Nu toate lucrurile sunt ceea ce par

Căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. (2 Corinteni 11:14)

Adesea aparenţele sunt înşelătoare”, spune o veche zicală bine cunoscută. În urmă cu ceva timp, compania Ameriquest a lansat o serie de anunţuri publicitare foarte comice, datorită subiectului lor. Într-una dintre ele, doi medici discutau despre evoluţia stării de sănătate a unui pacient. „Mâine dimineaţă putem să îl declarăm recuperat total,” spuse unul din ei. În timp ce vorbea, o muscă a început să zboare prin cameră şi doctorul a luat defibrilatorul şi l-a folosit pentru a omorî insecta care a căzut pe pieptul pacientului. Chiar în acel moment au intrat în salon soţia şi fiica pacientului, au văzut defibrilatorul în mâna medicului şi au auzit doar ultima frază rostită de acesta: „A fost suficient ca să moară.” Telespectatorul ştia că afirmaţia se referea la insectă, dar nu şi cele două femei, care credeau că medicul se referea la soţul şi tatăl lor… şi îţi poţi imagina care a fost reacţia lor.

Acest material video amuzant transmite un mare adevăr: „Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi.” Eu am înţeles acest lucru şi mai bine atunci când am vizionat unul din filmele de mare succes din 2014, Gardienii galaxiei. Într-una din scene, faimosul Yondu îi spune protagonistei: „Semăn cu un înger, dar nu sunt înger.” Aceste cuvinte descriu foarte bine natura vrăjmaşului nostru, Diavolul.

La prima vedere, motivele sale par a fi curate, se prezintă ca aliatul tău, exact cum a făcut şi cu Eva. Pretinde că îi pasă de viitorul tău şi de bunăstarea ta; dar, în tot acest timp, atunci când te aştepţi mai puţin, el te trădează şi te face să cazi în capcana păcatului, distrugându-ţi complet viaţa.

Ce putem face pentru a nu ne lăsa înşelaţi de acest „cameleon” spiritual? Trebuie să ne rugăm şi să studiem Biblia constant. Dacă facem aceste lucruri, noi vom putea distinge adevărul de minciună, chiar şi atunci când minciuna pare să fie foarte adevărată.

Când Isus a fost ispitit în pustie, de trei ori i-a răspuns Diavolului cu „stă scris!” Exemplul lui Isus ne ajută să înţelegem de ce psalmistul pune o întrebare şi în acelaşi timp ne dă şi răspunsul: „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Citeşte-ţi Biblia, ascunde fiecare mesaj în inima ta ca pe o comoară şi te asigur că nu vei fi nici dezamăgit, nici înşelat de plăcerile trecătoare pe care ţi le oferă Diavolul cu chip de înger.

#fiiatentlapăcat #citeşteBiblia

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor