Știința și religia

  El întinde miazănoaptea asupra golului şi spânzură Pământul pe nimic. – Iov 26:7

  Mulţi oameni de ştiinţă contemporani susţin că este imposibil să crezi în Dumnezeu şi totodată să fii un om de ştiinţă serios. Dar mai mulţi oameni de ştiinţă care au ajutat la punerea temeliilor ştiinţei moderne au fost creaţionişti. Un exemplu clasic este Sir Isaac Newton, născut în Woolsthorpe, Linconshire, Anglia, în 4 ianuarie 1643 (sau 25 decembrie 1642, în vechiul calendar iulian). Considerat de mulţi cel mai influent om de ştiinţă care a trăit, Newton a contribuit la progresul ştiinţei în mai multe domenii, precum fizică, astronomie, matematică şi ştiinţe naturale. El este foarte cunoscut pentru legea universală a gravitaţiei, cele trei legi ale mişcării şi studiile lui despre refracţia luminii.

  În 1676, Newton mărturisea: „Dacă am reuşit să văd mai departe de ceilalţi, este pentru că am stat pe umerii uriaşilor.” Mai târziu, el adăuga: „Nu ştiu cum par în faţa lumii, dar în ochii mei sunt doar un băiat care se joacă pe malul mării şi mă distrez din când în când găsind o piatră mai netedă sau o scoică mai frumoasă decât cele obişnuite, în timp ce marele ocean al adevărului stă cu totul nedescoperit înaintea mea.”

  Spre deosebire de oamenii de ştiinţă moderni, care cred că ştiinţa are ultimul cuvânt despre originea şi complexitatea universului, Newton afirma: „Gravitatea explică mişcările planetelor, dar nu poate explica cine pune planetele în mişcare.” Chiar mai mult: „Gravitatea pune planetele în mişcare, dar fără puterea divină nu le-ar putea pune într-o asemenea mişcare circulatorie în jurul soarelui; de aceea, din acest motiv, dar şi din altele, mă simt obligat să atribui cadrul acestui sistem unui agent inteligent.”

  Conştient de limitările ştiinţei umane şi ale raţiunii, Newton nu şi-a pierdut niciodată încrederea în Dumnezeu, ca Creator şi „Conducător universal”. El chiar a scris mai mult despre religie decât despre ştiinţă. În 1733, faimoasa lui lucrare Observations upon the Prophecies of Daniel, and the Apocalypse of St. John a fost publicată postmortem în Londra.

  Pentru Newton, „opoziţia faţă de Dumnezeire este ateism în profesiunea de credinţă şi idolatrie în practică”. Cu alte cuvinte, nu există un ateism real, doar un transfer de închinare. Cei care nu se închină lui Dumnezeu ajung fie să se închine lor înşişi, fie îşi creează propriii zei preferaţi, indiferent cine sau ce sunt aceştia.

  Știința și religia - 2018. Nu există un ateism real, doar un transfer de închinare. Cei care nu se închină lui Dumnezeu ajung fie să se închine lor înşişi, fie îşi creează propriii zei preferaţi, indiferent cine sau ce sunt aceştia.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...