Articolul precedentPrevenind înşelăciunea
  Articolul următorDiamante de crăciun

  :)

  Te voi binecuvânta dar toată viaţa mea şi în Numele Tău îmi voi ridica mâinile. (Psalmii 63:4)

  Care este titlul meditaţiei din această zi? Să nu îmi spui că nu ştii! Sunt sigur că ai mai văzut acest semn. Eu l-am folosit pentru a-ţi atrage atenţia. Se numeşte emoticon, alăturarea a doi termeni, emoţie şi iconiţă şi este un simbol care reprezintă o emoţie. Deşi apărute relativ recent, datorită reţelelor sociale şi serviciilor de mesagerie electronică, emoticoanele sunt mai vechi decât calculatoarele.

  Încă din 1881, revista americană de satiră Puck a publicat patru emoticoane tipografice. Pentru a vedea asemănarea dintre emoticoane şi faţa umană, trebuie doar să înclini puţin capul spre stânga. Emoticoanele au fost create de-a lungul anilor, atribuind abrevieri simbolice expresiilor faciale şi emoţiilor, permiţându-ne astfel să trecem dincolo de limitele comunicării verbale. În primele cinci luni ale anului, 1 700 miliarde de emoticoane au fost utilizate pe Twitter!

  Cu ajutorul acestui limbaj simbolic, putem exprima: bucurie :-), tristeţe :-(, surprindere :-o, confuzie :-s, indiferenţă ._., un pupic :-*, un zâmbet larg X-D, ochelari 8-), limba scoasă :-p, poţi să faci cu ochiul ;-), clasica inimioară <3 şi multe alte emoţii şi gesturi limitate doar de creativitatea ta.

  De ce îţi vorbesc despre acest lucru? Pentru că emoticoanele nu sunt altceva decât o reflectare a umanităţii noastre. Noi suntem fiinţe emotive şi avem nevoie să exprimăm ceea ce simţim într-un fel în care celălalt să ne înţeleagă. Psihologii au demonstrat că atunci când vedem un emoticon într-un mesaj, creierul nostru reacţionează la fel ca atunci când vedem o faţă; tocmai de aceea, atunci când scriem „sunt bucuros” sau doar simplu un emoticon „:-)” nu este acelaşi lucru.

  Acum vreau să te întreb: tu cum te simţi ştiind că Dumnezeu te iubeşte, te protejează, te însoţeşte, că El L-a dat pe Fiul Lui pentru tine şi că vine să te caute? Exprimă-ţi emoţiile, spune-le prietenilor tăi. Psalmistul ne-a spus în versetul de astăzi că emoticoanele au existat chiar şi pe vremea lui: „Te voi binecuvânta dar toată viaţa mea şi în Numele Tău îmi voi ridica mâinile O/.” Laudă-L pe Domnul şi fii fericit, El te iubeşte! :-)

  #exprimă-ţiemoţiile #laudă-LpeDomnul

  :) - 2017. Tu cum te simţi ştiind că Dumnezeu te iubeşte, te protejează, te însoţeşte, că El L-a dat pe Fiul Lui pentru tine şi că vine să te caute? Exprimă-ţi emoţiile, spune-le prietenilor tăi.
#exprimă-ţiemoţiile #laudă-LpeDomnul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...