Articolul precedentZahar dimineaţa…
  Articolul următorPrevenind înşelăciunea

  Cea mai bună protecţie

  Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne, Dumnezeule! În Tine mă încred din tinereţea mea. (Psalmii 71:5)

  Un tânăr căruia îi era teamă de moarte a fost recrutat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Zi şi noapte l-a chinuit o întrebare: cum să evite moartea pe câmpul de bătălie? Pentru a evita ca temerea lui să se materializeze, tânărul purta întotdeauna la gât o mică statuetă a lui „Buddha”, la fiecare mână trei inele aducătoare de fericire şi la cureaua de la cască a agăţat 22 de bileţele pentru noroc.

  La gamba stângă avea o incantaţie împotriva muşcăturilor de şarpe şi a malariei, iar în buzunarele uniformei avea paisprezece bucăţi de mătase cu inscripţii magice, care trebuiau să îl protejeze de proiectilele vrăjmaşe” (Renee Coffee, The Incredible Voyage [Incredibila călătorie], p. 163). În inima lui, el era blindat. Crezi că tot acest arsenal îl putea proteja? Cu siguranţă că nu! Bietul băiat a murit ciuruit de gloanţe într-un schimb de focuri. Talismanele lui nu l-au putut proteja.

  Această poveste îmi aminteşte de un eveniment care s-a petrecut pe vremea prorocului Isaia. În acea vreme, mulţi oameni s-au depărtat de Creator şi au început să se închine la dumnezei, „lucrarea mâinilor lor, înaintea lucrurilor făcute de degetele lor” (vezi Isaia 2:8). Dar când Domnul a hotărât să îi pedepsească pe închinătorii la idoli, aceştia s-au ascuns în adăposturi, de unde au aruncat „idolii de argint şi idolii de aur” (vezi v. 20), care nu au putut să îi protejeze de distrugerea iminentă.

  Astăzi, mii şi mii de oameni nu ies din casă până nu citesc ce le spun „astrele”. Ei cred că astrologia le oferă siguranţa pe care şi-o doresc atât de mult. Dar noi ştim că nu există niciun talisman pe acest pământ care să ne poată elibera de forţele răului. Cel mai bun lucru pe care putem să îl facem este să mergem la Dumnezeu şi să îi spunem: „Doamne, Dumnezeule, în Tine îmi caut scăparea! Scapă-mă de toţi prigonitorii mei şi izbăveşte-mă, ca să nu mă sfâşie ca un leu care înghite fără să sară cineva în ajutor” (Psalmii 7:1,2).

  Cât de bine ar fi dacă fiecare am spune: „Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne, Dumnezeule! În Tine mă încred din tinereţea mea” (Psalmii 71:5). Făcând acest lucru, vom putea să ne bucurăm pentru totdeauna de următoarea făgăduinţă: „El este preaiubitul Domnului, El va locui la adăpost lângă Dânsul. Domnul îl va ocroti totdeauna şi se va odihni între umerii Lui” (Deuteronomul 33:12).

  Cea mai bună protecţie - 2017. Știm că nu există niciun talisman pe acest pământ care să ne poată elibera de forţele răului. Cel mai bun lucru pe care putem să îl facem este să mergem la Dumnezeu şi să îi spunem: „Doamne, Dumnezeule, în Tine îmi caut scăparea!” (Psalmii 7:1,2).
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...