Cine îţi conduce viaţa?

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale. (Eclesiastul 12:1)

  Dacă te-aş întreba cine îţi conduce viaţa, ce mi-ai răspunde? Noi trăim în vremuri în care tinerii spun că sunt stăpânii propriei vieţi. Mulţi cred că deţin controlul absolut asupra vieţii lor şi că sunt singurii stăpâni şi domni ai deciziilor lor.

  Un lucru este sigur în sensul mai larg al frazei următoare: libertatea va fi întotdeauna o utopie pentru creaturi ca noi. Nici măcar o clipă din viaţa noastră noi nu suntem sub autoritatea cuiva sau a ceva.

  Realitatea este că există două puteri care, zi după zi, luptă fără încetare, zi şi noapte, pentru a deţine controlul asupra vieţii tale: una din ele este păcatul. Isus a spus: „Adevărat, adevărat vă spun, că oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului” (Ioan 8:34). Păcatul este cel mai rău stăpân din tot universul. Se poartă urât cu noi, ne oprimă, ne obligă să facem ce nu vrem şi, chiar mai rău, ne condamnă la moarte ca plată pentru că i-am slujit atâţia ani. Îi vei permite acestui conducător sângeros să continue să îţi conducă viaţa?

  Dacă nu dorim să fim „sclavi ai păcatului”, atunci noi trebuie să devenim „slujitori ai lui Dumnezeu” (2 Petru 2:16). Asta înseamnă că noi trebuie să Îi permitem lui Dumnezeu să ne conducă viaţa. Dar de ce este atât de important şi atât de convenabil ca Hristos să fie cel care decide felul în care ne trăim viaţa?

  Pentru că singuri, noi nu putem să ne ţinem pasul pe calea binelui. Solomon punea următoarea întrebare: „Domnul îndreaptă paşii omului, dar ce înţelege omul din calea sa?” (Proverbele 20:24).

  Când va începe Isus să îţi conducă viaţa? Răspunsul este acesta: „Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii când vei zice: «Nu găsesc nicio plăcere în ei!»” (Eclesiastul 12:1,2). Fă acest lucru chiar acum! Dacă faci astfel, îţi vei da seama că „utilitatea celui care lasă eul deoparte nu are nicio limită, dacă Îl lasă pe Duhul Sfânt să lucreze în inima lui şi trăieşte o viaţă pe deplin consacrată lui Dumnezeu” (Mărturii pentru biserică, vol. 8, p. 26).

  #Dumnezeuconducătorulmeu #Isuscăpitanulmeu #puterenelimitată

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...