Școlile Adventiste

  Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu. – Ioan 17:3

  Colportajul şi educaţia merg mână în mână. Prin colportaj ajungem la toate segmentele sociale. Prin educaţie şlefuim generaţiile noi. Privind la harta lumii, putem afirma că Biserica Adventistă este puternică şi sănătoasă acolo unde ambele ramuri ale lucrării sunt sănătoase. Asta înseamnă că locul ideal în care să studieze copiii adventişti sunt şcolile adventiste. Dar ce s-ar întâmpla dacă membrii bisericii noastre nu ar mai pune preţ pe educaţia adventistă?

  În 9 ianuarie 1894, Ellen White scria: „Atunci când cei care au ajuns la vârsta tinereţii şi maturităţii nu văd nicio diferenţă între şcolile noastre şi colegiile din lume şi nu au nicio preferinţă pentru care să opteze, având în vedere că în şcolile din lume minciuna este învăţată prin cuvânt şi exemplu, atunci înseamnă că este nevoie de o examinare atentă a motivelor care au condus la o asemenea concluzie. Instituţiile noastre de învăţământ s-ar putea să se clatine, alunecând spre conformare faţă de lume. Pas cu pas, ele pot înainta spre asemănarea cu lumea; însă ele sunt prizoniere ale speranţei şi Dumnezeu le va lumina şi corecta şi le va aduce înapoi la poziţia lor de integritate şi diferenţiere faţă de lume. Eu veghez cu un interes deosebit şi sper să văd şcolile noastre cu totul pătrunse de spiritul religiei adevărate şi curate” (Principii fundamentale ale educaţiei creştine, p. 290).

  Exact un an mai târziu, pe 9 ianuarie 1895, Ellen White spunea: „Scopul oricărei educaţii adevărate este exprimat în cuvintele lui Hristos: «Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.» (Ioan 17:3)” (Manuscrisul 40, 1895). Spiritualitatea nu ar trebui folosită niciodată ca scuză pentru performanţa academică slabă şi excelenţa academică nu poate înlocui dedicarea spirituală. Acestea se completează una pe cealaltă. Dacă şcolile noastre îşi pierd identitatea spirituală, atunci este vremea să le salvăm, ca să fie în conformitate cu motivul existenţei lor!

  În biserică şi în familie, noi trebuie să ne unim eforturile în a susţine educaţia adventistă prin ridicarea nivelului spiritual şi academic în şcolile noastre şi prin încurajarea familiilor să îşi trimită copiii la şcolile noastre. Să criticăm mai puţin şi să facem mai mult pentru viitoarele generaţii de adventişti. Studenţii noştri trebuie să fie pregătiţi cu atenţie pentru această viaţă şi pentru veşnicie!

  Școlile Adventiste - 2018. În biserică şi în familie, trebuie să ne unim eforturile în a susţine educaţia adventistă prin ridicarea nivelului spiritual şi academic în şcolile noastre şi prin încurajarea familiilor să îşi trimită copiii la şcolile noastre. Să criticăm mai puţin şi să facem mai mult pentru viitoarele generaţii de adventişti.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...