Ce este un cămin?

  Nevastă-ta este ca o viţă roditoare înăuntrul casei tale, copiii tăi stau ca nişte lăstari de măslin împrejurul mesei tale. – Psalmii 128:3

  Astăzi este o zi specială pentru mine și familia mea, deoarece într-o zi de marţi, 18 ianuarie 1983, soţia mea, Marly, şi cu mine ne-am căsătorit. Dumnezeu a binecuvântat căsnicia noastră şi căminul nostru s-a îmbogăţit cu trei copilaşi minunaţi: Suellen, William şi Shelley. De-a lungul anilor, soţia mea ne-a înfrumuseţat şi parfumat vieţile. Dacă nu aş fi avut sprijinul ei, niciodată nu aş fi reuşit să îmi iau timp din programul meu aglomerat pentru a scrie aceste devoţionale. Îi sunt recunoscător şi folosesc această ocazie pentru a reflecta câteva momente la modul în care o casă poate deveni un cămin.

  Fără îndoială, familia este cea mai importantă instituţie socială; şi totuşi, ea trece printr-o criză profundă în societatea noastră modernă. Multe familii convieţuiesc sub acelaşi acoperiş, mănâncă la aceeaşi masă, dar nu au un cămin. O zicală foarte populară spune: „Umple o casă cu dragoste şi va deveni un cămin.” La aceasta aş adăuga că un cămin solid este un dar de la Dumnezeu, construit cu dragoste şi susţinut de valori şi principii.

  Ernestine Schumann-Heink (1861–1936) definea căminul ca „un acoperiş care te apără de ploaie. Patru pereţi care te apără de vânt. Podele care te apără de frig. Da, dar un cămin este mai mult decât atât. Este râsul unui bebeluş, cântecul unei mame, puterea unui tată. Căldura unor inimi iubitoare, lumina din ochii fericiţi, bunătate, loialitate, camaraderie. Căminul este prima şcoală şi prima biserică pentru cei tineri, unde învaţă ce este bine şi ce este bun. Unde caută mângâiere atunci când sunt răniţi sau bolnavi. Unde bucuria este împărtăşită şi durerea este alinată. Unde taţii şi mamele sunt respectaţi şi iubiţi. Unde copiii sunt doriţi. Unde cea mai simplă hrană este suficient de bună pentru împăraţi pentru că este câştigată. Unde banii nu sunt la fel de importanţi ca bunătatea. Unde ceainicul cântă de fericire. Acesta este un cămin. Dumnezeu îl binecuvântează.”

  Nu există familii perfecte sau cămine fără greşeli în lumea noastră păcătoasă. Dar misiunea noastră escatologică este de a restaura familiile destrămate şi de a transforma casele reci în cămine pline de căldură.

  Pregătirea pentru a doua venire a lui Hristos include şi lucrarea de a „întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţi” (Maleahi 4:5-6). Căminele noastre pământeşti trebuie să devină centre de susţinere pentru călătoria noastră înspre căminul ceresc.

  Ce este un cămin? - 2018. Pregătirea pentru a doua venire a lui Hristos include şi lucrarea de a „întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţi” (Maleahi 4:5-6). Căminele noastre pământeşti trebuie să devină centre de susţinere pentru călătoria noastră înspre căminul ceresc.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...