Cine îţi conduce viaţa?

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale. (Eclesiastul 12:1)

  Dacă te-aş întreba cine îţi conduce viaţa, ce mi-ai răspunde? Noi trăim în vremuri în care tinerii spun că sunt stăpânii propriei vieţi. Mulţi cred că deţin controlul absolut asupra vieţii lor şi că sunt singurii stăpâni şi domni ai deciziilor lor.

  Un lucru este sigur în sensul mai larg al frazei următoare: libertatea va fi întotdeauna o utopie pentru creaturi ca noi. Nici măcar o clipă din viaţa noastră noi nu suntem sub autoritatea cuiva sau a ceva.

  Realitatea este că există două puteri care, zi după zi, luptă fără încetare, zi şi noapte, pentru a deţine controlul asupra vieţii tale: una din ele este păcatul. Isus a spus: „Adevărat, adevărat vă spun, că oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului” (Ioan 8:34). Păcatul este cel mai rău stăpân din tot universul. Se poartă urât cu noi, ne oprimă, ne obligă să facem ce nu vrem şi, chiar mai rău, ne condamnă la moarte ca plată pentru că i-am slujit atâţia ani. Îi vei permite acestui conducător sângeros să continue să îţi conducă viaţa?

  Dacă nu dorim să fim „sclavi ai păcatului”, atunci noi trebuie să devenim „slujitori ai lui Dumnezeu” (2 Petru 2:16). Asta înseamnă că noi trebuie să Îi permitem lui Dumnezeu să ne conducă viaţa. Dar de ce este atât de important şi atât de convenabil ca Hristos să fie cel care decide felul în care ne trăim viaţa?

  Pentru că singuri, noi nu putem să ne ţinem pasul pe calea binelui. Solomon punea următoarea întrebare: „Domnul îndreaptă paşii omului, dar ce înţelege omul din calea sa?” (Proverbele 20:24).

  Când va începe Isus să îţi conducă viaţa? Răspunsul este acesta: „Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii când vei zice: «Nu găsesc nicio plăcere în ei!»” (Eclesiastul 12:1,2). Fă acest lucru chiar acum! Dacă faci astfel, îţi vei da seama că „utilitatea celui care lasă eul deoparte nu are nicio limită, dacă Îl lasă pe Duhul Sfânt să lucreze în inima lui şi trăieşte o viaţă pe deplin consacrată lui Dumnezeu” (Mărturii pentru biserică, vol. 8, p. 26).

  #Dumnezeuconducătorulmeu #Isuscăpitanulmeu #puterenelimitată

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...