Dumnezeu este aici

  Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele. (Evrei 2:14)

  „Dumneavoastră sunteţi?” a întrebat o fetiţă atunci când l-a întâlnit într-un parc din oraşul Washington pe preşedintele Obama. În timp ce mergea spre departamentul Ministerului de Interne, preşedintele s-a oprit şi a salutat oamenii, felicitându-i pe câţiva care îşi sărbătoreau ziua de naştere, i-a întrebat cum îi cheamă, a dăruit ciocolată câtorva copii şi a dat mâna cu câţiva vânzători ambulanţi. Poţi vedea acest material video pe canalul oficial de YouTube al Casei Albe. Unul dintre cele mai preţioase momente ale materialului video a fost imaginea cu o doamnă care, dorind să se fotografieze cu preşedintele american, a exclamat plină de euforie: „Este formidabil! Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea! Oamenii vor crede că mi-am făcut poză cu o statuie de ceară, şi nu cu preşedintele în persoană!”

  Cum ai reacţiona dacă l-ai întâlni pe preşedintele ţării tale? Ce i-ai spune dacă l-ai vedea pe stradă? Acum aş vrea să meditezi la următoarele: Într-o zi, Împăratul universului, Creatorul a tot ce există, Maiestatea cerului, a hotărât să viziteze lumea noastră. Biblia relatează următoarele: „Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi” (Ioan 1:14). Pavel face referire la acest eveniment în următorii termeni: „Şi fără îndoială, mare este taina evlaviei… Cel ce a fost arătat în trup a fost dovedit neprihănit în Duhul” (1 Timotei 3:16). Dumnezeu S-a făcut om şi a locuit printre noi, a umblat printre noi, a trăit printre noi. Astăzi, două mii de ani mai târziu, Hristos continuă să treacă prin oraşele noastre, prin cartierele noastre, dorindu-Şi ca oamenii să se oprească şi să Îi spună bun venit, să Îi vorbească, să Îi povestească problemele lor. Dacă astăzi Îl întâlneşti pe Hristos, cu siguranţă că va fi cea mai frumoasă zi din viaţa ta.

  Este cu adevărat surprinzător că Obama a mers pe jos într-un parc din Washington, dar şi mai admirabil a fost că Hristos S-a făcut atât de asemănător cu noi şi a trăit într-un trup ca al nostru, iar timp de 33 de ani, a simţit ce înseamnă să fii om. „Şi prin faptul că El Însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi” (Evrei 2:18). Dumnezeul care S-a făcut om poate înţelege toate ispitele. El a fost ispitit ca şi tine.

  #Dumnezeucunoi

  Dumnezeu este aici - 2017. Hristos continuă să treacă prin oraşele noastre, prin cartierele noastre, dorindu-Şi ca oamenii să se oprească şi să Îi spună bun venit, să Îi vorbească, să Îi povestească problemele lor. Dacă astăzi Îl întâlneşti pe Hristos, cu siguranţă că va fi cea mai frumoasă zi din viaţa ta. #Dumnezeucunoi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...