Articolul precedentPrevenind înşelăciunea
  Articolul următorDiamante de crăciun

  :)

  Te voi binecuvânta dar toată viaţa mea şi în Numele Tău îmi voi ridica mâinile. (Psalmii 63:4)

  Care este titlul meditaţiei din această zi? Să nu îmi spui că nu ştii! Sunt sigur că ai mai văzut acest semn. Eu l-am folosit pentru a-ţi atrage atenţia. Se numeşte emoticon, alăturarea a doi termeni, emoţie şi iconiţă şi este un simbol care reprezintă o emoţie. Deşi apărute relativ recent, datorită reţelelor sociale şi serviciilor de mesagerie electronică, emoticoanele sunt mai vechi decât calculatoarele.

  Încă din 1881, revista americană de satiră Puck a publicat patru emoticoane tipografice. Pentru a vedea asemănarea dintre emoticoane şi faţa umană, trebuie doar să înclini puţin capul spre stânga. Emoticoanele au fost create de-a lungul anilor, atribuind abrevieri simbolice expresiilor faciale şi emoţiilor, permiţându-ne astfel să trecem dincolo de limitele comunicării verbale. În primele cinci luni ale anului, 1 700 miliarde de emoticoane au fost utilizate pe Twitter!

  Cu ajutorul acestui limbaj simbolic, putem exprima: bucurie :-), tristeţe :-(, surprindere :-o, confuzie :-s, indiferenţă ._., un pupic :-*, un zâmbet larg X-D, ochelari 8-), limba scoasă :-p, poţi să faci cu ochiul ;-), clasica inimioară <3 şi multe alte emoţii şi gesturi limitate doar de creativitatea ta.

  De ce îţi vorbesc despre acest lucru? Pentru că emoticoanele nu sunt altceva decât o reflectare a umanităţii noastre. Noi suntem fiinţe emotive şi avem nevoie să exprimăm ceea ce simţim într-un fel în care celălalt să ne înţeleagă. Psihologii au demonstrat că atunci când vedem un emoticon într-un mesaj, creierul nostru reacţionează la fel ca atunci când vedem o faţă; tocmai de aceea, atunci când scriem „sunt bucuros” sau doar simplu un emoticon „:-)” nu este acelaşi lucru.

  Acum vreau să te întreb: tu cum te simţi ştiind că Dumnezeu te iubeşte, te protejează, te însoţeşte, că El L-a dat pe Fiul Lui pentru tine şi că vine să te caute? Exprimă-ţi emoţiile, spune-le prietenilor tăi. Psalmistul ne-a spus în versetul de astăzi că emoticoanele au existat chiar şi pe vremea lui: „Te voi binecuvânta dar toată viaţa mea şi în Numele Tău îmi voi ridica mâinile O/.” Laudă-L pe Domnul şi fii fericit, El te iubeşte! :-)

  #exprimă-ţiemoţiile #laudă-LpeDomnul

  :) - 2017. Tu cum te simţi ştiind că Dumnezeu te iubeşte, te protejează, te însoţeşte, că El L-a dat pe Fiul Lui pentru tine şi că vine să te caute? Exprimă-ţi emoţiile, spune-le prietenilor tăi.
#exprimă-ţiemoţiile #laudă-LpeDomnul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...