Eu sunt ieslea ta

Şi a născut pe Fiul ei cel întâi născut, L-a înfăşat în scutece şi L-a culcat într-o iesle, pentru că în casa de poposire nu era loc pentru ei. (Luca 2:7)

Într-o zi, Tony Campolo, fostul consilier spiritual al preşedintelui Bill Clinton, a auzit că cineva a furat copilaşul Isus din decorul ieslei din faţa primăriei oraşului Saint-Louis, din Missouri. Acest incident a avut un impact atât de mare, încât un jurnalist de la o televiziune a lansat apelul următor: „Cineva L-a furat pe Isus. Ieri seară, cineva a îndrăznit să intre în staulul amplasat în faţa primăriei şi a furat bebeluşul Isus. Astăzi, Isus nu a mai fost acolo. Dacă aveţi informaţii despre locul unde îl putem găsi, vă rugăm să ne contactaţi. Trebuie să Îl recuperăm pentru a-L pune acolo unde trebuie să fie” (Stories That Feed the Soul [Povestiri pentru suflet], p. 24).

Tu L-ai văzut pe Isus din iesle? Acel Isus a venit pentru a mântui „pe poporul Lui de păcatele sale” (Matei 1:21). Dacă te-ai îndoit de capacitatea lui Dumnezeu de a-ţi ierta păcatele, atunci trebuie să Îl cauţi pe Isus din iesle. El este „Emanuel, care, tălmăcit, înseamnă: «Dumnezeu este cu noi»” (Matei 1:23). Dacă tu crezi că Dumnezeu este o fiinţă distantă, atunci trebuie să Îl cauţi pe Isus din iesle. Isus din iesle este „Sfânt şi Fiul lui Dumnezeu” (Luca 1:35). Dacă presupui că Hristos nu este un Învăţător înţelept, doar o persoană din multele persoane care au trecut prin lume, atunci trebuie să Îl cauţi pe Isus care S-a născut în iesle şi să Îl accepţi ca Fiu al lui Dumnezeu.

Cel din Saint Louis probabil că nu a fost mai mult decât o poveste. Dar ştiai că, deşi viaţa ta poate că este la fel de murdară ca ieslea din Betleem, Isus vrea să Se nască în inima ta astăzi? O altă întrebare: L-au furat pe Isus din inima ta? Cântecul care a rezonat pe dealurile din Betleem se aude şi astăzi pentru noi: „Nu vă temeţi, căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul” (Luca 2:10,11). Invită-L din nou pe Isus în viaţa ta. Dacă ai fost jefuit, vino şi spune-I Domnului: Isus, eu sunt ieslea Ta!

#numi-lfuraţipeIsus #Isussuntiesleata

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor