Dumnezeu este aici

  Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele. (Evrei 2:14)

  „Dumneavoastră sunteţi?” a întrebat o fetiţă atunci când l-a întâlnit într-un parc din oraşul Washington pe preşedintele Obama. În timp ce mergea spre departamentul Ministerului de Interne, preşedintele s-a oprit şi a salutat oamenii, felicitându-i pe câţiva care îşi sărbătoreau ziua de naştere, i-a întrebat cum îi cheamă, a dăruit ciocolată câtorva copii şi a dat mâna cu câţiva vânzători ambulanţi. Poţi vedea acest material video pe canalul oficial de YouTube al Casei Albe. Unul dintre cele mai preţioase momente ale materialului video a fost imaginea cu o doamnă care, dorind să se fotografieze cu preşedintele american, a exclamat plină de euforie: „Este formidabil! Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea! Oamenii vor crede că mi-am făcut poză cu o statuie de ceară, şi nu cu preşedintele în persoană!”

  Cum ai reacţiona dacă l-ai întâlni pe preşedintele ţării tale? Ce i-ai spune dacă l-ai vedea pe stradă? Acum aş vrea să meditezi la următoarele: Într-o zi, Împăratul universului, Creatorul a tot ce există, Maiestatea cerului, a hotărât să viziteze lumea noastră. Biblia relatează următoarele: „Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi” (Ioan 1:14). Pavel face referire la acest eveniment în următorii termeni: „Şi fără îndoială, mare este taina evlaviei… Cel ce a fost arătat în trup a fost dovedit neprihănit în Duhul” (1 Timotei 3:16). Dumnezeu S-a făcut om şi a locuit printre noi, a umblat printre noi, a trăit printre noi. Astăzi, două mii de ani mai târziu, Hristos continuă să treacă prin oraşele noastre, prin cartierele noastre, dorindu-Şi ca oamenii să se oprească şi să Îi spună bun venit, să Îi vorbească, să Îi povestească problemele lor. Dacă astăzi Îl întâlneşti pe Hristos, cu siguranţă că va fi cea mai frumoasă zi din viaţa ta.

  Este cu adevărat surprinzător că Obama a mers pe jos într-un parc din Washington, dar şi mai admirabil a fost că Hristos S-a făcut atât de asemănător cu noi şi a trăit într-un trup ca al nostru, iar timp de 33 de ani, a simţit ce înseamnă să fii om. „Şi prin faptul că El Însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi” (Evrei 2:18). Dumnezeul care S-a făcut om poate înţelege toate ispitele. El a fost ispitit ca şi tine.

  #Dumnezeucunoi

  Dumnezeu este aici - 2017. Hristos continuă să treacă prin oraşele noastre, prin cartierele noastre, dorindu-Şi ca oamenii să se oprească şi să Îi spună bun venit, să Îi vorbească, să Îi povestească problemele lor. Dacă astăzi Îl întâlneşti pe Hristos, cu siguranţă că va fi cea mai frumoasă zi din viaţa ta.
#Dumnezeucunoi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...