Nikola Tesla

  Căci cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească? Pentru ca nu cumva, după ce i-a pus temelia, să nu-l poată sfârşi, şi toţi cei ce-l vor vedea să înceapă să râdă de el şi să zică: „Omul acesta a început să zidească şi n-a putut isprăvi.” – Luca 14:28-30

  Multe proiecte au eşuat pentru că idealismul şi creativitatea au luat-o înaintea planificării şi a bugetului. Un proverb egiptean spune: „Întinde-ţi picioarele doar atât cât îţi este plapuma.” Un proverb italian similar spune: „Nu îţi întinde mâna mai mult decât îţi este mâneca.” Aceste zicale nu au intenţia de a-ţi nărui visurile şi ambiţiile, ci doar să te conştientizeze că trebuie să trăieşti în funcţie de cât ai şi să nu visezi la lucruri la care nu poţi ajunge.

  Nikola Tesla (1856–1943) a fost un inventator, inginer, fizician şi futurist talentat. Născut în Imperiul Austriac (acum Croaţia), Tesla a imigrat în 1884 în Statele Unite pentru a lucra împreună cu Thomas Edison.

  Fiind susţinut financiar, la scurt timp, Tesla şi-a deschis laboratoare şi companii pentru a crea o serie de dispozitive electronice. Mintea lui genială a „inventat, prezis sau contribuit la dezvoltarea a sute de tehnologii care astăzi joacă un rol important în vieţile noastre – ca de exemplu telecomanda, becurile cu neon şi fluorescente, transmisia wireless, computere, telefoane inteligente, raze laser, raze X, robotică şi, desigur, curentul alternativ, temelia sistemului electric din zilele noastre” (Marissa Newhall).

  Cu finanţare din partea unui grup de investitori, în 1901 Tesla a început să construiască un laborator cu o centrală electrică şi un turn capabil să transmită semnale şi electricitate wireless gratuită în întreaga lume.

  Îngrijoraţi că nu vor avea niciun profit din acest proiect, în cele din urmă investitorii şi-au retras susţinerea financiară. Şi pentru a înrăutăţi lucrurile şi mai mult, în 1917, guvernul american a demolat turnul neterminat, de teamă că spionii germani l-ar folosi pentru a intercepta comunicaţiile în timpul Primului Război Mondial. Marele inventator şi-a trăit ultimii ani din viaţă în sărăcie şi izolare socială. El a murit în 7 ianuarie 1943, în camera lui modestă de hotel, în oraşul New York.

  Cineva spunea odată că „distanţa dintre visurile tale şi realitate se numeşte acţiune”. Aşa că fii idealist şi îndrăzneşte să ai visuri măreţe, care pot fi îndeplinite; planifică proiecte care nu se vor prăbuşi şi trăieşte în limita bugetului tău, chiar dacă asta ar însemna să ai o viaţă simplă.

  Nikola Tesla - 2018. Fii idealist şi îndrăzneşte să ai visuri măreţe, care pot fi îndeplinite; planifică proiecte care nu se vor prăbuşi şi trăieşte în limita bugetului tău, chiar dacă asta ar însemna să ai o viaţă simplă.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...