O minune pe râul Hudson

  Vrednic este Mielul, care a fost junghiat, să primească puterea, bogăţia, înţelepciunea, tăria, cinstea, slava şi lauda! – Apocalipsa 5:12

  După-amiaza zilei de 15 ianuarie 2009 părea una obişnuită pe aeroportul La Guardia din oraşul New York. Dar la doar trei minute după decolare, avionul US Airways (zborul 1549) a intrat din plin într-un cârd de gâşte canadiene, producând defecţiuni la ambele motoare, din care a început să iasă foc. Fără să mai apuce să ajungă la o pistă din apropiere, căpitanul Chesley B. Sullenberger III a hotărât să aterizeze forţat cu avionul în râul Hudson. Era o zi răcoroasă, –7 C. Apa rece ca gheaţa a început să pătrundă în avion, aşa că echipajul a început rapid să evacueze pasagerii pe aripile avionului. Totuşi, înainte de a părăsi avionul, Sullenberger a parcurs de două ori culoarul pentru a se asigura că nu a mai rămas nimeni înăuntru.

  Întregul proces de supravieţuire/salvare a fost un efort de echipă, condus de căpitanul Sullenberger şi susţinut de echipajul lui şi de personalul de salvare de la sol. Uimitor, toţi cei 155 de pasageri au supravieţuit şi doar doi dintre ei au avut nevoie de spitalizare peste noapte. Specialiştii au spus despre întregul eveniment că a fost caracterizat ca fiind de un „excelent profesionalism aviatic” (Don Shepperd), „cea mai reuşită aterizare forţată din istoria aviaţiei” (Kitty Higgins) şi „o realizare eroică şi unică în aviaţie” (Guild of Air Pilots and Air Navigators).

  După ce am ascultat câteva ştiri despre acest incident remarcabil, imaginaţia mea s-a întors la crucea pe care a murit Hristos pentru a ne răscumpăra şi apoi la cei răscumpăraţi în cer, aducându-I slavă pentru harul Lui salvator. Apocalipsa 5 ne oferă nişte licăriri minunate ale laudelor cereşti aduse Mielului, dând tonul pentru laudă în toată veşnicia. Ajuns în cer, Adam „priveşte în jurul lui şi vede o mulţime din familia lui răscumpărată, stând în paradisul lui Dumnezeu. Atunci îşi aşază coroana strălucitoare la picioarele lui Isus şi, căzând pe pieptul Său, Îl îmbrăţişează pe Răscumpărătorul. Atinge harpa de aur şi bogăţiile cerului răsună de cântarea biruitoare: «Vrednic, vrednic, vrednic este Mielul care a fost junghiat şi trăieşte iarăşi!» Cei din familia lui Adam îi urmează exemplul şi îşi aşază coroanele la picioarele Mântuitorului când se pleacă înaintea Sa în adorare” (Tragedia veacurilor, p. 648). Mă rog ca tu şi cu mine să fim acolo în acea ocazie glorioasă!

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...