Cei doi saci

Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. (Filipeni 4:8)

Trei bărbaţi purtau întotdeauna doi saci pe umăr, peste tot pe unde mergeau: un sac era în partea din faţă şi celălalt pe spate. Când au fost întrebaţi care era motivul, primul a răspuns: „În sacul din spate păstrez toate tratamentele bune primite din partea familiei şi a prietenilor. În sacul din faţă păstrez toate loviturile primite în viaţă. Din timp în timp, mă opresc, deschid sacul din faţă, iau câteva lucruri dureroase, le examinez, le revizuiesc, mi le reamintesc… şi mă plâng.”

Al doilea declară: „În sacul din faţă port toate acţiunile mele bune. Îmi place să mă opresc, să îl deschid, să admir cât de bun sunt şi să le vorbesc celorlalţi despre faptele mele bune. În celălalt sac, păstrez toate greşelile mele, sunt foarte grele, dar nu pot să scap de ele.”

Apoi al treilea spuse, râzând: „Vreau să vă spun că pentru mine, sacul pe care îl port în faţă este o adevărată minune. Acolo păstrez doar lucrurile pozitive pe care le descopăr în ceilalţi, toate binecuvântările pe care le-am primit, cât de minunat s-au purtat oamenii cu mine. Credeţi-mă, sacul acesta nu este greu de purtat. Dar faţă de cel din spate, este foarte greu! Dacă vă uitaţi cu atenţie veţi observa că nu am nimic în el. Pentru că are găuri, toate amintirile mele rele dispar.”

Cu care din cei trei te identifici tu? Nu crezi că este foarte trist să trăieşti ca primii doi? Nu ar fi deloc înţelept ca, ajuns în acest moment al anului, să îţi umpli viaţa cu amărăciune, amintindu-ţi fără încetare toate detaliile experienţelor mai puţin pozitive. Te vei simţi mai bine dacă vei medita, te vei gândi, vei reflecta şi îţi vei lua timp să îţi aminteşti de harul primit de la Domnul şi să Îi mulţumeşti pentru toate lucrurile bune. Simplul fapt că poţi citi acest pasaj sugerează că încă ai în mâinile tale un cadou foarte preţios: darul vieţii.

În această perioadă a sfârşitului de an, ar fi foarte potrivit ca cititorii mei să se gândească la „tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă” (Filipeni 4:8).

#gânduripozitive

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor