Articolul precedentMagicul moment al Crăciunului
  Articolul următorCapacităţi

  Cei doi saci

  Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. (Filipeni 4:8)

  Trei bărbaţi purtau întotdeauna doi saci pe umăr, peste tot pe unde mergeau: un sac era în partea din faţă şi celălalt pe spate. Când au fost întrebaţi care era motivul, primul a răspuns: „În sacul din spate păstrez toate tratamentele bune primite din partea familiei şi a prietenilor. În sacul din faţă păstrez toate loviturile primite în viaţă. Din timp în timp, mă opresc, deschid sacul din faţă, iau câteva lucruri dureroase, le examinez, le revizuiesc, mi le reamintesc… şi mă plâng.”

  Al doilea declară: „În sacul din faţă port toate acţiunile mele bune. Îmi place să mă opresc, să îl deschid, să admir cât de bun sunt şi să le vorbesc celorlalţi despre faptele mele bune. În celălalt sac, păstrez toate greşelile mele, sunt foarte grele, dar nu pot să scap de ele.”

  Apoi al treilea spuse, râzând: „Vreau să vă spun că pentru mine, sacul pe care îl port în faţă este o adevărată minune. Acolo păstrez doar lucrurile pozitive pe care le descopăr în ceilalţi, toate binecuvântările pe care le-am primit, cât de minunat s-au purtat oamenii cu mine. Credeţi-mă, sacul acesta nu este greu de purtat. Dar faţă de cel din spate, este foarte greu! Dacă vă uitaţi cu atenţie veţi observa că nu am nimic în el. Pentru că are găuri, toate amintirile mele rele dispar.”

  Cu care din cei trei te identifici tu? Nu crezi că este foarte trist să trăieşti ca primii doi? Nu ar fi deloc înţelept ca, ajuns în acest moment al anului, să îţi umpli viaţa cu amărăciune, amintindu-ţi fără încetare toate detaliile experienţelor mai puţin pozitive. Te vei simţi mai bine dacă vei medita, te vei gândi, vei reflecta şi îţi vei lua timp să îţi aminteşti de harul primit de la Domnul şi să Îi mulţumeşti pentru toate lucrurile bune. Simplul fapt că poţi citi acest pasaj sugerează că încă ai în mâinile tale un cadou foarte preţios: darul vieţii.

  În această perioadă a sfârşitului de an, ar fi foarte potrivit ca cititorii mei să se gândească la „tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă” (Filipeni 4:8).

  #gânduripozitive

  Cei doi saci - 2017. Te vei simţi mai bine dacă vei medita, te vei gândi, vei reflecta şi îţi vei lua timp să îţi aminteşti de harul primit de la Domnul şi să Îi mulţumeşti pentru toate lucrurile bune. Simplul fapt că poţi citi acest pasaj sugerează că încă ai în mâinile tale un cadou foarte preţios: darul vieţii.
#gânduripozitive
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!