Articolul precedentNăscut pentru un timp ca acesta
  Articolul următorUnelte pentru viaţa

  Ce vei face cu viaţa ta?

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra. (Psalmii 37:5)

  Apostolul Pavel face referire la persoane care şi-au petrecut viaţa luptând în zadar şi Iacov face referire la cei care sunt ca norii, purtaţi în toate direcţiile, pentru că nu ştiu încotro merg. Cu alte cuvinte, ei nu au niciun plan, niciun obiectiv în viaţă. Chiar înainte de moartea sa, pregătindu-şi testamentul, un ateu a hotărât să lase o mare bucată de teren Diavolului. După ce a analizat care ar putea fi cea mai bună metodă de a executa această prevedere neobişnuită, el a hotărât că cea mai bună cale de a-i lăsa terenul celui rău ar fi să îl lase abandonat, fără a smulge buruienile care îl invadau. În viaţa personală, situaţia nu este foarte diferită. Atunci când nu facem nimic productiv în viaţa noastră, noi de fapt îi lăsăm spaţiul liber lui Satana ca să îl folosească după bunu-i plac.

  Ellen White declară: „Cel care vrea să atingă un adevărat succes în viaţă trebuie să păstreze în viaţa sa, în mod constant, ţelul vrednic de străduinţa sa. Un astfel de ţel este pus înaintea tinerilor de astăzi” (Educaţie, cap. 31, p. 262). Ştii ce obiectiv ţi-ai fixat pentru viaţa ta? Cărei cauze vrei să te consacri? Nu poţi lăsa să treacă timpul fără a şti în ce direcţie şi spre ce ideal vrei să îţi îndrepţi viitorul.

  Trebuie să îţi stabileşti un obiectiv, să te concentrezi asupra lui, să îl visezi, să îl imprimi în toate activităţile tale, să îl ai întotdeauna înaintea ochilor tăi. Dacă nu, acesta nu va deveni niciodată realitate în viaţa ta. Woodrow Wilson, fost preşedinte al Statelor Unite, a spus într-o zi că noi, fiinţele umane, „creştem cu ajutorul visurilor noastre. Toţi cei care reuşesc sunt nişte visători.” J. C. Penny remarca următoarele: „Dă-mi un om obişnuit care are un obiectiv şi îţi voi da înapoi un om care va marca istoria. Dă-mi un om fără un scop în viaţă şi îţi voi da un om obişnuit” (Robert Jeffress, Secrets of Salomon [Secretele lui Solomon], p. 23).

  Desigur, nu este suficient să ştii ce îţi doreşti de la viaţă. Trebuie şi să îţi „încredinţezi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti toate planurile” (Proverbele 13:4). Stabileşte-ţi un obiectiv, apoi roagă-te şi munceşte pentru a-l realiza.

  Meditează la următoarea întrebare: ce se va întâmpla cu tine în următorii zece ani?

  #stabileşte-ţiunobiectiv #suntunvisător

  Ce vei face cu viaţa ta? - 2017. Nu este suficient să ştii ce îţi doreşti de la viaţă. Trebuie şi să îţi „încredinţezi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti toate planurile” (Proverbele 13:4). Stabileşte-ţi un obiectiv, apoi roagă-te şi munceşte pentru a-l realiza.
#stabileşte-ţiunobiectiv #suntunvisător
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...