Dumnezeu este aici

  Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele. (Evrei 2:14)

  „Dumneavoastră sunteţi?” a întrebat o fetiţă atunci când l-a întâlnit într-un parc din oraşul Washington pe preşedintele Obama. În timp ce mergea spre departamentul Ministerului de Interne, preşedintele s-a oprit şi a salutat oamenii, felicitându-i pe câţiva care îşi sărbătoreau ziua de naştere, i-a întrebat cum îi cheamă, a dăruit ciocolată câtorva copii şi a dat mâna cu câţiva vânzători ambulanţi. Poţi vedea acest material video pe canalul oficial de YouTube al Casei Albe. Unul dintre cele mai preţioase momente ale materialului video a fost imaginea cu o doamnă care, dorind să se fotografieze cu preşedintele american, a exclamat plină de euforie: „Este formidabil! Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea! Oamenii vor crede că mi-am făcut poză cu o statuie de ceară, şi nu cu preşedintele în persoană!”

  Cum ai reacţiona dacă l-ai întâlni pe preşedintele ţării tale? Ce i-ai spune dacă l-ai vedea pe stradă? Acum aş vrea să meditezi la următoarele: Într-o zi, Împăratul universului, Creatorul a tot ce există, Maiestatea cerului, a hotărât să viziteze lumea noastră. Biblia relatează următoarele: „Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi” (Ioan 1:14). Pavel face referire la acest eveniment în următorii termeni: „Şi fără îndoială, mare este taina evlaviei… Cel ce a fost arătat în trup a fost dovedit neprihănit în Duhul” (1 Timotei 3:16). Dumnezeu S-a făcut om şi a locuit printre noi, a umblat printre noi, a trăit printre noi. Astăzi, două mii de ani mai târziu, Hristos continuă să treacă prin oraşele noastre, prin cartierele noastre, dorindu-Şi ca oamenii să se oprească şi să Îi spună bun venit, să Îi vorbească, să Îi povestească problemele lor. Dacă astăzi Îl întâlneşti pe Hristos, cu siguranţă că va fi cea mai frumoasă zi din viaţa ta.

  Este cu adevărat surprinzător că Obama a mers pe jos într-un parc din Washington, dar şi mai admirabil a fost că Hristos S-a făcut atât de asemănător cu noi şi a trăit într-un trup ca al nostru, iar timp de 33 de ani, a simţit ce înseamnă să fii om. „Şi prin faptul că El Însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi” (Evrei 2:18). Dumnezeul care S-a făcut om poate înţelege toate ispitele. El a fost ispitit ca şi tine.

  #Dumnezeucunoi

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...