O minune pe râul Hudson

  Vrednic este Mielul, care a fost junghiat, să primească puterea, bogăţia, înţelepciunea, tăria, cinstea, slava şi lauda! – Apocalipsa 5:12

  După-amiaza zilei de 15 ianuarie 2009 părea una obişnuită pe aeroportul La Guardia din oraşul New York. Dar la doar trei minute după decolare, avionul US Airways (zborul 1549) a intrat din plin într-un cârd de gâşte canadiene, producând defecţiuni la ambele motoare, din care a început să iasă foc. Fără să mai apuce să ajungă la o pistă din apropiere, căpitanul Chesley B. Sullenberger III a hotărât să aterizeze forţat cu avionul în râul Hudson. Era o zi răcoroasă, –7 C. Apa rece ca gheaţa a început să pătrundă în avion, aşa că echipajul a început rapid să evacueze pasagerii pe aripile avionului. Totuşi, înainte de a părăsi avionul, Sullenberger a parcurs de două ori culoarul pentru a se asigura că nu a mai rămas nimeni înăuntru.

  Întregul proces de supravieţuire/salvare a fost un efort de echipă, condus de căpitanul Sullenberger şi susţinut de echipajul lui şi de personalul de salvare de la sol. Uimitor, toţi cei 155 de pasageri au supravieţuit şi doar doi dintre ei au avut nevoie de spitalizare peste noapte. Specialiştii au spus despre întregul eveniment că a fost caracterizat ca fiind de un „excelent profesionalism aviatic” (Don Shepperd), „cea mai reuşită aterizare forţată din istoria aviaţiei” (Kitty Higgins) şi „o realizare eroică şi unică în aviaţie” (Guild of Air Pilots and Air Navigators).

  După ce am ascultat câteva ştiri despre acest incident remarcabil, imaginaţia mea s-a întors la crucea pe care a murit Hristos pentru a ne răscumpăra şi apoi la cei răscumpăraţi în cer, aducându-I slavă pentru harul Lui salvator. Apocalipsa 5 ne oferă nişte licăriri minunate ale laudelor cereşti aduse Mielului, dând tonul pentru laudă în toată veşnicia. Ajuns în cer, Adam „priveşte în jurul lui şi vede o mulţime din familia lui răscumpărată, stând în paradisul lui Dumnezeu. Atunci îşi aşază coroana strălucitoare la picioarele lui Isus şi, căzând pe pieptul Său, Îl îmbrăţişează pe Răscumpărătorul. Atinge harpa de aur şi bogăţiile cerului răsună de cântarea biruitoare: «Vrednic, vrednic, vrednic este Mielul care a fost junghiat şi trăieşte iarăşi!» Cei din familia lui Adam îi urmează exemplul şi îşi aşază coroanele la picioarele Mântuitorului când se pleacă înaintea Sa în adorare” (Tragedia veacurilor, p. 648). Mă rog ca tu şi cu mine să fim acolo în acea ocazie glorioasă!

  O minune pe râul Hudson - 2018. Cei din familia lui Adam îi urmează exemplul şi îşi aşază coroanele la picioarele Mântuitorului când se pleacă înaintea Sa în adorare. Mă rog ca tu şi cu mine să fim acolo în acea ocazie glorioasă!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...