Cine îţi conduce viaţa?

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale. (Eclesiastul 12:1)

  Dacă te-aş întreba cine îţi conduce viaţa, ce mi-ai răspunde? Noi trăim în vremuri în care tinerii spun că sunt stăpânii propriei vieţi. Mulţi cred că deţin controlul absolut asupra vieţii lor şi că sunt singurii stăpâni şi domni ai deciziilor lor.

  Un lucru este sigur în sensul mai larg al frazei următoare: libertatea va fi întotdeauna o utopie pentru creaturi ca noi. Nici măcar o clipă din viaţa noastră noi nu suntem sub autoritatea cuiva sau a ceva.

  Realitatea este că există două puteri care, zi după zi, luptă fără încetare, zi şi noapte, pentru a deţine controlul asupra vieţii tale: una din ele este păcatul. Isus a spus: „Adevărat, adevărat vă spun, că oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului” (Ioan 8:34). Păcatul este cel mai rău stăpân din tot universul. Se poartă urât cu noi, ne oprimă, ne obligă să facem ce nu vrem şi, chiar mai rău, ne condamnă la moarte ca plată pentru că i-am slujit atâţia ani. Îi vei permite acestui conducător sângeros să continue să îţi conducă viaţa?

  Dacă nu dorim să fim „sclavi ai păcatului”, atunci noi trebuie să devenim „slujitori ai lui Dumnezeu” (2 Petru 2:16). Asta înseamnă că noi trebuie să Îi permitem lui Dumnezeu să ne conducă viaţa. Dar de ce este atât de important şi atât de convenabil ca Hristos să fie cel care decide felul în care ne trăim viaţa?

  Pentru că singuri, noi nu putem să ne ţinem pasul pe calea binelui. Solomon punea următoarea întrebare: „Domnul îndreaptă paşii omului, dar ce înţelege omul din calea sa?” (Proverbele 20:24).

  Când va începe Isus să îţi conducă viaţa? Răspunsul este acesta: „Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii când vei zice: «Nu găsesc nicio plăcere în ei!»” (Eclesiastul 12:1,2). Fă acest lucru chiar acum! Dacă faci astfel, îţi vei da seama că „utilitatea celui care lasă eul deoparte nu are nicio limită, dacă Îl lasă pe Duhul Sfânt să lucreze în inima lui şi trăieşte o viaţă pe deplin consacrată lui Dumnezeu” (Mărturii pentru biserică, vol. 8, p. 26).

  #Dumnezeuconducătorulmeu #Isuscăpitanulmeu #puterenelimitată

  Cine îţi conduce viaţa? - 2017. Noi trebuie să Îi permitem lui Dumnezeu să ne conducă viaţa. Dar de ce este atât de important şi atât de convenabil ca Hristos să fie cel care decide felul în care ne trăim viaţa?
#Dumnezeuconducătorulmeu #Isuscăpitanulmeu #puterenelimitată
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...