Ce este un cămin?

  Nevastă-ta este ca o viţă roditoare înăuntrul casei tale, copiii tăi stau ca nişte lăstari de măslin împrejurul mesei tale. – Psalmii 128:3

  Astăzi este o zi specială pentru mine și familia mea, deoarece într-o zi de marţi, 18 ianuarie 1983, soţia mea, Marly, şi cu mine ne-am căsătorit. Dumnezeu a binecuvântat căsnicia noastră şi căminul nostru s-a îmbogăţit cu trei copilaşi minunaţi: Suellen, William şi Shelley. De-a lungul anilor, soţia mea ne-a înfrumuseţat şi parfumat vieţile. Dacă nu aş fi avut sprijinul ei, niciodată nu aş fi reuşit să îmi iau timp din programul meu aglomerat pentru a scrie aceste devoţionale. Îi sunt recunoscător şi folosesc această ocazie pentru a reflecta câteva momente la modul în care o casă poate deveni un cămin.

  Fără îndoială, familia este cea mai importantă instituţie socială; şi totuşi, ea trece printr-o criză profundă în societatea noastră modernă. Multe familii convieţuiesc sub acelaşi acoperiş, mănâncă la aceeaşi masă, dar nu au un cămin. O zicală foarte populară spune: „Umple o casă cu dragoste şi va deveni un cămin.” La aceasta aş adăuga că un cămin solid este un dar de la Dumnezeu, construit cu dragoste şi susţinut de valori şi principii.

  Ernestine Schumann-Heink (1861–1936) definea căminul ca „un acoperiş care te apără de ploaie. Patru pereţi care te apără de vânt. Podele care te apără de frig. Da, dar un cămin este mai mult decât atât. Este râsul unui bebeluş, cântecul unei mame, puterea unui tată. Căldura unor inimi iubitoare, lumina din ochii fericiţi, bunătate, loialitate, camaraderie. Căminul este prima şcoală şi prima biserică pentru cei tineri, unde învaţă ce este bine şi ce este bun. Unde caută mângâiere atunci când sunt răniţi sau bolnavi. Unde bucuria este împărtăşită şi durerea este alinată. Unde taţii şi mamele sunt respectaţi şi iubiţi. Unde copiii sunt doriţi. Unde cea mai simplă hrană este suficient de bună pentru împăraţi pentru că este câştigată. Unde banii nu sunt la fel de importanţi ca bunătatea. Unde ceainicul cântă de fericire. Acesta este un cămin. Dumnezeu îl binecuvântează.”

  Nu există familii perfecte sau cămine fără greşeli în lumea noastră păcătoasă. Dar misiunea noastră escatologică este de a restaura familiile destrămate şi de a transforma casele reci în cămine pline de căldură.

  Pregătirea pentru a doua venire a lui Hristos include şi lucrarea de a „întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţi” (Maleahi 4:5-6). Căminele noastre pământeşti trebuie să devină centre de susţinere pentru călătoria noastră înspre căminul ceresc.

  Ce este un cămin? - 2018. Pregătirea pentru a doua venire a lui Hristos include şi lucrarea de a „întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţi” (Maleahi 4:5-6). Căminele noastre pământeşti trebuie să devină centre de susţinere pentru călătoria noastră înspre căminul ceresc.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...