Trecerea râului

  Iosua a zis poporului: „Sfinţiţi-vă, căci mâine Domnul va face lucruri minunate în mijlocul vostru.” – Iosua 3:5

  Râul Rubicon din nordul Italiei marca graniţa dintre provincia romană Galia Cisalpină şi Italia, care era controlată direct de Roma. Niciun general al vreunei provincii romane nu putea intra în Italia în calitate de conducător al trupelor sale. Aceasta ar fi fost o ofensă capitală. Dar pe 10 ianuarie 49 î.Hr., Julius Caesar cu legiunea sa a trecut intenţionat Rubiconul şi a stârnit un război civil. Pompey şi mulţi din Senat au fugit din Roma cuprinşi de teamă. Expresia idiomatică „trecerea Rubiconului” îşi are rădăcina în acel incident şi înseamnă a lua o decizie dificilă, de la care nu mai este punct de întoarcere.

  Cu multe secole mai înainte, israeliţii au ajuns şi ei la graniţa unui râu – râul Iordan – şi au trebuit să îl treacă pentru a ajunge în ţara făgăduită. Era acea vreme a anului când râul se „vărsa peste toate malurile lui” (Iosua 3:15). Pe atunci nu se foloseau poduri sau bărci. Un singur element îi putea susţine în acel moment crucial: credinţa în cuvântul infailibil al lui Dumnezeu! „Iosua a zis poporului: «Sfinţiţi-vă, căci mâine Domnul va face lucruri minunate în mijlocul vostru»” (Iosua 3:5). Dumnezeu a despicat apele râului şi israeliţii au trecut râul pe uscat.

  Trecerea râului Iordan a fost sursa de inspiraţie a multor predici şi cântece. Acest incident dramatic demonstrează că Dumnezeu ne poate rezolva chiar şi problemele care par fără rezolvare. La fel ca în cazul israeliţilor, şi noi trebuie să ne încredem în Dumnezeu, să ne consacrăm Lui şi să Îi permitem să Îşi ducă la îndeplinire planurile Lui pentru viaţa noastră. Dar credinţa este condiţia de bază pentru ca El să acţioneze eficient în viaţa noastră. Isus îi spunea Martei: „Nu ţi-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?” (Ioan 11:40).

  Alţi autori au scos în evidenţă o paralelă între israeliţii care au trecut Iordanul în Canaan şi sfinţii care la sfârşit vor fi luaţi din această lume şi vor fi duşi pe Muntele Sion (Apoc. 14:1). „Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă. Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor” (Apoc. 7:16-17). Și noi – tu şi cu mine – trebuie să fim acolo!

  Trecerea râului - 2018. „Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă. Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor” (Apocalipsa 7:16-17)
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...