Articolul precedentCapacităţi
  Articolul următorSă patinezi pentru bucuria de a patina

  Nu toate lucrurile sunt ceea ce par

  Căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. (2 Corinteni 11:14)

  Adesea aparenţele sunt înşelătoare”, spune o veche zicală bine cunoscută. În urmă cu ceva timp, compania Ameriquest a lansat o serie de anunţuri publicitare foarte comice, datorită subiectului lor. Într-una dintre ele, doi medici discutau despre evoluţia stării de sănătate a unui pacient. „Mâine dimineaţă putem să îl declarăm recuperat total,” spuse unul din ei. În timp ce vorbea, o muscă a început să zboare prin cameră şi doctorul a luat defibrilatorul şi l-a folosit pentru a omorî insecta care a căzut pe pieptul pacientului. Chiar în acel moment au intrat în salon soţia şi fiica pacientului, au văzut defibrilatorul în mâna medicului şi au auzit doar ultima frază rostită de acesta: „A fost suficient ca să moară.” Telespectatorul ştia că afirmaţia se referea la insectă, dar nu şi cele două femei, care credeau că medicul se referea la soţul şi tatăl lor… şi îţi poţi imagina care a fost reacţia lor.

  Acest material video amuzant transmite un mare adevăr: „Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi.” Eu am înţeles acest lucru şi mai bine atunci când am vizionat unul din filmele de mare succes din 2014, Gardienii galaxiei. Într-una din scene, faimosul Yondu îi spune protagonistei: „Semăn cu un înger, dar nu sunt înger.” Aceste cuvinte descriu foarte bine natura vrăjmaşului nostru, Diavolul.

  La prima vedere, motivele sale par a fi curate, se prezintă ca aliatul tău, exact cum a făcut şi cu Eva. Pretinde că îi pasă de viitorul tău şi de bunăstarea ta; dar, în tot acest timp, atunci când te aştepţi mai puţin, el te trădează şi te face să cazi în capcana păcatului, distrugându-ţi complet viaţa.

  Ce putem face pentru a nu ne lăsa înşelaţi de acest „cameleon” spiritual? Trebuie să ne rugăm şi să studiem Biblia constant. Dacă facem aceste lucruri, noi vom putea distinge adevărul de minciună, chiar şi atunci când minciuna pare să fie foarte adevărată.

  Când Isus a fost ispitit în pustie, de trei ori i-a răspuns Diavolului cu „stă scris!” Exemplul lui Isus ne ajută să înţelegem de ce psalmistul pune o întrebare şi în acelaşi timp ne dă şi răspunsul: „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Citeşte-ţi Biblia, ascunde fiecare mesaj în inima ta ca pe o comoară şi te asigur că nu vei fi nici dezamăgit, nici înşelat de plăcerile trecătoare pe care ţi le oferă Diavolul cu chip de înger.

  #fiiatentlapăcat #citeşteBiblia

  Nu toate lucrurile sunt ceea ce par - 2017. Citeşte-ţi Biblia, ascunde fiecare mesaj în inima ta ca pe o comoară şi te asigur că nu vei fi nici dezamăgit, nici înşelat de plăcerile trecătoare pe care ţi le oferă Diavolul cu chip de înger. #fiiatentlapăcat #citeşteBiblia
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...