Articolul precedentNăscut pentru un timp ca acesta
  Articolul următorUnelte pentru viaţa

  Ce vei face cu viaţa ta?

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra. (Psalmii 37:5)

  Apostolul Pavel face referire la persoane care şi-au petrecut viaţa luptând în zadar şi Iacov face referire la cei care sunt ca norii, purtaţi în toate direcţiile, pentru că nu ştiu încotro merg. Cu alte cuvinte, ei nu au niciun plan, niciun obiectiv în viaţă. Chiar înainte de moartea sa, pregătindu-şi testamentul, un ateu a hotărât să lase o mare bucată de teren Diavolului. După ce a analizat care ar putea fi cea mai bună metodă de a executa această prevedere neobişnuită, el a hotărât că cea mai bună cale de a-i lăsa terenul celui rău ar fi să îl lase abandonat, fără a smulge buruienile care îl invadau. În viaţa personală, situaţia nu este foarte diferită. Atunci când nu facem nimic productiv în viaţa noastră, noi de fapt îi lăsăm spaţiul liber lui Satana ca să îl folosească după bunu-i plac.

  Ellen White declară: „Cel care vrea să atingă un adevărat succes în viaţă trebuie să păstreze în viaţa sa, în mod constant, ţelul vrednic de străduinţa sa. Un astfel de ţel este pus înaintea tinerilor de astăzi” (Educaţie, cap. 31, p. 262). Ştii ce obiectiv ţi-ai fixat pentru viaţa ta? Cărei cauze vrei să te consacri? Nu poţi lăsa să treacă timpul fără a şti în ce direcţie şi spre ce ideal vrei să îţi îndrepţi viitorul.

  Trebuie să îţi stabileşti un obiectiv, să te concentrezi asupra lui, să îl visezi, să îl imprimi în toate activităţile tale, să îl ai întotdeauna înaintea ochilor tăi. Dacă nu, acesta nu va deveni niciodată realitate în viaţa ta. Woodrow Wilson, fost preşedinte al Statelor Unite, a spus într-o zi că noi, fiinţele umane, „creştem cu ajutorul visurilor noastre. Toţi cei care reuşesc sunt nişte visători.” J. C. Penny remarca următoarele: „Dă-mi un om obişnuit care are un obiectiv şi îţi voi da înapoi un om care va marca istoria. Dă-mi un om fără un scop în viaţă şi îţi voi da un om obişnuit” (Robert Jeffress, Secrets of Salomon [Secretele lui Solomon], p. 23).

  Desigur, nu este suficient să ştii ce îţi doreşti de la viaţă. Trebuie şi să îţi „încredinţezi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti toate planurile” (Proverbele 13:4). Stabileşte-ţi un obiectiv, apoi roagă-te şi munceşte pentru a-l realiza.

  Meditează la următoarea întrebare: ce se va întâmpla cu tine în următorii zece ani?

  #stabileşte-ţiunobiectiv #suntunvisător

  Ce vei face cu viaţa ta? - 2017. Nu este suficient să ştii ce îţi doreşti de la viaţă. Trebuie şi să îţi „încredinţezi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti toate planurile” (Proverbele 13:4). Stabileşte-ţi un obiectiv, apoi roagă-te şi munceşte pentru a-l realiza.
#stabileşte-ţiunobiectiv #suntunvisător
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Două table ale Legii

  Oare cum ar fi ca aceste table ale iubirii să modifice filozofia mea de viață și, în loc să văd totul ca pe o permanentă interdicție, să abordez viața din perspectiva iubirii și să caut posibilități prin care pot manifesta iubire față de Dumnezeul meu și față de semenii mei? Este nevoie de o decizie voită, conștientă, apoi de stăruință în rugăciune. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu va fi prea binevoitor să ne lase să-i iubim pe ceilalți, mai ales pe rivalii noștri sau pe cei ce ne sunt antipatici.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...