O viață de slujire

  Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa o va pierde, dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei o va mântui. – Marcu 8:35

  Există mult mai multe afirmaţii retorice despre slujirea altruistă decât exemple practice care să ilustreze aceste fapte în viaţa reală. Unul din acei oameni bravi care au pus în practică ce au spus a fost Albert Schweitzer (1875–1965). El s-a născut pe 14 ianuarie 1875, în provincia germană Alsace-Lorraine şi în cele din urmă adevenit un teolog, muzician, filozof şi medic renumit. Asistenta medicală olandeză Maria J. Lagendijk a spus: „El a fost un adevărat alsacian. A avut şarmul unui francez şi tăria unui neamţ.”

  În 1904, Schweitzer a citit un articol despre nevoia de medici în colonia franceză Gabon, Africa Ecuatorială. Spre dezamăgirea tuturor, el a renunţat la cariera lui strălucită ca profesor la Universitatea din Strasburg şi s-a înscris la medicină. În aprilie 1913, el împreună cu soţia lui au mers la Lambarene, unde au construit o clinică în junglă. Mai târziu explica: „Mulţi ani m-am dăruit pe mine prin cuvinte şi cu bucurie am urmat chemarea de a fi profesor de teologie şi predicator. Dar această formă nouă de activitate nu aş putea spune că înseamnă să vorbeşti despre religia dragostei, ci doar o punere în practică a acesteia.”

  Dr. Schweitzer a primit pe 10 decembrie 1953 Premiul Nobel pentru Pace. Dar s-a întors în Africa şi a folosit banii primiţi pentru spitalul de leproşi din Lambarene. Cu puţin timp înainte să moară, soţia lui l-a întrebat cât plănuia să mai rămână în Africa. El a răspuns: „Atât cât voi mai avea suflare.” Schweitzer spunea ce înseamnă să ai o viaţă fericită: „Succesul nu este cheia spre fericire. Fericirea este cheia spre succes.

  Dacă iubeşti ce faci, vei avea succes.” Ba mai mult, „fericirea nu înseamnă altceva decât o sănătate bună şi o memorie proastă.”

  Despre slujirea altruistă, Schweitzer spunea: „Scopul vieţii omului este de a sluji şi de a arăta compasiune şi dorinţa de a-i ajuta pe alţii.” „Viaţa noastră este mai grea atunci când trăim pentru alţii, dar în acelaşi timp devine mai bogată şi mai fericită.” „Exemplul nu este cel mai important lucru în a-i influenţa pe alţii, ci este singurul lucru.” „Când vom pleca, singurul lucru important vor fi urmele de dragoste lăsate în urmă.”

  Meditează astăzi la aceste afirmaţii şi la impactul pe care acestea îl pot avea în viaţa ta.

  O viață de slujire - 2018. Dr. Schweitzer a primit pe 10 decembrie 1953 Premiul Nobel pentru Pace. Dar s-a întors în Africa şi a folosit banii primiţi pentru spitalul de leproşi din Lambarene. Cu puţin timp înainte să moară, soţia lui l-a întrebat cât plănuia să mai rămână în Africa. El a răspuns: „Atât cât voi mai avea suflare.”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...