Articolul precedentNăscut pentru un timp ca acesta
  Articolul următorUnelte pentru viaţa

  Ce vei face cu viaţa ta?

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra. (Psalmii 37:5)

  Apostolul Pavel face referire la persoane care şi-au petrecut viaţa luptând în zadar şi Iacov face referire la cei care sunt ca norii, purtaţi în toate direcţiile, pentru că nu ştiu încotro merg. Cu alte cuvinte, ei nu au niciun plan, niciun obiectiv în viaţă. Chiar înainte de moartea sa, pregătindu-şi testamentul, un ateu a hotărât să lase o mare bucată de teren Diavolului. După ce a analizat care ar putea fi cea mai bună metodă de a executa această prevedere neobişnuită, el a hotărât că cea mai bună cale de a-i lăsa terenul celui rău ar fi să îl lase abandonat, fără a smulge buruienile care îl invadau. În viaţa personală, situaţia nu este foarte diferită. Atunci când nu facem nimic productiv în viaţa noastră, noi de fapt îi lăsăm spaţiul liber lui Satana ca să îl folosească după bunu-i plac.

  Ellen White declară: „Cel care vrea să atingă un adevărat succes în viaţă trebuie să păstreze în viaţa sa, în mod constant, ţelul vrednic de străduinţa sa. Un astfel de ţel este pus înaintea tinerilor de astăzi” (Educaţie, cap. 31, p. 262). Ştii ce obiectiv ţi-ai fixat pentru viaţa ta? Cărei cauze vrei să te consacri? Nu poţi lăsa să treacă timpul fără a şti în ce direcţie şi spre ce ideal vrei să îţi îndrepţi viitorul.

  Trebuie să îţi stabileşti un obiectiv, să te concentrezi asupra lui, să îl visezi, să îl imprimi în toate activităţile tale, să îl ai întotdeauna înaintea ochilor tăi. Dacă nu, acesta nu va deveni niciodată realitate în viaţa ta. Woodrow Wilson, fost preşedinte al Statelor Unite, a spus într-o zi că noi, fiinţele umane, „creştem cu ajutorul visurilor noastre. Toţi cei care reuşesc sunt nişte visători.” J. C. Penny remarca următoarele: „Dă-mi un om obişnuit care are un obiectiv şi îţi voi da înapoi un om care va marca istoria. Dă-mi un om fără un scop în viaţă şi îţi voi da un om obişnuit” (Robert Jeffress, Secrets of Salomon [Secretele lui Solomon], p. 23).

  Desigur, nu este suficient să ştii ce îţi doreşti de la viaţă. Trebuie şi să îţi „încredinţezi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti toate planurile” (Proverbele 13:4). Stabileşte-ţi un obiectiv, apoi roagă-te şi munceşte pentru a-l realiza.

  Meditează la următoarea întrebare: ce se va întâmpla cu tine în următorii zece ani?

  #stabileşte-ţiunobiectiv #suntunvisător

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Unsprezece covoare pentru cort

  E posibil ca, din comoditate, să cauți referate despre Biblie sau să asculți predici de pe YouTube, dar e bine să știi că nimic nu se compară cu lectura paginilor sfinte și cu descoperirea personală a multelor comori inspirate de Dumnezeu. Merită să experimentezi citirea completă a Sfintei Scripturi. Dacă te vei ruga, vei descoperi adevărate nestemate chiar și în simplele istorii ale anonimilor din Biblie.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...