O minune pe râul Hudson

  Vrednic este Mielul, care a fost junghiat, să primească puterea, bogăţia, înţelepciunea, tăria, cinstea, slava şi lauda! – Apocalipsa 5:12

  După-amiaza zilei de 15 ianuarie 2009 părea una obişnuită pe aeroportul La Guardia din oraşul New York. Dar la doar trei minute după decolare, avionul US Airways (zborul 1549) a intrat din plin într-un cârd de gâşte canadiene, producând defecţiuni la ambele motoare, din care a început să iasă foc. Fără să mai apuce să ajungă la o pistă din apropiere, căpitanul Chesley B. Sullenberger III a hotărât să aterizeze forţat cu avionul în râul Hudson. Era o zi răcoroasă, –7 C. Apa rece ca gheaţa a început să pătrundă în avion, aşa că echipajul a început rapid să evacueze pasagerii pe aripile avionului. Totuşi, înainte de a părăsi avionul, Sullenberger a parcurs de două ori culoarul pentru a se asigura că nu a mai rămas nimeni înăuntru.

  Întregul proces de supravieţuire/salvare a fost un efort de echipă, condus de căpitanul Sullenberger şi susţinut de echipajul lui şi de personalul de salvare de la sol. Uimitor, toţi cei 155 de pasageri au supravieţuit şi doar doi dintre ei au avut nevoie de spitalizare peste noapte. Specialiştii au spus despre întregul eveniment că a fost caracterizat ca fiind de un „excelent profesionalism aviatic” (Don Shepperd), „cea mai reuşită aterizare forţată din istoria aviaţiei” (Kitty Higgins) şi „o realizare eroică şi unică în aviaţie” (Guild of Air Pilots and Air Navigators).

  După ce am ascultat câteva ştiri despre acest incident remarcabil, imaginaţia mea s-a întors la crucea pe care a murit Hristos pentru a ne răscumpăra şi apoi la cei răscumpăraţi în cer, aducându-I slavă pentru harul Lui salvator. Apocalipsa 5 ne oferă nişte licăriri minunate ale laudelor cereşti aduse Mielului, dând tonul pentru laudă în toată veşnicia. Ajuns în cer, Adam „priveşte în jurul lui şi vede o mulţime din familia lui răscumpărată, stând în paradisul lui Dumnezeu. Atunci îşi aşază coroana strălucitoare la picioarele lui Isus şi, căzând pe pieptul Său, Îl îmbrăţişează pe Răscumpărătorul. Atinge harpa de aur şi bogăţiile cerului răsună de cântarea biruitoare: «Vrednic, vrednic, vrednic este Mielul care a fost junghiat şi trăieşte iarăşi!» Cei din familia lui Adam îi urmează exemplul şi îşi aşază coroanele la picioarele Mântuitorului când se pleacă înaintea Sa în adorare” (Tragedia veacurilor, p. 648). Mă rog ca tu şi cu mine să fim acolo în acea ocazie glorioasă!

  O minune pe râul Hudson - 2018. Cei din familia lui Adam îi urmează exemplul şi îşi aşază coroanele la picioarele Mântuitorului când se pleacă înaintea Sa în adorare. Mă rog ca tu şi cu mine să fim acolo în acea ocazie glorioasă!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...