Ce este un cămin?

  Nevastă-ta este ca o viţă roditoare înăuntrul casei tale, copiii tăi stau ca nişte lăstari de măslin împrejurul mesei tale. – Psalmii 128:3

  Astăzi este o zi specială pentru mine și familia mea, deoarece într-o zi de marţi, 18 ianuarie 1983, soţia mea, Marly, şi cu mine ne-am căsătorit. Dumnezeu a binecuvântat căsnicia noastră şi căminul nostru s-a îmbogăţit cu trei copilaşi minunaţi: Suellen, William şi Shelley. De-a lungul anilor, soţia mea ne-a înfrumuseţat şi parfumat vieţile. Dacă nu aş fi avut sprijinul ei, niciodată nu aş fi reuşit să îmi iau timp din programul meu aglomerat pentru a scrie aceste devoţionale. Îi sunt recunoscător şi folosesc această ocazie pentru a reflecta câteva momente la modul în care o casă poate deveni un cămin.

  Fără îndoială, familia este cea mai importantă instituţie socială; şi totuşi, ea trece printr-o criză profundă în societatea noastră modernă. Multe familii convieţuiesc sub acelaşi acoperiş, mănâncă la aceeaşi masă, dar nu au un cămin. O zicală foarte populară spune: „Umple o casă cu dragoste şi va deveni un cămin.” La aceasta aş adăuga că un cămin solid este un dar de la Dumnezeu, construit cu dragoste şi susţinut de valori şi principii.

  Ernestine Schumann-Heink (1861–1936) definea căminul ca „un acoperiş care te apără de ploaie. Patru pereţi care te apără de vânt. Podele care te apără de frig. Da, dar un cămin este mai mult decât atât. Este râsul unui bebeluş, cântecul unei mame, puterea unui tată. Căldura unor inimi iubitoare, lumina din ochii fericiţi, bunătate, loialitate, camaraderie. Căminul este prima şcoală şi prima biserică pentru cei tineri, unde învaţă ce este bine şi ce este bun. Unde caută mângâiere atunci când sunt răniţi sau bolnavi. Unde bucuria este împărtăşită şi durerea este alinată. Unde taţii şi mamele sunt respectaţi şi iubiţi. Unde copiii sunt doriţi. Unde cea mai simplă hrană este suficient de bună pentru împăraţi pentru că este câştigată. Unde banii nu sunt la fel de importanţi ca bunătatea. Unde ceainicul cântă de fericire. Acesta este un cămin. Dumnezeu îl binecuvântează.”

  Nu există familii perfecte sau cămine fără greşeli în lumea noastră păcătoasă. Dar misiunea noastră escatologică este de a restaura familiile destrămate şi de a transforma casele reci în cămine pline de căldură.

  Pregătirea pentru a doua venire a lui Hristos include şi lucrarea de a „întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţi” (Maleahi 4:5-6). Căminele noastre pământeşti trebuie să devină centre de susţinere pentru călătoria noastră înspre căminul ceresc.

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...