O ușă deschisă

  Ştiu faptele tale. Iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puţină putere şi ai păzit Cuvântul Meu şi n-ai tăgăduit Numele Meu. – Apocalipsa 3:8

  Fiecare an nou aduce cu sine aşteptări şi provocări noi. Dar când a fost aleasă data de 1 ianuarie să fie ziua de Revelion? Acest lucru li se datorează romanilor din vechime. Din motive politice şi militare, în 153 î.Hr., Senatul roman a stabilit ca data de 1 ianuarie să fie începutul anului nou. În ciuda unor neînţelegeri, ziua a rămas şi în calendarul iulian, adoptat în 46 î.Hr., dar şi în calendarul gregorian, adoptat în 1582 mai întâi de majoritatea ţărilor catolice şi mai târziu şi de celelalte ţări.

  Unii autori susţin că numele de „ianuarie” (latină ianuarius) vine din termenul latin folosit pentru „uşă” (ianua), deoarece ianuarie este uşa către noul an. Dar majoritatea istoricilor asociază cuvântul „ianuarie” cu Janus, zeul roman al uşilor şi porţilor, al începuturilor şi tranziţiilor.

  Având două feţe opuse, el putea privi înapoi, în trecut, şi înainte, înspre viitor. Oricum, cele două interpretări posibile exprimă noţiunea de uşă deschisă spre viitor.

  Spre deosebire de zeul antic roman, Isus Hristos Se prezintă pe Sine ca fiind „Calea” (Ioan 14:6), „Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Începutul şi Sfârşitul” (Apoc. 22:13) şi Cel care ne pune înainte „o uşă deschisă, pe care nimeni nu o poate închide” (Apoc. 3:8). Plin de har, El a deschis înaintea noastră uşa de acces spre 365 de segmente noi de timp, pe care le numim „zile”.

  Chiar acum începem călătoria înspre acest an şi fiecare zi este un nou început. Dar noi nu suntem singuri în această călătorie. În Matei 28:20, Hristos ne-a făgăduit: „Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului” sau cum spun versurile unui cântec: „Eu voi fi cu voi […] zi după zi după zi, până la sfârşitul veacului.” Asta înseamnă că El va fi cu noi în zilele însorite, dar şi în zilele înnorate şi ploioase.

  Să nu uiţi că viaţa ta este doar o succesiune de zile şi fiecare zi este viaţa ta în miniatură. Tu vei fi ceea ce eşti astăzi dacă nu are loc o schimbare. Dacă este nevoie de o schimbare, de ce să nu începi astăzi? Ar trebui să scoţi ce este mai bun de la viaţă, de dragul lui Dumnezeu şi de dragul omenirii, care are nevoie de mântuire. Cu Dumnezeu, acesta poate fi cel mai bun an din viaţa ta. An Nou fericit!

  O ușă deschisă - 2018. Dacă este nevoie de o schimbare, de ce să nu începi astăzi? Ar trebui să scoţi ce este mai bun de la viaţă, de dragul lui Dumnezeu şi de dragul omenirii, care are nevoie de mântuire. Cu Dumnezeu, acesta poate fi cel mai bun an din viaţa ta. An Nou fericit!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...