Lacrimile orfanilor

  Religia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume. – Iacov 1:27

  În revista Life din 23 iulie 1951, era un articol scris de Michael Rougier cu titlul „The Little Boy Who Wouldn’t Smile” (Băieţelul care nu zâmbea). Articolul relata povestea emoţionantă a lui Kang Koo Ri, un băieţel de cinci ani care trăia împreună cu părinţii şi frăţiorul lui mai mare în-tr-o casă mică la 25 km nord de Seul. În timpul războiului din Coreea, satul în care trăiau ei a fost distrus şi a venit o echipă pentru a-i salva pe cei rămaşi în viaţă. Ajunşi la casa lui Kang, ei au strigat pentru a vedea dacă sunt supravieţuitori, dar nu s-a auzit niciun răspuns. Privind mai cu atenţie, unul din soldaţi a văzut silueta micuţă a lui Kang, dezbrăcat şi ghemuit într-un colţ al casei, cu ochii larg deschişi. În alt colţ au văzut trupul unei femei care zăcea pe o saltea din paie, cu viermi şi muşte.

  Mama lui Kang era deja moartă de câteva zile, dar frăţiorul mai mare şi tatăl lui Kang nu erau de găsit. „În timp ce Kang era purtat pe braţe,” spune povestitorul, „el şi-a ridicat mâna şi a arătat undeva în casă. Şiroaie de lacrimi curgeau de pe obrajii lui şi trupul lui era captiv spasmelor. Soldaţii au crezut că el încerca să le spună ceva, dar niciun sunet nu ieşea din gura lui. Pe toată durata călătoriei, el a plâns neîncetat, lacrimile şiroiau din ochii lui, dar nu reuşea să scoată niciun sunet.” Ajunşi la regimentul de comandă, capelanul şi-a dat seama că Kang era „o adunătură de oase mici şi doar Domnul ştie ce le ţinea împreună.” La orfelinat, el nu a mai avut putere emoţională să socializeze. „Uimit şi în tăcere, el a întors spatele celorlalţi copii şi s-a îndepărtat, ochii fiindu-i întotdeauna umeziţi de lacrimi. Stătea acolo, cu o mână rotindu-şi degetul mare de la cealaltă mână, cu picioarele atârnând uşor şi cu ochii în pământ.” Timpul a trecut, dar Kang continuă să ceară să fie dus înapoi la fratele lui!

  Kang este doar un exemplu din multele mii de orfani de război care suferă de tulburare de stres posttraumatic (PTSD). Din iniţiativa organizaţiei franceze SOS Enfants En Détresse (SOSEED), data de 6 ianuarie a fost aleasă ca Ziua Mondială a orfanilor de război. Aşa cum spune în Iacov 1:27, este datoria noastră sacră să îngrijim de aceste creaturi singuratice ale lui Dumnezeu, cărora nu le poartă nimeni de grijă. Ei au nevoie să vadă în noi o reflectare a dragostei lui Dumnezeu pentru o lume care moare.

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...