Aproape miezul nopții

  Mi se strigă din Seir: „Străjerule, cât mai este din noapte? Străjerule, mai este mult din noapte?” – Isaia 21:11

  Istoria este un proces cu un început tragic şi un final dramatic. La început, omul s-a despărţit de Dumnezeu. La sfârşit, omul va avea o reîntâlnire escatologică cu Dumnezeu. Dar cât de aproape suntem noi de acel eveniment? Astăzi, chiar şi segmente influente din comunitatea ştiinţifică sunt tot mai preocupate de distrugerea iminentă a lumii.

  Statele Unite au lansat bombe nucleare asupra oraşelor japoneze Hiroshima şi Nagasaki. În 26 septembrie 1945, s-a organizat Atomic Scientists of Chicago pentru a alerta publicul cu privire la „problemele ştiinţifice, tehnologice şi sociale care apar ca o consecinţă a energiei nucleare”.

  În iunie 1947, Bulletin of the Atomic Scientists (vol. 3, no. 6) a început să publice pe copertă un „ceas apocaliptic”, menit să avertizeze „publicul despre cât de aproape suntem de distrugerea lumii prin tehnologii periculoase produse chiar de noi”.

  În următorii 70 de ani, revista Bulletin a resetat minutarul ceasului de 22 de ori, fie înainte, fie înapoi. În 17 ianuarie 2017, minutarul a trecut de la trei minute până la miezul nopţii, la doar două minute şi jumătate.

  Asta înseamnă că şi oamenii de ştiinţă, care nu cred în intervenţia lui Dumnezeu în treburile oamenilor, sunt convinşi că pământul nu mai este un loc în care să trăieşti în siguranţă şi că acum suntem în pragul unei catastrofe globale majore.

  Foarte interesant, Bulletin of the Atomic Scientists din octombrie 1949 a scris sub ceasul apocaliptic următoarea afirmaţie făcută Robert Redfield: „Acum este vremea când lucrurile trebuie făcute înainte de vreme.”

  Comunităţile ştiinţifice şi ecologice sunt mult mai preocupate de conservarea lumii în faţa distrugerii şi la fel ar trebui să fim şi noi, fiind atenţi cu creaţiunea lui Dumnezeu.

  Totuşi, noi ştim că lumea va fi distrusă nu de o putere omenească, ci de intervenţia supranaturală a lui Dumnezeu. Dumnezeu va veni să „prăpădească pe cei ce prăpădesc pământul” (Apoc. 11:18). De asemenea, noi ştim, cel puţin în teorie, că sfârşitul lumii este mai aproape de noi decât atunci când am acceptat credinţa adventistă (Rom. 13:11-14). Să nu uităm: „Venirea lui Hristos este mai aproape decât când am crezut. Fiecare zi care trece este o zi mai puţin în care să proclamăm solia de avertizare pentru lume” (Mărturii pentru biserică, vol. 5, p. 88).

  Aproape miezul nopții - 2018. „Venirea lui Hristos este mai aproape decât când am crezut. Fiecare zi care trece este o zi mai puţin în care să proclamăm solia de avertizare pentru lume” (Mărturii, vol. 5, p. 88).
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...