Aproape miezul nopții

  Mi se strigă din Seir: „Străjerule, cât mai este din noapte? Străjerule, mai este mult din noapte?” – Isaia 21:11

  Istoria este un proces cu un început tragic şi un final dramatic. La început, omul s-a despărţit de Dumnezeu. La sfârşit, omul va avea o reîntâlnire escatologică cu Dumnezeu. Dar cât de aproape suntem noi de acel eveniment? Astăzi, chiar şi segmente influente din comunitatea ştiinţifică sunt tot mai preocupate de distrugerea iminentă a lumii.

  Statele Unite au lansat bombe nucleare asupra oraşelor japoneze Hiroshima şi Nagasaki. În 26 septembrie 1945, s-a organizat Atomic Scientists of Chicago pentru a alerta publicul cu privire la „problemele ştiinţifice, tehnologice şi sociale care apar ca o consecinţă a energiei nucleare”.

  În iunie 1947, Bulletin of the Atomic Scientists (vol. 3, no. 6) a început să publice pe copertă un „ceas apocaliptic”, menit să avertizeze „publicul despre cât de aproape suntem de distrugerea lumii prin tehnologii periculoase produse chiar de noi”.

  În următorii 70 de ani, revista Bulletin a resetat minutarul ceasului de 22 de ori, fie înainte, fie înapoi. În 17 ianuarie 2017, minutarul a trecut de la trei minute până la miezul nopţii, la doar două minute şi jumătate.

  Asta înseamnă că şi oamenii de ştiinţă, care nu cred în intervenţia lui Dumnezeu în treburile oamenilor, sunt convinşi că pământul nu mai este un loc în care să trăieşti în siguranţă şi că acum suntem în pragul unei catastrofe globale majore.

  Foarte interesant, Bulletin of the Atomic Scientists din octombrie 1949 a scris sub ceasul apocaliptic următoarea afirmaţie făcută Robert Redfield: „Acum este vremea când lucrurile trebuie făcute înainte de vreme.”

  Comunităţile ştiinţifice şi ecologice sunt mult mai preocupate de conservarea lumii în faţa distrugerii şi la fel ar trebui să fim şi noi, fiind atenţi cu creaţiunea lui Dumnezeu.

  Totuşi, noi ştim că lumea va fi distrusă nu de o putere omenească, ci de intervenţia supranaturală a lui Dumnezeu. Dumnezeu va veni să „prăpădească pe cei ce prăpădesc pământul” (Apoc. 11:18). De asemenea, noi ştim, cel puţin în teorie, că sfârşitul lumii este mai aproape de noi decât atunci când am acceptat credinţa adventistă (Rom. 13:11-14). Să nu uităm: „Venirea lui Hristos este mai aproape decât când am crezut. Fiecare zi care trece este o zi mai puţin în care să proclamăm solia de avertizare pentru lume” (Mărturii pentru biserică, vol. 5, p. 88).

  Aproape miezul nopții - 2018. „Venirea lui Hristos este mai aproape decât când am crezut. Fiecare zi care trece este o zi mai puţin în care să proclamăm solia de avertizare pentru lume” (Mărturii, vol. 5, p. 88).
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...