Articolul precedentCapacităţi
  Articolul următorSă patinezi pentru bucuria de a patina

  Nu toate lucrurile sunt ceea ce par

  Căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. (2 Corinteni 11:14)

  Adesea aparenţele sunt înşelătoare”, spune o veche zicală bine cunoscută. În urmă cu ceva timp, compania Ameriquest a lansat o serie de anunţuri publicitare foarte comice, datorită subiectului lor. Într-una dintre ele, doi medici discutau despre evoluţia stării de sănătate a unui pacient. „Mâine dimineaţă putem să îl declarăm recuperat total,” spuse unul din ei. În timp ce vorbea, o muscă a început să zboare prin cameră şi doctorul a luat defibrilatorul şi l-a folosit pentru a omorî insecta care a căzut pe pieptul pacientului. Chiar în acel moment au intrat în salon soţia şi fiica pacientului, au văzut defibrilatorul în mâna medicului şi au auzit doar ultima frază rostită de acesta: „A fost suficient ca să moară.” Telespectatorul ştia că afirmaţia se referea la insectă, dar nu şi cele două femei, care credeau că medicul se referea la soţul şi tatăl lor… şi îţi poţi imagina care a fost reacţia lor.

  Acest material video amuzant transmite un mare adevăr: „Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi.” Eu am înţeles acest lucru şi mai bine atunci când am vizionat unul din filmele de mare succes din 2014, Gardienii galaxiei. Într-una din scene, faimosul Yondu îi spune protagonistei: „Semăn cu un înger, dar nu sunt înger.” Aceste cuvinte descriu foarte bine natura vrăjmaşului nostru, Diavolul.

  La prima vedere, motivele sale par a fi curate, se prezintă ca aliatul tău, exact cum a făcut şi cu Eva. Pretinde că îi pasă de viitorul tău şi de bunăstarea ta; dar, în tot acest timp, atunci când te aştepţi mai puţin, el te trădează şi te face să cazi în capcana păcatului, distrugându-ţi complet viaţa.

  Ce putem face pentru a nu ne lăsa înşelaţi de acest „cameleon” spiritual? Trebuie să ne rugăm şi să studiem Biblia constant. Dacă facem aceste lucruri, noi vom putea distinge adevărul de minciună, chiar şi atunci când minciuna pare să fie foarte adevărată.

  Când Isus a fost ispitit în pustie, de trei ori i-a răspuns Diavolului cu „stă scris!” Exemplul lui Isus ne ajută să înţelegem de ce psalmistul pune o întrebare şi în acelaşi timp ne dă şi răspunsul: „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Citeşte-ţi Biblia, ascunde fiecare mesaj în inima ta ca pe o comoară şi te asigur că nu vei fi nici dezamăgit, nici înşelat de plăcerile trecătoare pe care ţi le oferă Diavolul cu chip de înger.

  #fiiatentlapăcat #citeşteBiblia

  Nu toate lucrurile sunt ceea ce par - 2017. Citeşte-ţi Biblia, ascunde fiecare mesaj în inima ta ca pe o comoară şi te asigur că nu vei fi nici dezamăgit, nici înşelat de plăcerile trecătoare pe care ţi le oferă Diavolul cu chip de înger.
#fiiatentlapăcat #citeşteBiblia
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...