O viață de slujire

  Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa o va pierde, dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei o va mântui. – Marcu 8:35

  Există mult mai multe afirmaţii retorice despre slujirea altruistă decât exemple practice care să ilustreze aceste fapte în viaţa reală. Unul din acei oameni bravi care au pus în practică ce au spus a fost Albert Schweitzer (1875–1965). El s-a născut pe 14 ianuarie 1875, în provincia germană Alsace-Lorraine şi în cele din urmă adevenit un teolog, muzician, filozof şi medic renumit. Asistenta medicală olandeză Maria J. Lagendijk a spus: „El a fost un adevărat alsacian. A avut şarmul unui francez şi tăria unui neamţ.”

  În 1904, Schweitzer a citit un articol despre nevoia de medici în colonia franceză Gabon, Africa Ecuatorială. Spre dezamăgirea tuturor, el a renunţat la cariera lui strălucită ca profesor la Universitatea din Strasburg şi s-a înscris la medicină. În aprilie 1913, el împreună cu soţia lui au mers la Lambarene, unde au construit o clinică în junglă. Mai târziu explica: „Mulţi ani m-am dăruit pe mine prin cuvinte şi cu bucurie am urmat chemarea de a fi profesor de teologie şi predicator. Dar această formă nouă de activitate nu aş putea spune că înseamnă să vorbeşti despre religia dragostei, ci doar o punere în practică a acesteia.”

  Dr. Schweitzer a primit pe 10 decembrie 1953 Premiul Nobel pentru Pace. Dar s-a întors în Africa şi a folosit banii primiţi pentru spitalul de leproşi din Lambarene. Cu puţin timp înainte să moară, soţia lui l-a întrebat cât plănuia să mai rămână în Africa. El a răspuns: „Atât cât voi mai avea suflare.” Schweitzer spunea ce înseamnă să ai o viaţă fericită: „Succesul nu este cheia spre fericire. Fericirea este cheia spre succes.

  Dacă iubeşti ce faci, vei avea succes.” Ba mai mult, „fericirea nu înseamnă altceva decât o sănătate bună şi o memorie proastă.”

  Despre slujirea altruistă, Schweitzer spunea: „Scopul vieţii omului este de a sluji şi de a arăta compasiune şi dorinţa de a-i ajuta pe alţii.” „Viaţa noastră este mai grea atunci când trăim pentru alţii, dar în acelaşi timp devine mai bogată şi mai fericită.” „Exemplul nu este cel mai important lucru în a-i influenţa pe alţii, ci este singurul lucru.” „Când vom pleca, singurul lucru important vor fi urmele de dragoste lăsate în urmă.”

  Meditează astăzi la aceste afirmaţii şi la impactul pe care acestea îl pot avea în viaţa ta.

  O viață de slujire - 2018. Dr. Schweitzer a primit pe 10 decembrie 1953 Premiul Nobel pentru Pace. Dar s-a întors în Africa şi a folosit banii primiţi pentru spitalul de leproşi din Lambarene. Cu puţin timp înainte să moară, soţia lui l-a întrebat cât plănuia să mai rămână în Africa. El a răspuns: „Atât cât voi mai avea suflare.”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...