O ușă deschisă

  Ştiu faptele tale. Iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puţină putere şi ai păzit Cuvântul Meu şi n-ai tăgăduit Numele Meu. – Apocalipsa 3:8

  Fiecare an nou aduce cu sine aşteptări şi provocări noi. Dar când a fost aleasă data de 1 ianuarie să fie ziua de Revelion? Acest lucru li se datorează romanilor din vechime. Din motive politice şi militare, în 153 î.Hr., Senatul roman a stabilit ca data de 1 ianuarie să fie începutul anului nou. În ciuda unor neînţelegeri, ziua a rămas şi în calendarul iulian, adoptat în 46 î.Hr., dar şi în calendarul gregorian, adoptat în 1582 mai întâi de majoritatea ţărilor catolice şi mai târziu şi de celelalte ţări.

  Unii autori susţin că numele de „ianuarie” (latină ianuarius) vine din termenul latin folosit pentru „uşă” (ianua), deoarece ianuarie este uşa către noul an. Dar majoritatea istoricilor asociază cuvântul „ianuarie” cu Janus, zeul roman al uşilor şi porţilor, al începuturilor şi tranziţiilor.

  Având două feţe opuse, el putea privi înapoi, în trecut, şi înainte, înspre viitor. Oricum, cele două interpretări posibile exprimă noţiunea de uşă deschisă spre viitor.

  Spre deosebire de zeul antic roman, Isus Hristos Se prezintă pe Sine ca fiind „Calea” (Ioan 14:6), „Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Începutul şi Sfârşitul” (Apoc. 22:13) şi Cel care ne pune înainte „o uşă deschisă, pe care nimeni nu o poate închide” (Apoc. 3:8). Plin de har, El a deschis înaintea noastră uşa de acces spre 365 de segmente noi de timp, pe care le numim „zile”.

  Chiar acum începem călătoria înspre acest an şi fiecare zi este un nou început. Dar noi nu suntem singuri în această călătorie. În Matei 28:20, Hristos ne-a făgăduit: „Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului” sau cum spun versurile unui cântec: „Eu voi fi cu voi […] zi după zi după zi, până la sfârşitul veacului.” Asta înseamnă că El va fi cu noi în zilele însorite, dar şi în zilele înnorate şi ploioase.

  Să nu uiţi că viaţa ta este doar o succesiune de zile şi fiecare zi este viaţa ta în miniatură. Tu vei fi ceea ce eşti astăzi dacă nu are loc o schimbare. Dacă este nevoie de o schimbare, de ce să nu începi astăzi? Ar trebui să scoţi ce este mai bun de la viaţă, de dragul lui Dumnezeu şi de dragul omenirii, care are nevoie de mântuire. Cu Dumnezeu, acesta poate fi cel mai bun an din viaţa ta. An Nou fericit!

  O ușă deschisă - 2018. Dacă este nevoie de o schimbare, de ce să nu începi astăzi? Ar trebui să scoţi ce este mai bun de la viaţă, de dragul lui Dumnezeu şi de dragul omenirii, care are nevoie de mântuire. Cu Dumnezeu, acesta poate fi cel mai bun an din viaţa ta. An Nou fericit!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...