Recunoștință

  Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi! – 1 Tesaloniceni 5:18

  Viaţa devine mai plină de semnificaţie şi mai atractivă atunci când este înfrumuseţată de haina recunoştinţei. William Arthur Ward spunea că „recunoştinţa poate transforma zilele obişnuite în zile ale recunoştinţei, poate face ca sarcinile de rutină să fie o adevărată bucurie şi poate schimba oportunităţile obişnuite în binecuvântări”. Vântul competiţiei, a cererilor şi a criticismului a transformat lumea noastră într-un loc rece. Totuşi, cuvintele amabile de apreciere şi recunoştinţă pot încălzi atmosfera din jur şi pot face o diferenţă imensă în vieţile celor din jurul nostru. Dar să nu uităm că recunoştinţa este asemenea unei flori care înfloreşte doar când nu aşteptăm nimic şi apreciem totul.

  Astăzi, 11 ianuarie, este Ziua Internaţională a Cuvântului „Mulţumesc”, care nu trebuie confundată cu Ziua Recunoştinţei, sărbătorită în Statele Unite, Canada şi alte câteva ţări din lume, în a patra zi de joi din luna noiembrie. Originea cuvântului „mulţumesc” nu este foarte clară.

  Unii sugerează că companiile producătoare de felicitări promovau această sărbătoare pentru a-şi mări vânzările. Indiferent de originea sa, această zi este o ocazie bună ca să reflectăm la un subiect important.

  Există cel puţin trei niveluri de recunoştinţă. Cel dintâi şi cel mai superficial nivel este cel retoric, când cineva spune „mulţumesc” fără să se gândească prea mult la ce spune. Al doilea nivel, puţin mai profund, este cel sincer, în care persoana simte şi demonstrează recunoştinţă pentru anumite daruri sau fapte. Al treilea şi cel mai semnificativ nivel este nivelul stilului de viaţă, în care persoana este permanent recunoscătoare, chiar şi în cele mai nesemnificative detalii ale vieţii. Apostolul Pavel spune că noi ar trebui să „mulţumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tes. 5:18).

  Prea adesea ne reținem cuvintele de apreciere până când cel care le merită nu mai este cu noi. Dar pentru că astăzi este Ziua Internaţională a Cuvântului „Mulţumesc”, aş vrea să îmi exprim aprecierea faţă de tine pentru că ai ales să citeşti aceste devoţionale scrise de mine. Aş vrea să te încurajez şi pe tine să trimiţi un bileţel de mulţumire cuiva special, care a făcut diferenţa în viaţa ta şi persoanei care probabil încă te susţine. Cuvintele tale de apreciere pot lumina cărarea celor care te iubesc şi cărora le pasă de tine. Fii recunoscător astăzi şi în fiecare zi!

  Recunoștință - 2018. Pentru că astăzi este Ziua Internaţională a Cuvântului „Mulţumesc”, aş vrea să îmi exprim aprecierea faţă de tine pentru că ai ales să citeşti aceste devoţionale. Te încurajez şi pe tine să trimiţi un bileţel de mulţumire cuiva special, care a făcut diferenţa în viaţa ta şi persoanei care probabil încă te susţine.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...