isaia. În acea vreme, mulţi oameni s-au depărtat de Creator şi au început să se închine la dumnezei, „lucrarea mâinilor lor, înaintea lucrurilor făcute de degetele lor” (vezi Isaia 2:8). Dar când Domnul a hotărât să îi pedepsească pe închinătorii la idoli, aceştia s-au ascuns în adăposturi, de unde au aruncat „idolii de argint şi idolii de aur” (vezi v. 20), care nu au putut să îi protejeze de distrugerea iminentă.

  Astăzi, mii şi mii de oameni nu ies din casă până nu citesc ce le spun „astrele”. Ei cred că astrologia le oferă siguranţa pe care şi-o doresc atât de mult. Dar noi ştim că nu există niciun talisman pe acest pământ care să ne poată elibera de forţele răului. Cel mai bun lucru pe care putem să îl facem este să mergem la Dumnezeu şi să îi spunem: „Doamne, Dumnezeule, în Tine îmi caut scăparea! Scapă-mă de toţi prigonitorii mei şi izbăveşte-mă, ca să nu mă sfâşie ca un leu care înghite fără să sară cineva în ajutor” (Psalmii 7:1,2).

  Cât de bine ar fi dacă fiecare am spune: „Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne, Dumnezeule! În Tine mă încred din tinereţea mea” (Psalmii 71:5). Făcând acest lucru, vom putea să ne bucurăm pentru totdeauna de următoarea făgăduinţă: „El este preaiubitul Domnului, El va locui la adăpost lângă Dânsul. Domnul îl va ocroti totdeauna şi se va odihni între umerii Lui” (Deuteronomul 33:12).

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...