Recunoștință

  Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi! – 1 Tesaloniceni 5:18

  Viaţa devine mai plină de semnificaţie şi mai atractivă atunci când este înfrumuseţată de haina recunoştinţei. William Arthur Ward spunea că „recunoştinţa poate transforma zilele obişnuite în zile ale recunoştinţei, poate face ca sarcinile de rutină să fie o adevărată bucurie şi poate schimba oportunităţile obişnuite în binecuvântări”. Vântul competiţiei, a cererilor şi a criticismului a transformat lumea noastră într-un loc rece. Totuşi, cuvintele amabile de apreciere şi recunoştinţă pot încălzi atmosfera din jur şi pot face o diferenţă imensă în vieţile celor din jurul nostru. Dar să nu uităm că recunoştinţa este asemenea unei flori care înfloreşte doar când nu aşteptăm nimic şi apreciem totul.

  Astăzi, 11 ianuarie, este Ziua Internaţională a Cuvântului „Mulţumesc”, care nu trebuie confundată cu Ziua Recunoştinţei, sărbătorită în Statele Unite, Canada şi alte câteva ţări din lume, în a patra zi de joi din luna noiembrie. Originea cuvântului „mulţumesc” nu este foarte clară.

  Unii sugerează că companiile producătoare de felicitări promovau această sărbătoare pentru a-şi mări vânzările. Indiferent de originea sa, această zi este o ocazie bună ca să reflectăm la un subiect important.

  Există cel puţin trei niveluri de recunoştinţă. Cel dintâi şi cel mai superficial nivel este cel retoric, când cineva spune „mulţumesc” fără să se gândească prea mult la ce spune. Al doilea nivel, puţin mai profund, este cel sincer, în care persoana simte şi demonstrează recunoştinţă pentru anumite daruri sau fapte. Al treilea şi cel mai semnificativ nivel este nivelul stilului de viaţă, în care persoana este permanent recunoscătoare, chiar şi în cele mai nesemnificative detalii ale vieţii. Apostolul Pavel spune că noi ar trebui să „mulţumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tes. 5:18).

  Prea adesea ne reținem cuvintele de apreciere până când cel care le merită nu mai este cu noi. Dar pentru că astăzi este Ziua Internaţională a Cuvântului „Mulţumesc”, aş vrea să îmi exprim aprecierea faţă de tine pentru că ai ales să citeşti aceste devoţionale scrise de mine. Aş vrea să te încurajez şi pe tine să trimiţi un bileţel de mulţumire cuiva special, care a făcut diferenţa în viaţa ta şi persoanei care probabil încă te susţine. Cuvintele tale de apreciere pot lumina cărarea celor care te iubesc şi cărora le pasă de tine. Fii recunoscător astăzi şi în fiecare zi!

  Recunoștință - 2018. Pentru că astăzi este Ziua Internaţională a Cuvântului „Mulţumesc”, aş vrea să îmi exprim aprecierea faţă de tine pentru că ai ales să citeşti aceste devoţionale. Te încurajez şi pe tine să trimiţi un bileţel de mulţumire cuiva special, care a făcut diferenţa în viaţa ta şi persoanei care probabil încă te susţine.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...