O minune pe râul Hudson

Vrednic este Mielul, care a fost junghiat, să primească puterea, bogăţia, înţelepciunea, tăria, cinstea, slava şi lauda! – Apocalipsa 5:12

După-amiaza zilei de 15 ianuarie 2009 părea una obişnuită pe aeroportul La Guardia din oraşul New York. Dar la doar trei minute după decolare, avionul US Airways (zborul 1549) a intrat din plin într-un cârd de gâşte canadiene, producând defecţiuni la ambele motoare, din care a început să iasă foc. Fără să mai apuce să ajungă la o pistă din apropiere, căpitanul Chesley B. Sullenberger III a hotărât să aterizeze forţat cu avionul în râul Hudson. Era o zi răcoroasă, –7 C. Apa rece ca gheaţa a început să pătrundă în avion, aşa că echipajul a început rapid să evacueze pasagerii pe aripile avionului. Totuşi, înainte de a părăsi avionul, Sullenberger a parcurs de două ori culoarul pentru a se asigura că nu a mai rămas nimeni înăuntru.

Întregul proces de supravieţuire/salvare a fost un efort de echipă, condus de căpitanul Sullenberger şi susţinut de echipajul lui şi de personalul de salvare de la sol. Uimitor, toţi cei 155 de pasageri au supravieţuit şi doar doi dintre ei au avut nevoie de spitalizare peste noapte. Specialiştii au spus despre întregul eveniment că a fost caracterizat ca fiind de un „excelent profesionalism aviatic” (Don Shepperd), „cea mai reuşită aterizare forţată din istoria aviaţiei” (Kitty Higgins) şi „o realizare eroică şi unică în aviaţie” (Guild of Air Pilots and Air Navigators).

După ce am ascultat câteva ştiri despre acest incident remarcabil, imaginaţia mea s-a întors la crucea pe care a murit Hristos pentru a ne răscumpăra şi apoi la cei răscumpăraţi în cer, aducându-I slavă pentru harul Lui salvator. Apocalipsa 5 ne oferă nişte licăriri minunate ale laudelor cereşti aduse Mielului, dând tonul pentru laudă în toată veşnicia. Ajuns în cer, Adam „priveşte în jurul lui şi vede o mulţime din familia lui răscumpărată, stând în paradisul lui Dumnezeu. Atunci îşi aşază coroana strălucitoare la picioarele lui Isus şi, căzând pe pieptul Său, Îl îmbrăţişează pe Răscumpărătorul. Atinge harpa de aur şi bogăţiile cerului răsună de cântarea biruitoare: «Vrednic, vrednic, vrednic este Mielul care a fost junghiat şi trăieşte iarăşi!» Cei din familia lui Adam îi urmează exemplul şi îşi aşază coroanele la picioarele Mântuitorului când se pleacă înaintea Sa în adorare” (Tragedia veacurilor, p. 648). Mă rog ca tu şi cu mine să fim acolo în acea ocazie glorioasă!

Citește și

Comentariile sunt închise

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi.

Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile. Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web și a îmbunătăţi experienţa de navigare.
Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. DA, ACCEPT Citește mai mult

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!