Aproape miezul nopții

  Mi se strigă din Seir: „Străjerule, cât mai este din noapte? Străjerule, mai este mult din noapte?” – Isaia 21:11

  Istoria este un proces cu un început tragic şi un final dramatic. La început, omul s-a despărţit de Dumnezeu. La sfârşit, omul va avea o reîntâlnire escatologică cu Dumnezeu. Dar cât de aproape suntem noi de acel eveniment? Astăzi, chiar şi segmente influente din comunitatea ştiinţifică sunt tot mai preocupate de distrugerea iminentă a lumii.

  Statele Unite au lansat bombe nucleare asupra oraşelor japoneze Hiroshima şi Nagasaki. În 26 septembrie 1945, s-a organizat Atomic Scientists of Chicago pentru a alerta publicul cu privire la „problemele ştiinţifice, tehnologice şi sociale care apar ca o consecinţă a energiei nucleare”.

  În iunie 1947, Bulletin of the Atomic Scientists (vol. 3, no. 6) a început să publice pe copertă un „ceas apocaliptic”, menit să avertizeze „publicul despre cât de aproape suntem de distrugerea lumii prin tehnologii periculoase produse chiar de noi”.

  În următorii 70 de ani, revista Bulletin a resetat minutarul ceasului de 22 de ori, fie înainte, fie înapoi. În 17 ianuarie 2017, minutarul a trecut de la trei minute până la miezul nopţii, la doar două minute şi jumătate.

  Asta înseamnă că şi oamenii de ştiinţă, care nu cred în intervenţia lui Dumnezeu în treburile oamenilor, sunt convinşi că pământul nu mai este un loc în care să trăieşti în siguranţă şi că acum suntem în pragul unei catastrofe globale majore.

  Foarte interesant, Bulletin of the Atomic Scientists din octombrie 1949 a scris sub ceasul apocaliptic următoarea afirmaţie făcută Robert Redfield: „Acum este vremea când lucrurile trebuie făcute înainte de vreme.”

  Comunităţile ştiinţifice şi ecologice sunt mult mai preocupate de conservarea lumii în faţa distrugerii şi la fel ar trebui să fim şi noi, fiind atenţi cu creaţiunea lui Dumnezeu.

  Totuşi, noi ştim că lumea va fi distrusă nu de o putere omenească, ci de intervenţia supranaturală a lui Dumnezeu. Dumnezeu va veni să „prăpădească pe cei ce prăpădesc pământul” (Apoc. 11:18). De asemenea, noi ştim, cel puţin în teorie, că sfârşitul lumii este mai aproape de noi decât atunci când am acceptat credinţa adventistă (Rom. 13:11-14). Să nu uităm: „Venirea lui Hristos este mai aproape decât când am crezut. Fiecare zi care trece este o zi mai puţin în care să proclamăm solia de avertizare pentru lume” (Mărturii pentru biserică, vol. 5, p. 88).

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...